Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

ajavõtu süsteem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: ajavõtu süsteem

    Praegune seis ei eelda mikrosekundite lugemist. PC ei ole enam kasutatav inimese moodi, kui väljas on -20.
    Eelnevat arvestades siiski miski prose ja ekraan peaks minu puhul lahendus olema
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

    Comment


      #17
      Vs: ajavõtu süsteem

      Eh. Sain aega asjaga tegeleda. PC ei ole tõepoolest õige riist. Eeldan, et PIC (mis on AINULT selle jaoks) suudab töö ära teha. Minul oleks vaja: kaks kanalit tuhandiksekundi täpsusega, alates stardist u. 5 vaheaega ja lõpp. Peab fikseerima kõik vahed ja lõpud ja saatma välja (USB või COM) kuhugi PC/läpakas, kus need ekraanile kuvatakse ja/või kuhugi suurele tabloole suunatakse läbi sobiva pordi. Küsimus PIC-i kohta: kas ja milline seda suudab? Palju vaeva/raha läheks? Arvestades, et esimene ja üksk võib hirmkallis tulla, aga eeldan, et tegelikkuses läheb neid ilmselt veel.
      Reuterile usun, et suudan vajaliku andurid teha ja ajavõtuks kasutaks esmaabiks mingit elektroonset stopperit. See peab külmas vastu ja PIC-i pole vajagi. Vaatan pisut ringi, tõenäoliselt ei ole nende väike modimine( andurid külge) ka raske. Kui pika maa jaoks oleks teistel vaja?

      Comment


        #18
        Vs: ajavõtu süsteem

        Esmalt postitatud Shele poolt Vaata postitust
        Küsimus PIC-i kohta: kas ja milline seda suudab? Palju vaeva/raha läheks?
        Eeldusel et COM pordiga suhtlusest piisab siis sobib pea iga PIC. Ise võtaks sellise millele vähegi kõrgkeeles kirjutada annab - hoiab aega kokku. Näiteks PIC12F629 tundub odavaim.

        Kui USB ühenduvust on vaja siis on aja/raha kulu suurem. Variante 2: 1. teha FTDI232 USB<->serial konverteriga või 2. prosega millel USB mootor sees, näiteks odavaim PIC18F13K50. Et asi käima saada tuleb kivisse istutada "USB stack" ja oma kood sellega suhtlema panna.

        Comment


          #19
          Vs: ajavõtu süsteem

          Tnx! gratman. Kas tõepoolest on COM ja USB vahetegemisel niiiiii suur jama? Isegi mitte vägakalleid üleminekuid olen kohanud (tegelikult kuulnud, vist?) Minu mõttes oleks ka vana COM pordiga vana läpakas tegija. Kui data juba sinna sisse jookseb, siis ehk saab välja, suurele tabloole ka? Seal peaks RS 232 päris elus olema?
          Tegelikult mind huvitas see ajavõtt, aga nüüd tundub, et data ülekanne probleemitab? Sellega on muidugi aega: isegi sekundeid.
          Igal juhul tänud!

          Comment


            #20
            Vs: ajavõtu süsteem

            RS232 ja USB on täiesti erinevad loomad. Viimase spetsifikatsioon on 600 lk kandis (alates pistikute joonistest kuni protokollide kirjeldusteni välja), paraku tasuline. Päris hea ülevaade on siin: http://www.beyondlogic.org/usbnutshell/usb1.shtml . See eest RS232 standard määrab võrdlemisi vähe tingimusi, tähendab programmeerijal on rohkem vabadust aga progeja peab kõrgema taseme protokolli ise välja mõtlema (mitu baiti datat, kuidas veakontroll teha, jms) samas enamasti sellisest lihtsast suhtlusest (ilma kõrgema taseme protokollita - bitid kohe PC suunas teele) piisab.

            COM porti info saatmise alamprogramm võttis mul viimati ca 10..15 rida asm koodi (bitbang meetodil). Microchipi USB stack oli vist üsna mitu kilobaiti, lisaks vajab pidevat teenindamist (PC-ga vaja sidet üleval hoida). Selles mõttes kui USB on vaja siis mõni USB-COM konverterkivi (FTDI või analoogne) on kodeerija seisukohalt lihtsam minu arvates, mõni kogenum progeja võibolla leiab vastupidist.

            Minu teada RS232 töötab ainult 1 seadmega korraga (single drop). Kui tabloo on kah RS232 liidesega siis on vaja teist COM porti või siis USB-to-virtual-COM adaptrit. Või pidasid silmas arvuti üldse mängust välja jätta?

            Edit: meenus et USB-d on siiski bitbang meetodil (ehk otse softis, ilma spetskivi või MCU perifeeriata) tehtud, seda küll AVR prose peal. Huvitav mitu mikrosekundit kasutaja käskudele lubatakse ja kui kauaks ning kas katkestusi võib suva hetkel välja kutsuda (stopperi puhul kuluks ära): http://www.obdev.at/products/vusb/index.html
            viimati muutis kasutaja qratman; 17 m 2011, 20:11.

            Comment


              #21
              Vs: ajavõtu süsteem

              Panin käepärastest tükkidest kokku ühe anduri, tundub päris hea olevat. Põhimõtteliselt töötab nagu sünkroondetektor ja koosneb kolmest CMOS kivist ja opvõimendist. Ise saaksin ühe või kaks universaalplaadile kokku monteerida, aga kui peaks olema rohkem huvilisi, siis kas keegi oleks nõus tegema (välja töötama ja valmistama) trükkplaate? Mul on küll Eagle, aga hullvähe kogemusi ja plaaditegemise riistu pole üldse. Aega ka vähe. Tegelikult on vaja veel eraldi plaati IR saatjale, aga see on imelihtne: paar transsi ja mõned jupid juurde. Hetkel on mul juppe vähemalt 10 eksemplari jaoks.

              Comment

              Working...
              X