Teade

Collapse
No announcement yet.

Teleka levist

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Teleka levist

    Ka eelmistel suvedel kogetud, aga kas on tähelepanekuid/kogemusi praeguse nädala TV leviga? Juba paar päeva ei ole Soomest mittemingit pilti ja lisaks isegi ETV HD pilti. ETV SD- olid häired. Tõenäoline on igasuvine ülilevi, aga nii võimsalt pole see veel ette tulnud:
    kauge signaal suudab ära lollitada Etv signaali?( jah, pole otsenähtavust Teletorni). Ehk on kogemusi ja tähelepanekuid? Raadioamatöörid peaksid pöördes olema.

    #2
    Sinu suhtes ma teisel pool linna(ligi 50m merepinnast) ja näitab enamvähem(kohalikud kanalid tulevad mul üle mere ja kohati katkevad) Soome ka kohati katkeb, tundub, et sügis hakkab kätte jõudma ja meri aurab. Natuke aitab, et on HD ja SD, üks kaob, siis lähed teise peale üle, huvitav, et see signaalikadu sõltub sagedusest ja seda ühe saate jooksul mitu korda,

    Comment


      #3
      Eile õhtul 23 :00 ajal kontrollisin ja kõik kanalid olid olemas.
      On olnud aastaid, kus levi kadus enamvähem iga päev korduvalt. Siis katsetasin suundadega, meie kohalikud kanalid sai Kristiina st ja soome omad sai vist Fiskarsi mastist(see palju kaugemal aga sagedused olid samad mis Espoos, piisas antenni keeramisest). Kõiki pildi kadumisi ma ülelevi kaela ei ajaks kuna kohati signaal konkreetselt 0. Hetkel mul kasutusel selline digibox, mis juhendi jutu järgi peaks olema võimeline vastu võtma mitmest saatjast samu kanaleid, kuidas see toimub, ei tea aga kohati käivad pildist mingid katkestused läbi, võimalik, et üritab teise saatja peale minna aga kindlalt ei tea, kuna pole teise suuna peale antenni pannud.

      Comment


        #4
        Tänud vastamast. Suunas mõtlema. Tulemus oli ootamatu: pandi uus aken ja kuna atenn oli seespool, siis oli lihtne kaabli ja kinnitusega. Uuel plasaknal om ilmselr mingi sellise koostisega klaas, mis neelab pea kõiki sagedusi. Ilusa ilmaga lihtne: tõstsin antenni prooviks välja ja pilt olemas. Uskumatu aga tõsi. Nüüd om probleem kinnituse ja kaabliga. Oh häda.

        Comment


          #5
          Need energiasäästlikud klaasid on mingi metalliku kihiga (väljast vaadates peegeldavad natuke paremini aga võtavad valgust ka maha, õhtul vaatad, et juba hämardub aga kui akna avad on täitsa valge veel. ) Kunagi märkasime seda signaali kadu autoga sõites, kui ühes autos GPS ees akna all ei töötanud,samas teistes töötas ilusti.
          Mina kasutan ühes kohas neid vanu nn. kääre(mis osadel telekatel kaasas olid). Nendel see lapikkaabel mahub akna tihendite vahelt läbi ja pistiku otsas on tal siis sobitustrafo ja soome kanalid tulevad ilusti(ruumis sees olid ainult kohalikud).

          Comment


            #6
            Jajaa, selektiivklaas. Selle ühel pinnal on õhuke metallikiht, mis soojuskiirgust ja raadiolaineid kehvasti läbi laseb.
            Selle "ohvreid" on ennegi olnud.

            Comment


              #7
              Esmalt postitatud ppv poolt Vaata postitust
              Kõiki pildi kadumisi ma ülelevi kaela ei ajaks kuna kohati signaal konkreetselt 0. Hetkel mul kasutusel selline digibox, mis juhendi jutu järgi peaks olema võimeline vastu võtma mitmest saatjast samu kanaleid, kuidas see toimub, ei tea aga kohati käivad pildist mingid katkestused läbi, võimalik, et üritab teise saatja peale minna aga kindlalt ei tea, kuna pole teise suuna peale antenni pannud.
              Ülileviga on signaal konkreetselt null, kui vastuvõtuantenni kohal on inversioonikiht ja raadiolained panevad lihtsalt üle. Teine ülilevi variant on see, kui sama sagedusega kaugema saatja signaal tuleb samaaegselt soovitava saatjaga ning tekib segapuder. Kolmas võimalus on viimatikirjeldatu, kus ongi mitu sama sageduse ja sisuga saatjat, mille signaal liitub ja vastuvõtt on parem. Ja ongi, kuid ainult piirkonnas, mis jääb ajaliselt kaitseintervalli sisse. Soome saatjad on meist kaugemal kui kaitseintervall lubab ja seetõttu tekivad ülilevi ajal katkestused, kui mõlema saatja signaal antenni jõuab. Soomede puhul on meil tähtis, et võtaksime vastu vaid üht ja suruksime maha teist saatjat. Soomlased omal maal võtavad korraga mõlemat vastu ja neil signaalid liituvad, täpselt samamoodi, nagu meie saame kasu oma samasageduslikest võrkudest.

              Samasageduslik võrk tähendab, et vastuvõtja näeb kahte või enamat saatjat ühe võimsama saatjana, mitte ei vali, kumma signaali vastu võtab. Vabalt võib olla, et üks bitt võetakse ühest ja teine bitt teisest saatjast. Muidugi kui vastuvõtja asub ühele saatjale lähemal, siis teise saatja signaal mõjule ei pääse.
              Kõik on korras, kuni värk jääb kaitseintervalli sisse ehk mõlemad saatjad töötavad sünkroonis (reaalsuses on väike nihe lubatud). Kui signaalide ajaline vahe liiga pikaks läheb, hakkavad saatjad teineteist segama.
              viimati muutis kasutaja Scott; 14 m 2023, 03:30.
              73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
              ATiP1pN4XeM

              Comment


                #8
                Eile õhtul oli levi stabiliseerunud, sai pisut loomkatseid tehtud. See klaas on ikka äge: ilma klaasita julgelr 100% mii tugevus, kui kvaliteet, läbi klaasi selge 0. Huvirav veel, et osadel kanalitel oli kvaliteet 0 aga pilt ees. Nüüd hakkab leiutamine kinniyuse ja kaabliga: uut akent ei tahaks läbi puurida. Rlus tuleb ette kõik peale oma tagumiku!

                Comment


                  #9
                  Akna kõrval on sein, sealt saab kivipuuriga auku läbi puurida.
                  Paned kaabli ja lased augu vahtu täis.
                  Kui pikka puuri ei raatsi osta saab üheks päevaks laenutusest

                  Comment


                    #10
                    Aknalaua alt seina ja raami vahelt saab kaabli läbi ajada, kui vahuga pandud. Vaid krohvist tuleb ettevaatlikult puurida, et mitte tükki välja lüüa.
                    73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                    ATiP1pN4XeM

                    Comment


                      #11
                      Tänan toetamast, aga Lasnamäe paneelmaja seinast naljalt läbi ei puuri. Ja atenn tuleb kuidagi kinni saada: 3. korruse kõrgusel mul puudub leviteerumise võime. Jätkan mõttetööd.

                      Comment


                        #12
                        Ega ei peagi selle puurimisega nalja tegema.
                        Hiljuti puurisin läbi Tartu betoonitehas paneeli soojuspumba auke. Saab.
                        Sati kaabli auk sai ka kunagi puuritud. Läbi paneeli.

                        Kui mõni aken avaneb siis selle kohale või alla saab ühe poldi kinnitusega hakkama
                        Ja edasi on juba lihtne.

                        Comment


                          #13
                          Niisugune ketserlik mõte, et kas selle uue akna paketti ei anna "normaalse" vastu välja vahetada? Lisaks võib ühistu jorisema hakata, kui antenni välisseina paigaldad.

                          Comment


                            #14
                            Kas seal akna taga moblaga rääkida saab?
                            Või on see ka välja lülitatud.

                            Comment


                              #15
                              Miks aknast läbi puurida ei taha? Parem ikka kui läbi terve seina. Võid profiili makrot täis lasta kui külmaoht.
                              Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

                              Comment

                              Working...
                              X