Oskab keegi laadimise kontroll-lambi (armatuuris) töötamisteooriat selgitada. Tõbras, ei taha ära kustuda, kuid aku laeb.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Laadimise tuluke ei kustu
Collapse
X
-
Minu teada peaks genekas see tuluke põlema hakkama siis kui genekas ei anna piisavalt energiat välja! Sa ütlesid,et sul laeb korralikult... palju pinge aku peal näitab? Normaalne peaks olema u.13,8V - 14,2V. Pead kontrollima ka seda, mida geneka pinge teeb siis kui rohkem koormust järel on (salongipuhur, täistuled jne), Kui siis pinge liiga alla langeb, siis põhjuseks liiga kulunud harjad või n.ö. pingeregulaatori e. tableti probleemid! Sinna laadimistulele peaks otse juhe geneka pealt tulema. Sa võid selle juhtme (ainuke peenike juhe genekal) geneka pealt lahti võtta ja vaadata, kas tuli kustub ära või mitte! Kui ikka lahendust ei leia siis anna teada ja ma uurin asjatundjatelt täpselt järele!20+ aastat elfafoorumis
-
Laadimine on ok, sest tühikäigul koos tuledega pinge 14 V, salongisoenduse sisse lülitades kukub 13,8 -le. Tundub norm olevat. Kas genekas pole lisaks alaldusdioodidele ka indikaatori ahela pooljuhte? Tuttava Opeli tuluke põles sama moodi. 1 väike diood generaatoris oli surnud. Vahetas välja ja lamp kustus.
Ps. auto on 91 Honda Civic
Comment
-
Uurisin asja spetsialisti käest... soovitas sul kõik kaitsmed üle vaadata,et kas annavad korralikult edasi. Civicul pidi mingi kontrollplokk olema, mis ka laadimistuld juhib. Öeldi ka seda,et tegu võib olla ka ülelaadimisega ja sellepärast tuli põleb, igaks juhuks võid geneka otste pealt ka pinget mõõta!20+ aastat elfafoorumis
Comment
-
Probleem leidis lahenduse... thx kõigile. See oli mu töökaaslase Honda, auto käis geneka spetsi juures ja 1 geneka mähis läks vahetusse. Kuigi mõlgutan mõtteid, et kui 1 mähis kutu, kas siis oleks saanud laadidida 14 voldiga? Et äkki see spets võltsis liigkasu võtmise eesmärgil ja vahetas lihtsalt indikaatori dioodi ära?
Ahjaa... mähise surma põhjuseks arvas spetsialist, et aku on naca tühi olnud ja et on kohe pärast käivitamist tuled ja soendus sisse lülitud. Et oli liiga suur koormus genekale??? Krt , kas ei tundu liiga kahtlane?
Comment
-
Probleem leidis lahenduse... thx kõigile. See oli mu töökaaslase Honda, auto käis geneka spetsi juures ja 1 geneka mähis läks vahetusse. Kuigi mõlgutan mõtteid, et kui 1 mähis kutu, kas siis oleks saanud laadidida 14 voldiga? Et äkki see spets võltsis liigkasu võtmise eesmärgil ja vahetas lihtsalt indikaatori dioodi ära?
Ahjaa... mähise surma põhjuseks arvas spetsialist, et aku on naca tühi olnud ja et on kohe pärast käivitamist tuled ja soendus sisse lülitud. Et oli liiga suur koormus genekale??? Krt , kas ei tundu liiga kahtlane?
Comment
Comment