Selline suur idanaabri trafo vedeleb kodus: OCO - 0 25 - y3 (y- venekeele U)
aastast 1977. Asi on siis 0,25kBA (250W). Proovisin järgi ja täitsa töötab. Väljundpinge on siis 12V. Mõõtes näitas aga 12,8.
Tekkis siis mõte ehitada võimendi, leidsin hea skeemi transistoritega KT819GM.
kuna mul just neid paras karbitäis katsetamiseks :P
Probleem selles nüüd, et võimendil mida ma tahan ehitada on vaja trafot millel on väljundpinge 21V (peale dioode ja kondekaid 25V). Kas 12,8 jääks väga lahjaks ?
Tekkis mõte trafo ümber kerida, siis aga läheks meeletu aeg ja jama ....
Äkki kellelgi siit foorumist on mõnda head trafot pakkuda minu oma vastu ?
Selline küsimus veel ka et kui ma trafot ümber kerin kas siis võin kasutada näiteks kaablit millel on plastik isolatsioon (põhimõtteliselt tavalist elektrikaabli soont koos isolatsiooniga) ? Kardan et ruumi ei jätku selle peale kerimiseks aga kas põhimõtteliselt vahet ei ole ju mis isolatsiooniga traat on ?
aastast 1977. Asi on siis 0,25kBA (250W). Proovisin järgi ja täitsa töötab. Väljundpinge on siis 12V. Mõõtes näitas aga 12,8.
Tekkis siis mõte ehitada võimendi, leidsin hea skeemi transistoritega KT819GM.
kuna mul just neid paras karbitäis katsetamiseks :P
Probleem selles nüüd, et võimendil mida ma tahan ehitada on vaja trafot millel on väljundpinge 21V (peale dioode ja kondekaid 25V). Kas 12,8 jääks väga lahjaks ?
Tekkis mõte trafo ümber kerida, siis aga läheks meeletu aeg ja jama ....
Äkki kellelgi siit foorumist on mõnda head trafot pakkuda minu oma vastu ?
Selline küsimus veel ka et kui ma trafot ümber kerin kas siis võin kasutada näiteks kaablit millel on plastik isolatsioon (põhimõtteliselt tavalist elektrikaabli soont koos isolatsiooniga) ? Kardan et ruumi ei jätku selle peale kerimiseks aga kas põhimõtteliselt vahet ei ole ju mis isolatsiooniga traat on ?
Comment