Teade

Collapse
No announcement yet.

Antennivõimendi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #76
    Vs: Antennivõimendi

    10 punkti - õige tähelepanek. Kirjutan siis veidi pikemalt.
    See oli katsevariant. Filter toimis väga hästi ja mulle valmistati neid rohkemgi, lisaks pandi peale ka päris kaas. Minu nn. „3. põlvkonna“ 1991.a. sügisel ehitatud tuuner tuli esimest korda mõningate lääne kividega ja sinna tahtsin saada ka pindlainefiltrit.

    Pildil on ka kõige esimene korpuses SAT tuuneri variant. Töötas nii mehhaanilise kui elektromagnetilise polarisaatoriga. Viimased olid kas ferriitsüdamiku või spetsiaalkeraamikast valmistatud variandid. Seda tüüpi ei vajanud täpset paigaldust ja sobisid ka antenni pööramisel suuremas ulatuses.
    Algselt oli katsetatav tuuner nagu Lego makett, mis koosnes erinevatest plokkidest. Igat neist sai paljude erinevate skeemidega katsetatud (mõnda oli peaaegu 10 erinevat, täpselt ei mäleta.). Plotter ja kalmaardušš olid tollal katseplaatide valmistamisel kõvad tegijad. Väikeseeria puhul ka siiditrükk. Lõpuks leidsin mind tollal rahuldav lahenduse – laias piirides reguleeritava ribalaiusega ja töötas normaalselt 60cm Piiteri kelguga. Muidu oli kelk Ok, kuid Eurospordil vedas 2T3115-ga pildil punakas-siniseid morsejuppe. 2T3132A-2 kasutamisel neid jooni enam polnud, TV pilt läks lihtsalt kehva signaali puhul suuremateralisemaks. Vahepeal tuli tegeleda betoonitöö ja klaasriide kleepimisega, kuna polnud suuri Al paraboole veel saada või olid väga kallid.

    Siis tuli tuuner 2 plaadil – varjestatud folgeeritud ftoroplastplaadil oli 2. vahesagedusvõimendi (esimene vahesagedus oli LNB-s) ja teine plaat ülejäänud osaga. Jupid olid 100% vene omad. Pildil on hilisema SAT vastuvõtja 1991.a. viimased trükkplaadid vene juppidega ilma esimese varjestatud karbita, mis kõlbas ka uuematesse tuuneritesse. Pooleli jäi seetõttu, kuna samal hetkel sain lääne SL1451 ja SL1455 kive. Uuem tuuner oli eelmisest praktiliselt poole väiksem.
    Eks see rohkem hobi ja enesekatsetus oli …

    Comment

    Working...
    X