Teade

Collapse
No announcement yet.

Tubane fraktaalantenn digiboksi taga - anomaaliad

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Vs: Tubane fraktaalantenn digiboksi taga - anomaaliad

    Ma remontisin üle 3 aasta kaasaegseid raadiojaamu. Sellist sagedust ei kasutanud tollal küll keegi. Raadioamatöörid olid 1,25GHz peal. Ka kaitsepolitsei tellis meilt repiitereid, hiljem muutsid muidugi nende spetsialistid sageduse ära. Aga diapasoon jäi samaks. Repiiteris kasutatud autojaamad ja väga terava häälestusega antennifilter ei võimaldanud seda. Ka sõjaväe saatjaid sai päris palju remonditud, ei kasutatud ka seal. Eks saladusi tuleb ka hoida, ehkki need on päris vanad Pigem on tegemist ikka tunduvalt madalama sagedusega ja selle ei tea mitmenda harmoonilisega. Vahel aitab ka korralik seadmete eraldi maandus. Muidugi võib ka olla, et kõrvalkorteris on idanaabri spioon.. Ainult ka nemad kasutaksid info kokkupakkimist ja ajaliselt väga lühiajalist sidet
    viimati muutis kasutaja Svago; 09 m 2016, 13:24.

    Comment


      #32
      Vs: Tubane fraktaalantenn digiboksi taga - anomaaliad

      Sellise eetrireostuse allikas võib olla mis iganes, nii maja sees kui ka väljas. Ilma eriaparatuurita on seda väga raske tuvastada. Juba paar aastat edastab üks mu vana kassetikas kuulates kohinaid ja vilinaid, millest ma pole lahti saanud. Neid püüab ühe kiviga madalsagedusvõimendi. Uue maanduspunkti otsimine plaadil, kriitiliste detailide asendamine, ahelate šuntimine, jms pole tulemusi andnud. Samuti keeldub töötamast odavat sorti köögiraadio, mis samuti edastab FM-il peamiselt mingeid kummalisi eetrihäireid, millest jaamad enam üle ei kosta. Veneaegne tehnika on selles suhtes immuunne, samuti ka kallimat sorti aparaadid. Hästi ei usu, et mingid UFO-d või spioonid on kuskile lähedusse pesa teinud, ju on asi ikka maisemat laadi. Mõnikord tulevad selliste asjade põhjused täiesti juhuslikult välja ja on üllatavalt lihtsalt seletatavad.

      Comment


        #33
        Vs: Tubane fraktaalantenn digiboksi taga - anomaaliad

        Ma siin kusagil juba soovitasin kellelegi - kõik impulsstoitekad, samuti (ja eriti) Telia-Starmani modem, ruuter(id), switch(id), aga ka säästu- ja LED-lambid seinast välja ja proovi siis, kas seadmed ikka vilistavad-sahisevad. Toitekad ja arvutivõrguseadmed tekitavad just kirjeldatud heliefekte.

        Esmalt postitatud LonelyWalker poolt Vaata postitust
        Tegelik põhjus, miks digibox 28. kanali signaali ei näidanud, oli eetrireostusena tulnud krüptimise signaal saatjast, mille peale protsessor lülitas selle kanali pimedaks. Digiboxi ümberseadistamise järel ta lihtsalt ignoreerib seda korraldust. ... Digibox ise on plastmassist korpuse sees ja praegu on häiretele kõige tundlikum selle enda emaplaat. Näiteks häirib eetrireostus selle mälu tööd - kanalid kord salvestuvad eelvalikutesse, kord ei salvestu; siis "unustab" selle mälu äkitselt ära eelvalitud programmide järjekorra ja siis äkki "tulevad need jälle meelde". Kogu see soperdamine toimub suure tõenäosusega sagedusel 1060 MHz.
        See 'krüptimise signaali' asi jääb väga segaseks...

        Anna digiboksi täpne mudel. Boksi soft võib olla "eripäradega", et unustab kanaleid, kuid raadiohäired seda kiirgusena kuidagi põhjustada ei saa.

        1060 MHz peal ei tohiks midagi olla, mobla 2G ja xG nett on 950 MHz ning veidi üles, aga mitte nii kõrgel.
        viimati muutis kasutaja Scott; 09 m 2016, 22:18.
        73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
        ATiP1pN4XeM

        Comment


          #34
          Vs: Tubane fraktaalantenn digiboksi taga - anomaaliad

          Esmalt postitatud LonelyWalker poolt Vaata postitust
          Sellise eetrireostuse allikas võib olla mis iganes, nii maja sees kui ka väljas. Ilma eriaparatuurita on seda väga raske tuvastada. .
          Selleks pole küll vaja mingeid imevahendeid. Enamuses raadiosidevahendeid müüvates firmades on nad müügil – scannerid. Näiteks: http://www.dx.com/p/handheld-radio-f...2#.WCQig_SmrGg Ostes tuleb lasta nad muidugi avada, siis saab kõik diapasoonid kätte. Kuulata muidugi kõikki ei saa, kuna kasutatakse spektri moonutajaid, scramblereid, digiscaramblereid ja digisidet. Osadest saavad muidugi paremad skannerid ka jagu. Osad töötavad ka saatjana.

          Comment


            #35
            Vs: Tubane fraktaalantenn digiboksi taga - anomaaliad

            Sagedusvahemik 960-1215 MHz on lennu-raadionavigatsioonile ettenähtud https://www.riigiteataja.ee/akt/563189

            Comment


              #36
              Vs: Tubane fraktaalantenn digiboksi taga - anomaaliad

              Eks sageduslubade väljaandmisel arvestata ka teiste seadmetega, mis kasutavad seda diapasooni. Siis oleks probleeme rohkemate arvutitega. Kunagi kurdeti mulle, et õhtuti ei näe Soome TV meeterlaine kanaleid. Ühe amatööri antenn oli paigaldatud kollektiivantennist 2m kaugusele. Mees töötas 2m sagedusalas (144MHz ) ja võimsus võis olla 50..100W. Inimeste kurtmisele ta ei reageerinud. Pakkusin siis välja, et lülitagu prooviks segamise ajal kilbist tollal 220V toide välja. Selguski, et nii võimas saatja lõi Soome TV vaatamisel TV AVR lukku.

              Comment


                #37
                Vs: Tubane fraktaalantenn digiboksi taga - anomaaliad

                Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
                Selleks pole küll vaja mingeid imevahendeid. Enamuses raadiosidevahendeid müüvates firmades on nad müügil – scannerid. Näiteks: http://www.dx.com/p/handheld-radio-f...2#.WCQig_SmrGg
                Pole isegi nii kallist vaja, sobib ka 10-15 eur RTL-SDR USB pulk ja tasuta soft, mis isegi spektraal anaüüsi oskab teha: http://www.hamgoodies.co.uk/rtl-sdr-dongle

                Comment


                  #38
                  Vs: Tubane fraktaalantenn digiboksi taga - anomaaliad

                  Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                  Pole isegi nii kallist vaja, sobib ka 10-15 eur RTL-SDR USB pulk ja tasuta soft: http://www.hamgoodies.co.uk/rtl-sdr-dongle
                  See on õige, tavaliselt tahavad seadme ostjad kasutada seda veidi teisel eesmärgil.

                  Comment


                    #39
                    Vs: Tubane fraktaalantenn digiboksi taga - anomaaliad

                    Digiboxi mudel on Technisat DIGYBOXX T4. Seal on kanalite otsinguks kaks valikut: "Kõik kanalid" ja "Tasuta kanalid". Vaikimisi eelistus on "Tasuta kanalid". Kanalid, mis on krüptitud ehk tasulised, neid otsing pärast esimest tuvastamist ignoreerib ja ei näita ka antenniseadistuse menüüs nende signaalitugevust. Kui otsida seadistusega "kõik kanalid", siis otsib ta kõik viimseni läbi ja näitab ka krüptitud kanalite signaalitugevust. Mul pole kahjuks õnnestunud selle seadme skeemi muretseda, et asjasse põhjalikumalt süveneda. Aga asi läheb huvitavaks, sest anomaaliad jätkuvad. Eile õhtul, kui tahtsin "Foorumit" vaadata, oli E28 pime. Enam ei aidanud ka müstilisel kombel iseenese tarkusest "Tasuta kanalite" seadistuse peale lülitunud boxi ümberseadistamine seadistusele "Kõik kanalid". Kui saated olid lõppenud, siis ilmus E28 jälle välja. Täna hommikul, kui mu enda arvuti oli väljas ja naaber tööle läinud, oli E28 signaali tugevus 90 ja kvaliteet 47. Tegin digiboxi mälud tühjaks, sooritasin uue kanaliotsingu ja salvestasin kanalid eelnevalt tühjaks tehtud eelistusete menüüsse. Kõik toimib vigadeta - isegi menüü mäluslotid 1 ja 2, mis õhtul keeldusid salvestamast, töötavad normaalselt. Praegu on E28 signaali tugevus 89 ja kvaliteet 5, Espoo 32 signaali tugevus on 90, kvaliteet 44. Naabrinaise peale ei oska näpuga näidata, ta pole tehnikainimene ja minu teada vaatab telekat kaablist. Lennuväli jääb vastassuunda. Pärisuunas on küll sõjakool või riigikaitseakadeemia. Eks ma mõtlen skänneri peale, kui muidu asjale pihta ei saa.

                    Comment


                      #40
                      Vs: Tubane fraktaalantenn digiboksi taga - anomaaliad

                      Mul ka üks digibox jamas. Tahtis pidevalt kanalite uuestihäälestust. Paar nädalat ja signaal nõrk. Viskasin siis teise nurka. Ükskord kui rohkem aega oli, kruvisin lahti. Ossiga vaadates oli toitepinge päris sakiline. Polnud enne näinud, et ca 1…2 aasta pärast pean lüüte vahetama. Ka kunagi olnud Pace SAT tüüneil sulasid alaldis dioodid 2..3 aastaga plaadilt lahti. Dioodide korpused lausa särtsusid katsumisel. Panin suurema vooluga vene dioodid ja uued lüüdid ning töötas edasi. Olevat olnud selle margi tüüpviga.

                      Comment


                        #41
                        Vs: Tubane fraktaalantenn digiboksi taga - anomaaliad

                        Sellel mudelil on toiteplokk eraldi, umbes mobiililaadija suurune ja töötades jääb kergelt leigeks. Selle õnnetu kassetikaga oli ka kahtlus "mustast elektrivõrgust" (kaugloetavad arvestid jms), kuid patareitoitel kõik häired säilisid. Ainuke häiriv asjaolu selle digiboxi juures on see, et sisselülitades hakkab ta kohe eetri kaudu tarkvarauuendusi otsima, ehkki seda mudelit ei toodeta enam ammu ja mingit tootja tuge ka pole. Kui keegi suudaks selle mudeli skeemi ja teeninduskäsiraamatu välja võluda, oleksin tänulik. Elu on näidanud, et väga head raudvaratootjad pole alati parimad tarkvaratootjad. Tarkvara jookseb sellel plaadil kahes kihis - üks on operatsioonisüsteem ja selle peal siis konkreetse mudeli kasutajaprogramm. Selle parandamine või testimine nõuab selgelt paremaid teadmisi, kui on pakkuda keskmisel häkkeril. Need häired suruvad maha konkreetselt E28 kanalit ja häireallikas on migi seade, mida lülitatakse konkreetselt sisse ja välja; kas see asub majas sees või majast väljas, on ilma skännerita raske välja peilida. Tänahommikune seis oli siis selline, et E28 oli järjekordselt "pime", kõik muu töötas korralikult, ka E25 (millel Tallinna teletorn alustab esmaspäevast katsesaateid oli korraliku signaaliga). Mingi veerand tunni pärast hakkas digibox ka E28 kanalit nägema, lihtsalt. Mitte mingeid ümberseadistusi või kanaliotsinguid polnud vaja teha. Lihtsalt istus E28 kanali peal, kui signaali polnud ja siis äkitselt oli signaal olemas. Paar minutit hiljem käis all trepikojas välisuks (aga see võib ka vandenõuteooria olla, millesse ma eriti ei usu).

                        Comment


                          #42
                          Vs: Tubane fraktaalantenn digiboksi taga - anomaaliad

                          Pead hakkama ka häire ajal koridori kilbist kortereid järjestikku välja lülitama. Sama lugu nagu tollal selle amatööriga. Parem on seda teha kahekesi – üks vaatab TV ja teine lülitab. Sidet saab ju tänapäeval moblaga pidada. Loodame, et majavanem pole TV kaablimeestega diili teinud ja jammerit paigaldanud

                          Comment


                            #43
                            Vs: Tubane fraktaalantenn digiboksi taga - anomaaliad

                            Ehee, pärast su soovitust hakata korterite viisi voolu välja lülitama, on häirete allikas kadunud. Ehkki E28 signaali kvaliteet kõigub nullist kolmekümneni ja mõnikord harva lööb ekraani ruuduliseks või isegi üleni roheliseks, seisab kanal kindlalt paigas. Kui Tehnilise Järelevalve Amet leiab kuskilt mõne jammeri, siis lõppeb see idee autorile äärmiselt karmide sanktsioonidega. Nüüd asjast. Kas keegi on viitsinud seda antenniprojekti korrata ja võiks oma kogemusi jagada?

                            Comment

                            Working...
                            X