Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kindlustus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Re: Vs: Kindlustus

    See on ilmselt ka vastus miks hind kasvas - riskiaste ju muutus suuremaks.
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

    Comment


      #17
      Vs: Kindlustus

      Liikluskindlustuse hinda mõjutab eelkõige sõiduki kasutuspiirkond, kasutuseesmärk, sõiduki võimsus ning isiku varasemad kahjud. Tähtis osa hinnakujundusest on ka sellel, kui palju ja kui suuri õnnetusi juhtub. Kui liiklusõnnetuste arv kasvab, tuleb koguda nende katmiseks ka rohkem kindlustusmakseid. Olen märganud, et periooditi ongi seetõttu hind erinev. (kvartal?) Hinna kujunemine on ärisaladus ja seltsiti erinev.

      Üldiselt ma liikluskindlustusega eriti rahul ei ole. Kindlustuse kompensatsiooni on olnud vaja 2-l korral. Esimene kord nõukaajal ja nüüd. Kvaliteet on jäänud samale tasemele, vähemalt ühe odavaima seltsi puhul. (tegelikult tegi Swedbank mulle hiljem veelgi soodsama – ca 20% väiksema kui ülejäänud).
      Nõukaajal oli mul Piiteris avarii ja meie kindlustus pakkus 300rubla ilma asjasse süvenemata. Ise Piiteris kohut käies sain autobaasilt 3500 rubla. Ei päästnud neid ka 2 juristi ja võltsitud minu allkirjaga uus avariiprotokoll. Raha kättesaamiseks pidin kasutama kohtutäiturit. Kohtunik oli vähemalt aus ja asjalik.

      Nüüd oli jälle selline juhus, et oli avarii – sõitis tagant sisse, süüdlane võttis kohe süü omaks ja politsei vormistas kohapeal. Kindlustuse ekspert tegi samal päeval fotod autost igast küljest, seest, kapoti alt. Avariikohast (tagant, alt, pagasiruumist) mitte. Ekspert ütles, et avarii on nii tõsine, et auto läheb mahakandmisele. Hinnaks pakuti saiaraha. Autol olid just paigaldatud uued rehvid ja see maksis sama summa. Soovisin, et remondin siis ise ja nad maksavad mõistliku remondihinna kinni. Kuu aega möödus ja küsides sain teada, et nende komisjon kinnitas - abikaasa süüdi ei ole! Ja auto vigastused on nii tühised, et pole midagi eriti makstagi. Vaidluse tulemusel taheti teha uus ekspertiis nende koostööpartneri juures – kuid mul oli auto juba korras, sõitis ja ega ma ka kohe algul ei keelanud neil pildistada avariikohta. Venis veel kokku kuni 2 kuud. Siis pöördusin lepitusorgani poole ja raha kanti kohe üle. Pärast seda ma enam seda kindlustusseltsi ei kasutanud. Asja saab lahendada ka süüdlase seltsiga, kuid ka see võib olla ju sama.
      Oli arutusel ka seadusevariant, et politsei asemel hakkab süüdlast selgitama kindlustusselts ise. Senise kogemuse põhjal oleks see küll täielik jama – ise selgitan ja ise maksan min kahjud kinni. Peamine on kasum.

      Comment


        #18
        Vs: Kindlustus

        NSR ajas pada sulle.

        Comment


          #19
          Vs: Kindlustus

          Kaal ja mõõtmed on üks asi, teine asi on see kuipalju on T4 mudeliga põhjustatud kahjujuhtumeid. Enamasti ei sõideta T4'ga nii et küljepeeglid maad puudutavad - st selle mudeli riskiaste on madalam.
          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
          Konfutsius

          Comment


            #20
            Vs: Kindlustus

            Esmalt postitatud vanakool poolt
            PS. Mõttekam kasvõi kuuks ajaks kindlustus teha kui aasta seisab, kui arvelt ajutiselt maha võtad siis viimse agentuuri NSR teatel tuleb uuesti arvele saamiseks massin ARK i vedada ja ette näidata , ehk sama kammajaa mis uue auto puhul, nii et tasuks enne mõelda mis on vähem kulukas.
            Selle ajutiselt registrist kustutamisega on nii:
            Sa saad seda teha max 24 kuuks. 24 kuud ja vähem, pole mingit probleemi: Samamoodi, nagu arvelt maha, saad mõne hiireklikiga ka uuesti mnt.ee iseteeninduses uuesti registrisse tagasi.
            Ja kui see valitud periood läbi saab, kantakse masin automaatselt registrisse tagasi.
            Ja kohe tekib ka kindlustamise kohustus.
            Mingit lisatasu ei rakendata.
            Võibolla siis tahavad raha, kui büroos kohapeal tahad seda toimingut teha, pole kursis.
            Natukene muutub asi, kui seda 24-kuulist perioodi kasutada veel teist korda.
            Sellisel juhul tuleb iseteeninduses sõiduki juurde mingil hetkel märge a`la: "Registrikanne taastatakse peale tehnoülevaatuse läbimist", või midagi sarnast sama mõttega.
            Sellise märkega autot (vähemalt seni) automaatselt registrisse tagasi ei kanta ja ei saa seda teha enam ka mõne hiireklikiga iseteeniduses, vaid masin peab eelnevalt läbima tehnoülevaatuse.
            Kindlustamise kohustust ka ei ole. See tekib alles registrisse naasmisel.
            viimati muutis kasutaja tcumen; 11 m 2019, 11:45. Põhjus: Täpsustus.

            Comment


              #21
              Vs: Kindlustus

              Kui auto on pikemat aega registrist maas, siis tuleb teha kindlustus ja minna lähimasse ülevaatuspunkti. Kui oled ise teinud ajutise registrist mahavõtmise, siis saad teha 1 aastase kindlustuse. Kui seda tehti registri poolt, siis algselt vaid 1 kuuks ja hiljem teed siis pikemalt.

              Mul on üks väga vana korras auto, mida aastaarvu tõttu ei kantud elektroonilisse registrisse, vaid jäi vanasse nn. paberregistrisse. Selle puhul öeldi küll, et pean auto kohale tooma ja siis vaatavad. Teine võimalus on lisatasu eest tellida töötaja koju. Pärast seda tuleb teha ikkagi ülevaatus.

              Comment

              Working...
              X