UKV 1-03 ümberhäälestus
Collapse
X
-
Vs: UKV 1-03 ümberhäälestus
Lõpuks siis jõudsin ikkagi tegeleda plokiga. Ükski siinkirjeldatud skeem otse tööle ei hakanud või siis suutsin ma midagi väga valesti teha. Hetkel on vastuvõetav vahemik 82 kuni 114 MHz ja segisti sagedus on vaheka võrra madalam ehk siis tagurpidi. Sagedust saab piirata varikapi pingepiiramisega. Selle jaoks on eraldi potekad. Järgmiseks üritan kõrgsagedusvõimendi võnkeringid kuidagi häälde ajada. Kuna mul endiselt eraldi mõõteriista ei ole siis saab sellega kah tükk aega mürada. Kui valmis saan siis panen siia kah kogu asja kirja. Hetkel aga üritan välja mõelda millised negatiivsed tagajärjed segisti valel sagedusel võivad olla. Venelaste puhul oli üsna ükskõik, seal oli riba nii kitsas, et vahekas ei sõitnud kuskile sisse. Euroopa puhul aga sõidab ta igal juhul, kuna vastuvõetav vahemik 20 MHz ja vahekas ise on vaid 10,7 MHz.Comment
-
..... Hetkel aga üritan välja mõelda millised negatiivsed tagajärjed segisti valel sagedusel võivad olla. Venelaste puhul oli üsna ükskõik, seal oli riba nii kitsas, et vahekas ei sõitnud kuskile sisse. Euroopa puhul aga sõidab ta igal juhul, kuna vastuvõetav vahemik 20 MHz ja vahekas ise on vaid 10,7 MHz.Elektroonika töötab suitsu baasil.
Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.Comment
-
Vanasti mõõtis ta vist alaliskomponenti. Et kui seda oli liiga palju siis hakati sagedust mujale kruvima. Õnneks ei suuda ma enam kuidagimoodi netist k174xa6 kirjeldust leida. Ehk annab seda väljundit ka nö negatiivselt tööle panna.Comment
-
Elektroonika töötab suitsu baasil.
-
Läks hunnik aega mööda ja polnud mahti tegeleda aga lõpuks sain koosluse sedasi tööle nagu mina tahtsin. Aega läks umbes 1 päev ja vahetada tuli ikka natuke rohkem tükke kui siin välja pakuti. Vbl on neid UKV 1-03 skeeme kah erinevad, ei oska öelda. Kui kedagi huvitab siis võin oma tulemused siia üles tähendada. Vastuvõtu piirasin varikapi pingetega kuskil 85 ... 110 MHz aga oleks saanud vist isegi kuskil 70 kuni pea 120 kah kruvida. Oss töötab nüüd nö üleval pool ja seega suudab ka ASR (АПЧ) oma tööga hakkama saada. Kuna aeg sai jällegi otsa siis stereodekoodriga mäkerdan hiljem. Tükkidega koos tuleb sterodekoodri hinnaks umbes 25 EEK. Ja kui kellegil juhtub mingil segasel põhjusel olema seda vahetükki, millega saab neid mooduleid teisele poole plaati tõsta või siis lihtsalt kõrgendus samale küljele siis tunnen huvi. Üsna vilets on häälestada muidu.Comment
-
sama pikalt püsti. Aga alati ei saa kah, mõnikord on mingid juhtmed vms. teisel küljel seda tegevust segamas.Elektroonika töötab suitsu baasil.
-
Kuna mul läksid selle kaabli sooned sagedase kasutamise tõttu pistiku juurest tihti pooleks, siis tegin kunagi kapitaalselt trükkplaaditükile. Kui iga päev ei kasuta, siis käib kaablijupiga kah.Harjutamine teeb harjutajaks.Comment
Comment