Teade

Collapse
No announcement yet.

Velleman K8040

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Velleman K8040

    Esmalt postitatud Cooler(-10) poolt
    Pole mõttet enam selle hinna kallal ilkuda, asi juba ära osteud niiet selle teema ehk jätaks järgmiseks korraks, kui see kunagi üldse tuleb. Üks asi muidugi mis ära võis tappa selle kivi, on see, et lohakuse tõttu jäi kivi korralikult korpuse külge kinnitamata (korpus siis radika eest) ja ehk ikka suri kuuma kätte, mis on ka suht tõenäoline, kuna esimene päev ei mängind eriti kõvasti ja kaua, aga siis pärast sai juba pikemalt ja kõvemini lastud.

    Õhtul saab uue kivi, ja kui dc protection test õnnestub, siis juba hoolikam selliste asjadega.

    Kui tõesti oli kivi halvasti kinnitatud siis suure tõenäosusega tekkis kivis termiline läblöök, mingis ahelas ja mille tõttu ta kannatada sai.Üldiselt pole sellest juttu olnud, kuid on elementaarne, et võimsus kivide ja transide , paigaldamisel radikale, kasutatakse soojust ärajuhtivat pastat, mida kantakse kas kivi põhjale või transi põhjale õhukese ühtlase kihina ja mis tagab soojuse parema ärajuhtimise soojeneva detaili pinnalt. See tagab ühtlase ja kiirema jahutuse ja parema kontakti kahe pinna vahel. Omavalmistatud konstruktsioonide puhul tuleb jälgida, et pinnad oleksid täies ulatuses hästi kattuvad, et toimuks soojuse maximaalne ärajuhtimine. Selleks, et toimuks võimalikult efektiivne jahutus on ka vastavad detailid vaja väga korralikult ja tugevalt kinnitada.


    http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi?ec=14a1b11c
    viimati muutis kasutaja humax; 28 m 2007, 21:29.

    Comment


      #17
      Vs: Velleman K8040

      seda tean isegi, aga näe, juhtus nii, et seekord jäid need mutrid korralikult kinni keeramata. mudu ma arvutile jahuteid paigaldand küll ja küll. Selle kivi ja alu klotsi vahel silikon kile, mis kaasa pandi ja nii kivil kui klotsil pasta peal ja klotsi ja korpuse vahel kah. testriga veel mõõtsin üle, et kivi ja korpuse vahel kontakti poleks.

      Comment


        #18
        Vs: Velleman K8040

        Esmalt postitatud Cooler(-10) poolt
        seda tean isegi, aga näe, juhtus nii, et seekord jäid need mutrid korralikult kinni keeramata. mudu ma arvutile jahuteid paigaldand küll ja küll. Selle kivi ja alu klotsi vahel silikon kile, mis kaasa pandi ja nii kivil kui klotsil pasta peal ja klotsi ja korpuse vahel kah. testriga veel mõõtsin üle, et kivi ja korpuse vahel kontakti poleks.

        Väga vabandan, kuid mina ei tea seda, mida teie teate ja mida ei tea? Kindlasti on see küsimus saanud nii mõnelegi konstruktorile saatuslikuks ja kolts või transs on juba esimesel pingestamisel lennanud prügikasti kaubaks ja seda kirjutatud teemal.

        Juhiks veel tähelepanu ühele "pisiasjale", kindlasti uuri järele, kas radikas kuhu kivi paigaldatakse on vajaliku jahutuspinnaga ja kas on materjali paksus radikal, kuhu kivi kinnitatakse vajaliku paksusega. See on pisiasi, kuid on piisavalt palju on juhuseid, kus on selle vastu isegi kuulsad firmad eksinud ja tagajärjeks on seadme piiratud iga ja probleemid detailide jahutusega. Minul isiklikult on selliseks kontrastseks näiteks firma NOKIA teatud tüüpi telekad, kus on rikutud tehnoloogiat ja kivi on paigaltatud liiga õhukese seinaga radikale, küll aga pinnalaotus vastab nõuetele. Need on tehnoloogilised küsimused kuid mitte sugugi väikese tähendusega, kuid mõjutavad seadme pikaealist kasutust. Seda just suurema kui 50% võimsuse pideva kastuse korral.
        viimati muutis kasutaja humax; 28 m 2007, 18:51.

        Comment


          #19
          Vs: Velleman K8040

          Nonii, sai siis küpsis ära vahetatud, kõik nagu töötaks, aga clip led põmst põleb pidevalt, pole vahet kas on juhe taga või mitte, signaali juhe siis. Eelmise kiviga sellist asja pold, vilkus siis kui üle peksis. See siis ikka töö rezhiimis, mitte auto power on vms, mis puhul ta peaks standbys põlema. Kas see nüüd selle kivi omapära või on miski jootmine kuskil valesti? Kui mängima panna ja suht kõvasti jälle, et peaks clip tuluke reageerima, siis vahet pole, ikka sama jama.

          Comment


            #20
            Vs: Velleman K8040

            Esmalt postitatud Cooler(-10) poolt
            Selle kivi ja alu klotsi vahel silikon kile, mis kaasa pandi ja nii kivil kui klotsil pasta peal ja klotsi ja korpuse vahel kah. testriga veel mõõtsin üle, et kivi ja korpuse vahel kontakti poleks.
            Kui joonist vaadata siis minu arvates jääb jahutus selle toitepinge puhul lahjaks, mina otsiks võimalusi jahutuse parandamiseks.
            Üks võimalus on kivi otse vaheklotsile kinnitada ja vaheklots hoopis isoleerida, ise proovin vältida ühe poldiga läbi augu kinnitust, vaata viimast pilti
            http://www.shine7.com/audio/jeff.htm palju kindlam kinnitus.
            VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

            Comment


              #21
              Vs: Velleman K8040

              Aga ikkagi, mis selle clip lediga saab, Ma ise uurisin veic skeemi ja paistab, et tda küljest läheb clip detect pic12c508a ja sealt edasi peale takki tuleb led. Et siis kumb segast ajab, pic või tda? Ise julgen arvata, et pic, kuna sai siin katsetatud üsna vihaselt, vumeter tahtis teisele ringile minna põmst, siis "on" ja "clip" led hakkasid vilkuma bassiga koos, või jäi siis toitest puudu. Kui on tda defektne, siis las olla, ei hakka sellega jamama enam (juhul kui maha ei sure jälle) ja siis pic suht mõttetu osta. Kui pic lolliks läind ja uus osta, siis kas seda peab programmeerima veel hakkama või lihtsalt uus küpsis asemele ja kohe töötab?

              Jyrka, soojusülekanne paistab esialgu piisav olevat, kuna korpus läheb küpsise kohalt üsna kiiresti soojaks. Sai veel miski 15 minti järjest lastud piiri peal ja ei juhtund midagi, korpus ise läks üleni soojaks nagu peab. Muidu ega mulle see lahendus üldse ei meeldi, et mingi klots seal korpuse ja tda vahel on ja korpusel võix ribid olla selle asemel, aga ju ta nii peab olema.
              viimati muutis kasutaja Cooler(-10); 29 m 2007, 17:00.

              Comment


                #22
                Vs: Velleman K8040

                veidi raha raiskamine , see ei tööta USB-COM üleminekuga ainult onboard com port.
                Aga tänapäevastel arvutitel seda pole üldjuhul.
                Sa võid seda wellemanni asja edukalt kasutada koos PIC kit 3-ga.
                Kui tahad korralikku maketti, siis parim asi on EASY pic http://www.mikroe.com/eng/home/index/
                seal on olemas variant nii PIC, kui AVR samas boardis progemiseks ja samas ka experiment board,
                kes tahaks kunagi päris kõrgele selles mikroprotsessorite asjas jõuda võib selle soeatada,
                kes pic oskab, sellel pole AVR peale keeruline üle minna, üldiselt on AVR tugeval , kui PIC, kuigi natukene hind ka suurem.

                Comment

                Working...
                X