Teade

Collapse
No announcement yet.

Miks Poola rest parem, kui moodne toa-antenn?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Miks Poola rest parem, kui moodne toa-antenn?

    Praegu katsetan antenni.
    Üllatavalt hea antenn on siiski, juba kaablit antenni külge kruvides, hakkas pilti näitama, kuigi antenn vedeles põlve otsas.
    Lae all polnud isegi nii hea signaal, kui pea kõrgusel. Vaja veidi toas ringi liikuda, ei taha liiga madalale ka antenni jätta.

    Võimendiga poola restil sain hetkel digiboksi järgi sellised tulemused:
    E29 (MUX6) S: 90% Q: 74%
    E33 (MUX1) S: 100% Q: 90%
    E46 (MUX7) S: 77% Q: 77%

    Selle uue antenniga aga nii:
    E29 (MUX6) S: 41% Q: 74%
    E33 (MUX1) S: 56% Q: 88%
    E46 (MUX7) S: 27% Q: 58%

    Natukene aega vaatasin kanaleid kõigi kolme pealt ja isegi madala signaaliga on pilt üllatavalt hea, sesmõttes ei katke (mis võis olla ka LTE segamine), sest paratamatult siin korteris on mobiilne internett ja netipulk jääb antennile suunalt peaaegu ette isegi. Tegelikult on madala signaaliga protsendid päris head ja pilt korras. Samas poola resti signaal on palju tugevam, aga kuna võimendeid tihti kirutakse, siis ehk see signaali protsent poolakal ei olegi nii palju väärt?

    Ma pole veel antenni püsivalt paika pannud, aga teen seda varsti ja hakkan vaatama telekat ning jälgima, kas esineb probleeme.
    Või ehk peaksin mingisuguse võimendi siiski vahele panema? See on minu esimene ilma võimendita antenn digiajastul ja mul pole kogemusi, millised protsendid signaalil minimaalselt on piisavad et muretult telerit vaadata.

    Proovin veel ka signaali jagada, ehk jätkub ka teise tuppa midagi.

    Offtopic, aga kas keegi on mingeid nippe välja mõelnud et digiboksi käivitus käivitaks ka teleri? Tüütu on kahte pulti kasutada. HDMI seda vana LCD telerit üles ei ärata, hea seegi et signaali kadumisel telekas mingi aja pärast välja lülitab. On võimalus küll ehk mingi signaal digiboksi seest võtta ja mingi releega ühendada jne, aga vb enne kui ma ise leiutama hakkan, ehk on teistel muid variante proovitud?
    Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

    Comment


      #17
      Vs: Miks Poola rest parem, kui moodne toa-antenn?

      Digiboksiga olen telerit käivitanud. Õigemini sai üks 280 seeria telekas ca 5 a tagasi tehtud digitelekaks (mingi rämps digiboks pandud kesta sisse). Digiboksil on scart liides, ei mäleta, vist 13 jalg muutub aktiivseks kui see pilti väljstab. Sinna taha sai ühendatud transistor ja relee.

      Antennivõimendist võib kasu olla siis kui see on väiksema müraga kui digiboksi sisendaste. Igal juhul , kui paned antenni lähedale , kõrvaldad kaabli sumbumuse. Samas, kas mõni meeter väärib sedah
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

      Comment


        #18
        Vs: Miks Poola rest parem, kui moodne toa-antenn?

        Esmalt postitatud onks poolt Vaata postitust
        ...Tegelikult on madala signaaliga protsendid päris head ja pilt korras. Samas poola resti signaal on palju tugevam, aga kuna võimendeid tihti kirutakse, siis ehk see signaali protsent poolakal ei olegi nii palju väärt? ... millised protsendid signaalil minimaalselt on piisavad et muretult telerit vaadata.

        Proovin veel ka signaali jagada, ehk jätkub ka teise tuppa midagi.
        Pole vaja taga ajada kõrget signaali tugevust, tähtis on võimalikult suur signaali kvaliteet. 30% signaalitugevusega võib kvaliteet olla 100% ja kõik on kõige paremas korras. 100% tugevust ja 30% kvaliteeti tähendab, et signaal on mürane ja liiga palju võimendatud (ja pilt hakib/puudub).
        Millised väärtused on minimaalselt vajalikud, sõltub konkreetse vastuvõtja interpreteeringust, st need arvud ja väärtused ei ole standardiseeritud (teave on informatiivne, boksi näidik ei ole taadeldud mõõteriist) ning teist marki vastuvõtjaga ei ole üheselt võrreldavad.

        Selle uue antenniga aga nii:
        E29 (MUX6) S: 41% Q: 74%
        E33 (MUX1) S: 56% Q: 88%
        E46 (MUX7) S: 27% Q: 58%
        Tasuks otsida koht, kus ka 7. muks oleks paremate näitudega. Samas T2 signaali näitu ei saa otseselt T-ga võrrelda, kuna on veakindlam.
        Teise teleri ühendamiseks võiks olla võimendi vahel (antennile võimalikult lähedal, mitte teleri juures), aga suhteliselt vähese võimendusega, kuni u 15 dB.
        73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
        ATiP1pN4XeM

        Comment


          #19
          Vs: Miks Poola rest parem, kui moodne toa-antenn?

          Praegu ongi antenn pandud kohta kus MUX7 oli parema signaaliga (digiboksi järgi), sest see signaal oli ka kõige nõrgem ja seda tahaks kaotada kõige vähem. Kuigi asukohtade erinevus oli ka vaid paarkümmend sentimeetrit ja digiboksi järgi signaali protsentide kõikumine ka umbes 3%.
          Pilt on siiani paar päeva olnud perfektne, vist ühel-kahel korral on ekraani nurga visanud ruuduliseks, seniajani paremat antenni pole mul toas olnud, see on selge.

          Teist telekat ühendades jaguriga tuli ka välja et signaalist ei piisa. MUX1 jäi vaadatavaks, teised hakkisid. Siis kui teist telekat ühendada vahele, siis olekski vaja mingit võimendit, et signaali saaks jagada kaheks ja et siis ka jääks mõne juuksekarva võrra rohkem signaali ühe teleka kohta, kui praegu. Niiöelda kindluse mõttes, kui ilmad hakkavad signaali mõjutama.

          Kõige lihtsam oleks vahele keerata pisike võimendi pulk, mis kasutab 5V liinipinget, mis tuleb siis kui panna digiboksil antenni toide sisse. Digiboks ei lase antennile 5V toidet sisse lülitada kui on juba ühendatud võimendiga antenn ja ei lase praegusele antennile ka toidet lülitada, sest võimendit, mida toita, pole vahel. Aga kui ma tahan kaht digiboksi kasutada, siis ei saaks see võimendi läbi jaguri ju antenni toita kahe digiboksiga. Seega oleks mul vaja valida võimendi mis on eraldi toitega jah? Reguleeritav võimendi oleks ka vist parem, saaksin täpselt nii palju võimendada, kui olukord nõuab.

          Uurisin digiboksi scart pinne. Üks pinnitest annab välja 7,2V, siis kui boks on sees. Sisselülitumise hetkel muidugi seal korraks 13V ja kukub 7,2V peale, ja välja lülitades läheb nulli. Teleri sisselülitusnupu toimimist uurisin ka. Järgmiseks maale tuleku ajaks teen mingi lülituse/relee, mis hakkaks telerit koos boksiga sisse ja välja lülitama.
          Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

          Comment


            #20
            Vs: Miks Poola rest parem, kui moodne toa-antenn?

            Esmalt postitatud onks poolt Vaata postitust
            Aga kui ma tahan kaht digiboksi kasutada, siis ei saaks see võimendi läbi jaguri ju antenni toita kahe digiboksiga.
            On ka selliseid jagureid, mis lasevad toite läbi, vanasti olid neil peal mustade joonte asemel punased.

            Comment


              #21
              Vs: Miks Poola rest parem, kui moodne toa-antenn?

              Esmalt postitatud A.S. poolt Vaata postitust
              On ka selliseid jagureid, mis lasevad toite läbi, vanasti olid neil peal mustade joonte asemel punased.
              Punane joon ei tähenda alati, et toidet läbi laseb.Märge DC Pass tähendab seda aga kindlasti.
              Nt.:
              2-way, splitter, 5-2400mhz, 6.5db, sspl210me, nedis, 2way, 52400mhz, 65db, 2, way, 5, 2400mhz, jagur, deliteli

              Comment


                #22
                Vs: Miks Poola rest parem, kui moodne toa-antenn?

                Tõenäoliselt mul see DC pass jagur ongi, vist isegi see sama oomipoe oma. Sealt ma kaablid ja otsikud tellisin ka.

                Okei, kui on digiboksi enda toide ja DC pass ja antennivõimendi mis töötaks digiboksi toitega. Kas aga kas kaks digiboksi mõlemad oma toitega konflikti kuidagi ei satu selle jaguriga? Või on digiboksid nii disainitud, et jaguritega saab nende kõikide toiteid liita võimendi jaoks, et võimendi saab oma 5V sealt jagurist kätte ja tal ükskõik, kummast boksist see tuleb või isegi kui korraga tuleb mõlemast toide peale?
                Kui kasutasin võimendiga toa antenni digiboksi taga, siis ta ei lasknud oma 5V toidet sisse lülitada, sest tundis ära et antennikaablis juba on toide, Kardan et sama juhtub ka siis kui ostan ilma välise toiteta võimendi ja tahan mõlemal boksil 5V toite sisse lülitada.
                Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

                Comment


                  #23
                  Vs: Miks Poola rest parem, kui moodne toa-antenn?

                  Toitevool liigub vaid ühes suunas, seega teine digiboks ei tohiks kusagilt teada saada, et esimene juba pinge peale andnud on. Võib toite anda üks, võivad toita mõlemad korraga, vahet pole. Seega kui digiboks seal just midagi ulmelist ei kontrolli, ei tohiks probleemi tulla. Kuigi kindel pole, ei ole proovinud, ammusel ajal olid vaid 2 telerit (kummalgi oma väline toiteadapter) ühe Poola resti taga.
                  viimati muutis kasutaja A.S.; 14 m 2016, 17:24.

                  Comment


                    #24
                    Vs: Miks Poola rest parem, kui moodne toa-antenn?

                    Nüüd mõtlen sellele, et kui ostame paari aasta pärast uue teleka ja digiboksiga vana tv läheb teise tuppa, siis kas uuel telekal on üldse 5V antennitoite funktsion olemas, ega sinna enam digiboksi järgi ei ühenda. Oma praeguse teleka menüüst vähemalt ma seda ei leidnud, kuigi on DVB-T tüüneriga telekas. Ja kui telekal puudub 5V toide antenni sisendis, siis sinna vist suvalise 5V peale rakendamine ei annaks sama tulemust? Selline toode on vist selle olukorra lahendamiseks: http://www.serigo.eu/67245.html

                    Kasutada tahaksin seda võimendit: http://www.serigo.eu/67236.html lihtsalt sest see on pisike mugav ja mahub antenni enda F ühenduse pistiku vahele ja ei nõua mingeid lisajuhtmeid ja kinnitusi. Aga see eraldi boksidega toitmine ja menüüst toite sisse lülitamine ja uuele telekale eraldi adapteri hankimine tundub tülikas.
                    Püsiv lahendus oleks hankida võimendi oma toitega, või kuidagi anda toide sellele mini võimendile nii et see jääb püsivaks, ükskõik mis teler või digiboks süsteemi ka ei ühendataks.
                    Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

                    Comment


                      #25
                      Vs: Miks Poola rest parem, kui moodne toa-antenn?

                      Esmalt postitatud onks poolt Vaata postitust
                      kas uuel telekal on üldse 5V antennitoite funktsion olemas
                      Mõnedel isegi pidavat olema.

                      Comment


                        #26
                        Vs: Miks Poola rest parem, kui moodne toa-antenn?

                        Siis võtad vana usb juhtme, kondensaatori ja traadi ning teed toitesöötja. Toide tuleb teleka usb august.
                        Tehtud, töötab.
                        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

                        Comment


                          #27
                          Vs: Miks Poola rest parem, kui moodne toa-antenn?

                          Toimima saaks kuidagi ikka, aga eesmärk teha süsteem, et kahes toas oleks tasuta tv signaal, nii et kui ka keegi võõras sinna teleri paigaldab, et ta saaks siiski teleka pildi ilusti ette. Tavaline inimene toob teleka, ühendab külge antennijuhtme ja ühendab teleri elektrivõrku ja kõik. Edasi vaid menüüst kanali otsing. Kui kanaleid ei näe, siis ei tule tavaline inimene selle peale et peaks toitesöötja vahele panema, sest antenn on ühendatud ja näiliselt on kõik korras ja võimendiga antennil on ju adapter küljes. Isegi kui seadistan nii et konkreetne teler ja digiboks saab võimendatud signaali ja näitab pilti, siis teine teler seal enam ei pruugi pilti näidata, sest 5V toide pole teleritel tavaline.

                          Kuna võimendi asukoht on ideaalne võimalikult lähedal antennile ja toitesöötja asukoht on ideaalne kuskil teleri juures kus on toiteks pistikupesa, siis nii teha tahaksingi. Millegipärast ei leia normaalset tootevalikut korralike F ühendustega. Enamus toitesöötjaid on IEC pesadega, millest kaabel tuleks kerge sikutamisega lahti, või veel hullem on pesad toitesöötjal või antennivõimendil ainult ühel küljel, siis nende painutamine ja paigutamine jälle on ebamugav.

                          Hetkel selline plaan:
                          Selle võimendi paneksin antenni külge: http://www.serigo.eu/67236.html
                          Siis selle toitesöötja paneksin enne jaguri sisendit: http://www.oomipood.ee/product/bt_1_...on_vomenditele
                          Need saaks korralikult kinnitada F ühendustega otse ja mugavalt ja sellele toitesöötjale saaks panna enamvähem suvalise 5V telefoni laadija toiteks. Võibolla mahutaks need ühendused ka seina sisse ja tuua seinale vaid antenni pistikupesa ja toiteadapteri, aga see peitmine pole praegu tähtis.
                          Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

                          Comment


                            #28
                            Vs: Miks Poola rest parem, kui moodne toa-antenn?

                            Ranteloni BT-1 toitesöötja on F-pesadega.


                            Võid ka suvalise kolmese jaguri võtta ning drosseli ja kondensaatori sisse joota. Toitesöötja võib olla kohe peale võimendit, ei pea teleka juures olema.
                            73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                            ATiP1pN4XeM

                            Comment


                              #29
                              Vs: Miks Poola rest parem, kui moodne toa-antenn?

                              Esmalt postitatud Scott poolt Vaata postitust
                              Võid ka suvalise kolmese jaguri võtta ning drosseli ja kondensaatori sisse joota.
                              Toitesöötja võib olla kohe peale võimendit, ei pea teleka juures olema.
                              Antennil on dipoli otste küljes võimendi, sealt tuleb tuppa kaabel ja seal kuskil,
                              on poest ostetud toitekarp.
                              Karbist läheb väljund ühte, kahte, kümnesse vastuvõtjasse.

                              Kui otse antenni ees niita muru, siis see on ekraanil näha.
                              (Selline lühem antenn. Aga on ju ka pikemaid ja suurema võimendusega antenne.)

                              Mudugi, kui on tahtmine leiutada ja nostalgia piinab, siis seda ei saa ju ometi keelata.

                              Comment


                                #30
                                Vs: Miks Poola rest parem, kui moodne toa-antenn?

                                Jah selle BT-1 valisingi et on F pesadega, ja see oli ainukene valikute hulgas, kuigi eeldasin et enamus võiks sellised olla. Kuigi ka see näeb kohmakalt suur välja, aga kui ise tegema hakkaksin, siis paremini mul põlveotsas ei õnnestuks.
                                Toitesöötja tahaksin just seetõttu panna teleka juurde, et ei peaks toitekaablit vedama antenni juurde ja et pisikesest antennist tuleks kaabel otse (võimendi juba on peaaegu nähtamatu), mitte ei jääks seda suurt karpi antenni kõrvale rippuma koos toitepistiku ja kaabliga.
                                Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

                                Comment

                                Working...
                                X