Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Trafo eramajale ?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Trafo eramajale ?

    Tervist austet härrased!
    Ma ei tea elektrist mitte essugi ja kui tuleb loll küsimus,siis paluks peksta mitte kaua ja kõvasti.
    Mure järgmine:
    Meie pere on vooluahelas lõpptarbija.Trafo on pea 1,5km kaugusel.Enne meid on veel mitu elamist kus keevitatakse,treitakse ja mida iganes.Voolukõikumiste tagajärjel on majas purunenud enamus elektriseadmeid millel vähekegi midagi vilgub.Ülepinget pole täheldanud-küll aga tugevat alapinget,nii,et lambid tuhmid ja vilguvad.
    Olen kuulnud,et on olemas mingisugused trafod,mis pannakse otse eramu elektriposti otsa.Mis asjad need on ja kust neid üldse leida võiks?
    viimati muutis kasutaja Lauajalg; 13 m 2011, 15:58.

    #2
    Vs: Trafo eramajale

    See posti otsa pandav trafo eeldab kõrgema pingega liini vedamist.
    Sellise liini ehitamine pole odav lõbu, ja ega seda igamees teha tohigi.

    Antud probleemi lahendamise eest peab hea seisma energiamüüja, kellega Sul leping sõlmitud on. Eesti Energia siis suure tõenäosusega.Samuti peaks vähemalt teoreetiliselt saama energiamüüjalt sisse nõuda võrgupinge kvaliteedist põhjustatud kahjud. Asjade tõestamine on kindlasti keeruline ja nõuab korralikke teadmisi.Otsi endale toeks inimene, kes tunneb Eesti Energia masinavärki ja oskab vastavaid dokumente koostada.

    Edu.

    Edit: paar linki ka:

    viimati muutis kasutaja tcumen; 13 m 2011, 17:50.

    Comment


      #3
      Vs: Trafo eramajale

      Tõepoolest: isegi autotrafo aitaks, aga seal on probleemid: kui tõstad (voolu arvel!) enda juures pinget ja siis naabrid lõpetavad ühtäkki ja korraga kõik keevitamised, ... . Siis hüppab Su pinge üless ja mingit kahjunõuet pole kellelegi esitada. Tümita ikka oma müüjat, selleks on alus ja õigus.

      Comment


        #4
        Vs: Trafo eramajale

        praegu on müüdavale elektrienergiale väga ranged nõuded,nii et esita kahjunõue müüjale

        Comment


          #5
          Vs: Trafo eramajale

          Sellistel puhkudel on palju abi ferroresonants stabilisaatorist.
          Kunagi olid need päris levinud, kuid oma suure kaalu tõttu on enamus nendest metalli kokkuostu viidud.
          MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
          KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

          Comment


            #6
            Vs: Trafo eramajale

            Jäta nüüd: midagi nii totrat pole ma veel näinud: viletsa kasuteguriga, sagedusest (ropult) sõltuv, kõlbas ainult ühe, suht tasavooluga riista jaoks. Kogupere masinate suhtes kõlbmatu. Rikkus võrgust siinusvoolu, Tegelikult rikuvad seda voolu pea kõik kodumasinad. Asjast oli ELFA toimest isegi seminar.
            Jutt siis ferroresonantsstabilisaatorist.

            Comment


              #7
              Vs: Trafo eramajale

              Sellised trafod on olemas küll, mis 0.4kV liinile vahele käivad, EE neid pikkade liinide peale mitmeid paigaldanud. Sinul endal aga sellist keegi liini peale ilmselt ühendada ei luba.

              Comment


                #8
                Vs: Trafo eramajale

                Sagedusmuundurist võiks kasu olla, sealt kas tuleb õige signaal või vaikus.
                Või online ups. Mõlemad on aga üsna kirve hinnaga.
                Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

                Comment


                  #9
                  Vs: Trafo eramajale

                  Selle EE kohustusega on nii, et kui hea rahakott on, siis on kohustus ka. Mul naaber, alajaamast pea 3km, pinget pole ollagi, mul veidi üle 1km, pinge kõva 230V, soovis kah vähe paremat, oli öeldud, et anna 1,3 miljonit eeku, teevad kohe ära, muidu...

                  Comment


                    #10
                    Vs: Trafo eramajale ?

                    Täitsa õige, et EE-ga sõdimiseks/midagi saamiseks peab isiklik rahapuu kasvama.
                    Võiksin minna õue jateha pildi trafokökatsist, millest meile tuleb elekter, kaugus ei ole üldse kilomeetrites, ehk mingi 400-500m. Naaber peab talu, igasugu masinad ja asjad, talvel ilmselt kütab suures laudas elektriga põrsaste ruume .
                    Tehti see konstrui u. 3a. tagasi, enne oli suur mölakas vene alajaam, mitte see hall "majake" nagu vahepeal oli suht levinud vaid vana, nagu sammas, roheka tooniga. Ei mäleta niisuguseid palju tol ajal, pigem olid need hallid "majakesed" levinud. Aga elekter tuli sellest nõukogude trafojaamast korralik, mul autotrafo, 2,2kVA - sel soft-starti ei ole, kasutada ei saa, tee või tina. Nagu sisse lülitad nii laks käib kilbis ja maja pime. Enne selle saksa (kuulujärgi on siemensi rämps) sita installi niisugust probleemi ei olnud, kannatas lülitada küll. 800VA toroidiga ka teha pole midagi ilma soft-stardita. Suurim mis kasutamist lubab on ca. 600VA trafo aga sellega ka on 10st võimalusest 1, et lööb kaitsme välja.
                    Kodumasinaid ka üheaegselt kasutada ei ole hea. Näit. veekeetja, ka natu üle 2kW andmete järgi ja kui samaaegselt tahan midagi printida siis printeri käivitamine veekeetjaga üheaegselt= pime tuba, vihane mina/arvuti.

                    Mis on mu nägemus? Sitt nägemus (vabandan väljendit kuid ei hakka ilustama) eesti energiamonopolist. Võin pea panti panna ja vanduda, et OK, liinid olid varem natuke kehvemas olukorras (vanad postid jne) kuid elektriga sai ka midagi teha, seda kasutada. Vanamehenäss kes käis enne selle konstrui rajamist meil kohalikku, majajuurde tulevat liini ja ühenduskilpi vaatamas oli ütelnud "nüüd saate kvaliteetse elektri, võite hakata kalleid kodumasinaid ostma" no kurat, kätte saaks selle mehe siis paneks raisale pigem vastu hambaid. Pm. muidugi ee arvel ma ostaks omale jah igasugu tehnikat kuid oma arvel...kahtlen. Jätnud see sovietiaegne trafo meie liinile, las teised siis kasutavad seda "kvaliteeti". Mingi 10+ majapidamisele on eraldatud üks niisugune trafo nagu vanasti olid need suured, 3F kondensaatorid, paksu plekkkestaga, mass oli neil mingi 40kg tuuris, vot niisugune on mõõtmetelt see uue "kvaliteetse elektri" trafojaam meil siin.
                    Kõud ja muud saastad, digitv...
                    Kuna siin muud netiteenust kasutada ei ole võimalik (no kaabli vedamisel makssaks surmani seda kinni) siis on Kõu, suvel kui meile tuli "superilusa" pildiga digitv siis seejärel põleb ruuteril "signal" tuli pidevalt punaselt. OK, teha netis midagi saab kuid sitt on, aeglane.
                    Kiiruseks näitab üle MB sek. aga ometi see nii ei ole, varem sain youtubest vaadata videosid ootamata, digitv tulekuga enam mitte, näit. 10min. 58sek. videol pidin enne laskma laadida pea 20min., siis sain ilusti algusest lõpuni vaadata.

                    Asjas ainult üks asi, maksa, maksa, härrad tahavad ainult raha.
                    EEga jageleks küll, nad on ülbed ka raisad. Miski perse läheb, nemad ei maksa, tõesta, tulgu pärdikud mõõtku, toogu vana trafokolakas kah ja siis mõõdaks veel võrdluseks...
                    Olekski vaja EE vastu suurem arv inimesi, muidu ei tee midagi ära, on siin uuritud asja ja ei hakka neile hammas peale. võtta rahvas kokku ja asi ametlikuks.
                    Ei pea olema advokaati ega midagi, lihtsalt seadust ja õigusi teadev inimene vaja. Ma ise tsiviilasju (võlaseadusest mitu ja tööasju) kohtulikult lahendanud, enamus võidetud, endal+sõpradele abiks olnud seadustega. Õppinud pole, juriidilist õigust seega ei oma aga piisab kui tunda seadust, ühele inimesele suured ninad kusevad varba peale aga kui inimesi rohkem, võimalik, et miski hakkaks liikuma.
                    -superradical-

                    Comment


                      #11
                      Vs: Trafo eramajale ?

                      Hiljutine kogemus näitab, et EE-le mõjub kõige paremini kahjunõude esitamine. Pärast vihjet võimalikele kahjudele ilmus mitu huvitavat pakkumist, näiteks elektrivarustuse tagamine ajutise generaatoriga plaaniliste katkestuste ajaks jne.
                      Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

                      Comment


                        #12
                        Re: Vs: Trafo eramajale ?

                        Tänu targematele eelkirjutajatele sai selgeks,et minu hädade põhjustajaks on pingelohud.
                        Paar aastat tagasi kui enamik minu kodutehnikast hinge heitsin,pöördusin murega ka EE poole-sealt saadeti mind pehmelt öeldes pikalt-mol,meie hüvitame vaid ülepingetest tekkinud kahjud.Liigpingest aga mu maine vara jäätmehoidlasse ei kolinud ,kuna üks targem mees pani mulle sellise jorni süsteemi kaitseks nagu liigpingepiirik ja see sõdalane kaitseb mind vapralt tänapäevani.Aga alapinge ees ei mõista küll muud enam teha kui võtta püksid maha ja näidata sellele alajaamale perset.
                        Enam minu mõistus ei võta-kas mulle on vaja seda nn.trafot(mitte auratranshformaatorit),mingisugust pingeregulaatorit,stabilisaatorit või veel kurat teab mis jorni, mille hääldamine keele krussi kisub?Umbes 4kw UPSI aga osta ma ei jõua,vastasel korral jääks järele UPS ja mina oma koeraga kuuse all.
                        Mul on too värk tehtud niimoodi,et peakilbist jookseb 3 faasi esmalt garaazikilpi mis on täis tarku lüliteid-sealt läheb 3faasi vuul edasi maija kus jälle kilp, kus siis kõik faasid on ühtlaselt ära jaotatud.Kui nüüd kõik jõumehed tööle panna,siis maksimumtarbimise korral tuleb oma 5kw ära küll.Leidsin ühelt soome saidilt lingi,mis viitab trafode valmistajale-kas see on see õige asi või peab see hoopis muu jorn olema?



                        Ah jaa-unustasin veel lisada,et saan EE voolu eest piskut hinnaalandust,mille eest saaksin aasta jooksul pudeli viina osta.
                        Aga taevasse läks aasta jooksul(häbi kohe tunnistada)pea 50tuh.eest tehnikat- 2läptoppi,pesumasin,ruuter,telekas,mikrouun,külmik ....väiksemaid vidinaid ei mäletagi enam.
                        viimati muutis kasutaja Lauajalg; 14 m 2011, 12:20.

                        Comment


                          #13
                          Vs: Re: Vs: Trafo eramajale ?


                          Vaata sellest dokumendist punkt 3. Peaks saama tellida mõõteaparatuuri ülespaneku koju mingiks perioodiks.
                          Mis nende masinate läbimineku veaks siis tunnistati? Läptopil peaks ju aku ja toiteplokk omamoodi UPSi eest olema ja telekate ja muude impulsstoitega riistadel on lausa andmetes märgitud, et toitepinge 100-240V?
                          viimati muutis kasutaja vanemleitnant; 14 m 2011, 12:38. Põhjus: täpsustus

                          Comment


                            #14
                            Vs: Re: Vs: Trafo eramajale ?

                            Esmalt postitatud Lauajalg poolt Vaata postitust
                            .....Umbes 4kw UPSI aga osta ma ei jõua,vastasel korral jääks järele UPS ja mina oma koeraga kuuse all.
                            ..............taevasse läks aasta jooksul(häbi kohe tunnistada)pea 50tuh.eest tehnikat...
                            Niipalju kui esimene ettejuhtuv hinnakiri näitas on need eelpooltoodud arvud kenasti vastavuses. Näiteks selline http://www.markit.eu/ee/et/apc-smart...er/v2p7944c403 3f höövli või ketassae jaoks ilmselt ei sobi aga loetletud otsad andnud tehnika oli vist ühe faasi toitega. Või on mingi põhjus, (peale raha) miks selline ei sobi?

                            Comment


                              #15
                              Re: Vs: Re: Vs: Trafo eramajale ?

                              Vabandan veelkord,aga olen elektritehnikas täiesti loll inimene.
                              Arvutitel öeldi,et oli jama alguseks see väike junn mis arvuti ja stepsli vahel-siis mingi toiteplokk või kuidas seda kutsutakse ja veel mingi ema või isaplaat.No tõesti ei tea,aga poig ütles,et neist enam elulooma ei tule.Muidu HP 6500 arvutid olid vist.Sony teleril oli toiteblokk ja seallt läks midagi edasi.Too läks kohe utiili kuna parandaja küsis sellist hinda,et mõttekam oli odavam ja uus osta.Mikrouunil läks magnetofon või mis kurat tal seal see nimi oli.Too oli kah elektrooniline.Külmik oli elektroonilise juhtimisega Philips.Juhtimispult või aju kuidas see nüüd ongi lakkas töötamast.Pesumasin oli korralik-Aeg Lamavad oli. Alguses jäi seisma kui oli voolukõikumine-tuli veel vilkus.Hiljem kustus üldse kõik ära ja enam häält ei teinud.Seisab siiani aga remonti ei julge enam viia.
                              Ruuter lihtsalt enam internetti ei ühendanud ja valmis.Suri ära lihtsalt.Rohkem ei oska ma tõesti midagi kommenteerida.Poig tuleb õdagu koju-tema oskab täpsemalt seletada-mina oma kanaajuga ei oska kaasa rääkida.
                              Jäi veel midagi lisamata...
                              Võib olla see alajaam polegi teab mis kehvakene ja tänapäeva tehnika talub üsna suuri kõikumisi,aga probleemiks on see,et enne meie majapidamist on talu,kus tegeletakse autoremondiga.Kõige hullem asi on siis kui lülitatakse sisse see suur Vene aegne treipink.Siis on sekundiks totaalne voolukatkestus.Kõik majapidamismasinad teevad restarti.Ja kui päevas on nii ikka mitukümmend korda,siis pole lootustki,et üldse midagi terveks jääks.Treiali vastu aga midagi teha ei anna-kasutan voolu palju tahan ja kõik.Koormuspiiranguid ju eratarbija kohta pole.
                              Seda selleks,et oleks asi selge.
                              Kas on mingisugust säädust selle treiali vastu?
                              viimati muutis kasutaja Lauajalg; 14 m 2011, 14:37.

                              Comment

                              Working...
                              X