Projekt "Auto aju"
Collapse
X
-
Vs: Projekt "Auto aju"
Mõtlesin seda küll, et npn transiga aga kuna olen plaaninud väljaspoolt moodulit olevad lülitused ja poted ühendada ainult maa mitte plussiga, siis pidin pnp panema, on äkki teisi ideid?
Miks kolm järjest, kaks jada on parem kui 6 paralleelselt?Comment
-
Mina lähtusin sellest et läbi LEDi läheb mingi vool. Kui paneme nad kõik rööpi
siis on 6 jaoks vaja 6 korda rohkem voolu. See tuleb kõik läbi selle stabika.
Kui paneme 3 järjest siis üks ja sama vool paneb põlema 3 LEDi.
Seega soojuseralduse LEDide osa on 3 korda väiksem.
Kui rääkida energeetika keeles.
Peale selle panna LEDid otse rööpi ei ole kõige parem lahendus.
Voolud hakkavad ebaühtlaselt jagunema.
Kui LEDid oleks arvutist optroniga eraldatud siis läheb sinna ainult kaks juhet ja
valepidi ühendamisel lihtsalt tuli ei sütti.
Kui kardad et lühistad juhtme ja see tekitab ebameeldivusi siis
võib sinna vahele lülitada takisti moodi asja mis lühise puhul katkestusse läheb ja pärast taastub.
Comment
-
No ega tarbimisvõimsus ju suurene, pinge selleest ju kukub, kokkuvõtteks kas rööbiti või jadamisi, võimsus ju jääb samaksComment
-
Comment
-
Ok, sellepeale ma ei tulnud jah kuid kui need mõned ledid ei võta niipalju voolu, et see stabika peale käimna hakkaks, siis pole vist vahet ju?
Nii, kuna uurimise käigus selgus, et nuppude valgustus on siiski lamppide mitte ledidega, paigaldan nende lülitamiseks hoopis pisikese relee.Comment
-
mul tegelikult üks pin on ikka üle, arvan, et sellest küll aga tänud soovituse eest
Ma ei ole seda kunagi kasutanud, kas kõik op süsteemid leiavad selle com pordi üles ilma väliste draiveriteta?Comment
-
Sealt saad draiverid: http://www.ftdichip.com/ Paljud usb2serial adapterid, mobla kaablid jne kasutasid sama, on ka erineivaid versioone (teiste tootjate omi).Comment
-
Lisaks STM32 sisaldab juba canbus controllerit. Aga kui huvi ehitada saab võtta MCU, EEPROMi RAM-i ja rami ka eraldi kividena.
Lisaks STM32 sisaldab ka usb liidest. Sinna saab virutaalse compordi taha koodida. Seega jälle 1 kivi vähem.Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.Comment
.
Comment