Teade

Collapse
No announcement yet.

Milline Blu-Ray kirjutaja 4K videole?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Milline Blu-Ray kirjutaja 4K videole?

    Mul ei ole kodus ühtegi windõus masinat. Miks ? (palju roppe sõnu ) Mulle meeldib Ubuntu. Puhtam ja kuivem tunne. Teleka peab nagunii välja vahetama mingi aja tagant.Mul on 1 telekas mida ma vaatan elutoas. No neid on muidugi rohkem aga see on minu. Pildid on täis resoga netis kust ma neid saan vaadata tundmata hirmu, et mul kuskil nurgas HDD otsad annab. Vaariakal on usb 1T hdd küljes. Peale osmc on seal Flexget ja midagi veel. . HD 60fps tuleb lahedalt. Mul on hoov kilomeeter x kilomeeter, kasvuhoone ja kurgipeenar. Enamuse ajast asun ma väljas. Kui on ilus ilm. Mul on tunne, et ma pean ootama millal saab 4T ssd kätte söödava hinnaga. Mul on ruumi küll aga tegelikult ei tahaks midagi mis kuskil mingit häält teeb ja selle asjanduse pärast muretsema peaks. Seepärast oleks ma nõus hoidma kapis mõnd sadat plaati. Mulle tundub puhtam ja kuivem tunne millegipärast.

    Comment


      #17
      Vs: Milline Blu-Ray kirjutaja 4K videole?

      Kusjuures mul on sama lugu, et andmete, mille omamine tekitab erinevatel põhjustel hea tunde, hoidmine plaatidel (eriti DVD) annab ikkagi parema/kindlama/puhtema/kuivema tunde, kui muud varjandid. Tõenäoliselt seotud selle talletamise viisi väga füüsilise olemusega ja 100% ülekirjutuskindlusega, kui keegi just plaadi "naelaga kraapimist" ülekirjutamiseks ei nimeta

      Isegi, kui nt. kõvaketas on ka niivõrd-kuivõrd füüsiline, siis ikkagi jäigalt seotud oma konkreetse elektroonika ja omakorda selle tarkvaraga (firmware).
      viimati muutis kasutaja Scott; 25 m 2017, 23:25. Põhjus: varIant
      Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
      Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

      Comment


        #18
        Vs: Milline Blu-Ray kirjutaja 4K videole?

        Esmalt postitatud insippo poolt Vaata postitust
        Mul ei ole kodus ühtegi windõus masinat. Miks ? (palju roppe sõnu ) Mulle meeldib Ubuntu. Puhtam ja kuivem tunne.
        ---
        Pildid on täis resoga netis kust ma neid saan vaadata tundmata hirmu, et mul kuskil nurgas HDD otsad annab.
        ---
        HD 60fps tuleb lahedalt.
        1) Ei peagi ju vindoosnik olema. Mul ka ei ole. Aga roppe sõnu vindoosniku suunas leian rohkem kui talute .
        2) Tuleb osta korralik HDD, mis reeglina ei anna otsi. Ega valik pole raske, ainult Hitachi Enterprise seeria (või Desktop seeria kui on alates 3TB). Kõik muu "on nigu on".
        3) Just - HD 60FPS. Aga teema algas UHD'st...

        Mul ei ole muide midagi plaatide vastu. Aga ma enam ei kogu sellist materjali plaatidele mida saab vaevata ja turvaliselt esitada muul moel. Aga SACD plaatide vastu pole mul endiselt midagi.
        viimati muutis kasutaja OSX; 26 m 2017, 00:18. Põhjus: typo
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

        Comment


          #19
          Vs: Milline Blu-Ray kirjutaja 4K videole?

          Ülaltoodud lingilt mul telefon näitas videot probleemideta.

          Nii, et plaat. Ei juhtu selle bd plaadiga midagi. Kirjutaja vaja leida ainult.
          viimati muutis kasutaja insippo; 26 m 2017, 06:40.

          Comment


            #20
            Vs: Milline Blu-Ray kirjutaja 4K videole?

            Esmalt postitatud insippo poolt Vaata postitust
            Ei juhtu selle bd plaadiga midagi.
            Eks me näe... ütles pime ja... .
            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
            Konfutsius

            Comment


              #21
              Vs: Milline Blu-Ray kirjutaja 4K videole?

              MIs saab juhtuda? Kõduneb ? Ma pole uurinud seda teemat sest sest seinast seina
              Blu-ray

              The recordable media used in red laser disc technology like DVD's and CD's is an organic dye that is very sensitive to light. Blu-ray disks, however, use a combination of silicon and copper which is bonded during the burning process, this alloy is much more resilient than the organic dye. Manufacturers claim a life span from 100 up to 150 years for Blu-ray disks.

              http://www.popularmechanics.com/technology/gadgets/how-to/g1007/how-long-will-your-discs-and-drives-last/

              Blu-Ray

              Verbatim writeable Blu-ray disks come with a lifetime warranty, though I couldn’t find any reliable info on how long they supposedly retain data (or how long other brands of Blu-ray discs last). Under prime environmental conditions, they supposedly last quite a bit longer than CDs and DVDs because the method for recording data results in more durable storage, but even though they likely last quite a bit longer, they’re still optical media, which means they’re susceptible to scratching, high temperatures, and sunlight, just as the others.


              M-Disc

              The M-Disc is an optical media storage disc that is a supposedly “permanent storage solution”. There are claims that it may be able to last up to 1,000 years, even in the face of environmental damage caused by scratching and high temperatures. While the M-Disc is a new format, it can be used with any standard DVD drive to read information, but since the data is engraved into advanced metals, a special M-Disc-ready drive is required to write it. Plus, since this technology is so new, the 1,000 year lifespan is only theoretical so only time will tell how long these advanced discs will really last, though they do have some fairly impressive research backing their theories.



              viimati muutis kasutaja insippo; 26 m 2017, 10:45.

              Comment


                #22
                Vs: Milline Blu-Ray kirjutaja 4K videole?

                Aga proovi ära ja räägi 100 aasta pärast uuesti, palju välja läks...

                Ma muide korjan ka väga vahelduva eduga HDD peale filme ja ükskord vaatasin nimekirju ja statistikat, et palju ma neid vaatan. Üle poole olid tegelikult vaatamata, mõned vähesed olid aga isegi 2x vaadatud ja näiteks Avatari olen neli korda vaadanud - seda just selle pärast et kolmandal juhul hindasin heli kvaliteeti ja neljandal juhul pildi oma, kui seni uusim telekas maja tuli - et kuidas UHD 60FPS filmi siis on ka vaadata. Tegelikult need filmid magavad lihtsalt, võtavad ruumi ja kõik. Päris ammu, nii 17 aastat tagasi sai ka SD filme võetud ja divx koodekiga pakitud, sama põhjendusega et küll pensil olles vaatan, eh hea kui kahte kuni viite üldse neist olen vaadanud mis ära varundatud sai. Plaatidele pandud fiilmid on mul juba ära pakitud pappkastidesse ja kusagile ära sokutatud et jalus ei oleks.

                HDD ikaldumist peab kartma siis kui see pidevalt rummab, kui see on aga ostetud tutikana, kvaliteettoode ja kasutad seda vaid siis kui vaja, ei ole probleemi. On öeldud et seisev ketas paakub kinni. Ei paaku kui seda korra aastas käima paned. Ka optilist meediat soovitatakse aegajalt skaneerida, et veenduda plaadi püsimises. Mõelge, plaate tuleb üksikult läbi skannida, graafik panna eelmise selle konkreetse plaadi omaga kõrvu et näha kas on mingi degradatsioon toimunud. HDD puhul on see palju lihtsam selgeks saada kas meedia püsib või mis temaga on. Kui HDD'ga on halvasti, saab repairida, optilist meediat saab ainult ära visata.

                Ma mõistan et kindlasti kohe keegi torkab et kui HDD läheb, võtab kogu sisu kaasa. Jah lähebki, kui Seagate otsas elada. Aga milleks seda valida? Seagate FW's on tõesti midagi mis tapab ketta maha mingil konkreetsel ajal, nimelt sattusin vaatama kunagi oma ühte Seakisa, lihtsalt huvi pärast ja soft informeeris et eluiga on jäänud kaks päeva. Ketas töötas täiesti korralikult, mingeid bääde ega midagi, smart korras jne. Aga ruumi oli, võtsin siis selle data sealt igaks juhuks maha ja mõtlesingi et vaatan mis juhtub kui see kaks päeva mööda saab (pole ju "määramatu" aeg). Mis sai, surigi maha kui kell kukkus. That's it!

                Korralik enterprise tase sellist asja ei saa lubada. Seda kinnitab ka serverifirmade kettastatistika, et vigu küll võib ette tulla, aga need prakeeruvad välja päris ruttu, need mis jäävad, jäävad pikaks ajaks. Neid kettaid vahetatakse välja põhiliselt ainult korralise rotatsiooni korras, mis firmade osas võib erineda, aga on mõnedel neli aastat ketta 24/7/365 töötamist.

                HGST Ultrastar ketaste eluiga on antud 1.000.000 MTBF, aga LED elemendi eluiga on normeeritud 50.000 tunni peale, mis soliidsete tootjate puhul on mõeldav aga +35C juures ei ütle keegi et see saaks olla üle 75.000 tunni. Ka ketaste juures ei oota keegi et see 1M ka täis tuleks, kuid öeldakse et ketta reaalne eluiga pidevas kasutuses võib olla 7-8 aastat. Aga kui ei ole pidevas kasutuses? Ma olen suht veendunud, et see on vast 20-30 aastat kui teda kasutatakse harva, välise kettana ja seejuures säilitatakse protseduurireeglid (ei tõmmata lihtsalt saba seinast vaid eemaldatakse ketas kõigepealt softis).

                Eraldi aspekt milleni olen aastatega jõudnud, on see et tehnoloogia tehnoloogiaks, aga kunstilises mõttes on ju suur osa filme tehtud debiilikutele ja dementsetele - normaalne inimene neid ei taha vaadata rohkem kui kord (kas siis ka lõpuni?), millega saab selgeks et tegu on saastaga. Milleks seda shitta veel korjata... .

                Aga mees teab mis teeb, nii et selles osas, 100 aasta pärast räägime.
                Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                Konfutsius

                Comment


                  #23
                  Vs: Milline Blu-Ray kirjutaja 4K videole?

                  Panen oma 2 senti ka siia...

                  Filmide, eriti piraatfilmide kogumine hilisemaks vaatamiseks on üsna tühi töö. Nagu OSX eelnevalt ütles, on väga vähe filme, mida üldse uuesti vaadata soov tekib.
                  Minu arvates on maksimaalselt 1-3 filmi aastas (3 on eriti hea aasta), mida on soov vaadata tulevikus uuesti. Reaalselt elab 10a. või rohkem üle ja muutub klassikaks väga vähe filme, mida pidevalt uuesti vaadata.
                  Seepärast on mõtekas need paar filmi aastas osta poest originaalid, siis need juba ongi plaatidel ning ilusas pakendis samuti. Säilitad viisakalt riiulil/kapis silma all, siis ehk isegi vaatad tulevikus. Kui pakendad need kuhugi keldrisse või garaazi kapisügavusse, siis sinna need ka igaveseks jäävad.

                  Seepärast mingi pahna pidev kogumine ning HDD või BD/DVD plaatidele põletamine on üsna tühi töö. 10a. pärast mõtled, mille pärast seda üldse tegin...
                  Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
                  Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

                  Comment


                    #24
                    Vs: Milline Blu-Ray kirjutaja 4K videole?

                    Ja pealegi on pressitud, mitte lõigatud plaat teoorias palju pikema elueaga. Ja kogu vajalik informatsioon asjakohase kujundusega juba kaasas ja küljes.
                    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                    Konfutsius

                    Comment

                    Working...
                    X