Teade

Collapse
No announcement yet.

Estonia Stereo võimendi ümberehitus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #76
    Vs: Estonia Stereo võimendi ümberehitus

    Need ahelad on kõrgete moonutuste vähendamiseks.
    Ühte pidi ühendades väljundpinge tõuseb ja teist pidi väheneb. Sul on vaja vähendada. Traadi lm peaks olema suurem või sama võrgumähise omaga.
    Seda mähist mujale ei ühendata, kontrolli!

    Ohutum on teha nii, et ühendad 10V mähise järjetikku primaariga. Toite annad peale nagu ennegi. Mõõdad testriga pinget koos lisamähisega. Kui saad pingeks 230+10V, siis on OK. Kui on 230-10V, siis on tagurpidi. Lõpuks ühendad toite 240V liitmähisega.

    Основное назначение пентода типа 6П4П — усиление мощности низкой частоты.


    Minu lampvõimendite põhiline ehitamise aeg oli alg- ja keskkoolis. Kõige keerulisem oli mono 7 lambiga ja ekspanderiga võimendi, skeem vanast Radio ajakirjast. Isetehtuid oli 5tk. ja lisaks 2 Estonia plaatidega, TPI ajal ehitasin veel 2 võimendit BEAG väljund- ja toitetrafode baasil. Paar trafot sai tollal ka ise keritud, nüüd küll enam ei viitsiks. Samuti ei viitsuiks enam kerida ferriitrõngale tuhandeid keerde türistorsüüdete jaoks Kahju on ainult praktiliselt niisama ärakingitud suurest hulgast uutest BEAG väljundtrafodest.

    Mäletamist mööda oli kõige kõrgem anoodpinge minu võimenditel 280V. Ühel oli prooviks 310V? Andmete järgi on lõpulambil lubatud 250V, Estonial oli 265V. Estonia on alguses A-režiimis ja suuremal võimsusel AB-ražiimis.
    viimati muutis kasutaja Svago; 16 m 2017, 12:25. Põhjus: lisa

    Comment


      #77
      Vs: Estonia Stereo võimendi ümberehitus

      Leidsin võimendi skeemi üles, ka netis oleva – Radio ajakiri 1966 nr. 12;
      lk.29..32. Anoodpinge oli minu omal 310V ja töötas hästi, ehitasin kas 8. või 9. klassis? Võtsin TPI-s õppides ühikasse kaasa ja suvel koolivaheajal kadus koos kõlariga ära.
      Rühmakaaslased ütlesid, et üks mu ühika toakaaslane vahetas võimu viina vastu …

      Comment

      Working...
      X