Teade

Collapse
No announcement yet.

Kes tunneb ära?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Kes tunneb ära?

    Nagu juba öeldud, lõppastme kütted annavad müra pigem väiksema tõenäosusega, eriti kui katoodid on jäigalt maas. Kas müra sõltub helitugevuspotest võimu sisendis? Kui jah, siis kahtlustaks ennekõike signaaliahelate varjestusi ja maandusemajandust üldisemalt. Kui esimene pote müra ei mõjuta, siis võiks prooviks välja tõmmata skeemi järgi teise lambi, L2. Kui müra kadus, siis jällegi pigem jääb põhjus sellest lambist ettepoole või on seotud tema endaga. Kui L2 väljatirimise järel ka võrgumüra säilis, siis tasuks uurida seda lõpulampide võrede neg. eelpingeallikat, poolperioodalaldi kondesid ennekõike, sest kui peaks juhtuma, et neist üks või mõlemad poolkuivanud on, siis on võrepinges vahelduvkomponent sees ja müra garanteeritud.
    Neil varjestatud signaalijuhtmetel võiks varje ühest otsast ikka maandatud olla. Mis kasu sellest varjest siis on kui ta kuhugi ühendust ei anna, siis olekski müra põhjus ilmselt just nendes varjetes.

    Comment


      #17
      Vs: Kes tunneb ära?

      Müra on sõltumata helisignaalist, ka eemaldades L2. Alaldi konded ei ole vanad vaid kaasaegsed ja korraliku suurusega. Kuidas neid lahti monteerimata testida. Kuidas võiks seda neg. eelpinget kontrollida?
      Sellel on massid joodetud vaskplaadile igal pool, kus kõige mugavam on olnud. Nagu mainisin, leidsin kaks külmjoodet(vask juhib hästi soojust ja jahutab tina kiiresti maha), mis tulid lahti. Ühesõnaga neid võib olla veel. Kas see võib ka olla müra probleemiks?

      Comment


        #18
        Vs: Kes tunneb ära?

        kuna võim on isetehtud ja kõik maandused suvalises kohas ühe suure vaskplaadi peale joodetud, siis mina soovitaksin maanduste osas järgmist.

        4-ja lõpulambi katoodid ei tohi minna juhtmetega otse vaskplaadi külge, vaid peavad olema ühendatud jämedate juhtmetega omavahel tähtühendusse.
        lisaks sinna tähe keskpunkti tuleb anoodtoite aladist aladist "-" juhe ehk GND ja veel lisaks sealt tähe keskpunktis läheb edasi juhe, mis alles ühendub vaskplaadi külge. ja edasi vaskplaadilt juba saavad eelastmed oma ühendused "suvalistes" kohtades.

        võimu võrgumürade mahasurumisel oluline on, et toite maandus läheks nii otse kui võimalik otse lõpuastmetele. ja sealt alles edasi teistesse skeemiosadesse.
        lõpuosa oma suure voolutarbega teklitab lõpu ja toite vahelises maa juhtmes piisavalt suured 50/100hz sisaldavad pingelangud ja need satuvad omakorda sisendastmetessse ja võimendatakse üles.

        Comment

        Working...
        X