Teade

Collapse
No announcement yet.

Muusikakeskus Aiwa CX-NS 888

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Muusikakeskus Aiwa CX-NS 888

    Peale kolme kuud seismist, enam kassett ja kolmene CD karusell ei tööta. Raadio ja võimendi tunduvad töökorras olema. Kui plaadi karuselli panen ja sahtel kinni läheb, siis keerleb karusell 20 sekundit ja sahtel tuleb lahti tagasi. Plaati ei üritata leida. Karusell lihtsalt pöörleb. Kasseti poole peal on vasakpoolse kassetipesa helipea ennast sellisesse asendisse keeranud, et kassetiluuk lahti ei tule, ilmselt mängimise asendisse. Mehaanikast näpuga helipea alla asendisse kruvides, siis järgmisel sisselülitamisel tõuseb jälle ülesse, kassetti sees ei ole. Kui CD sahtel on lahti ja lülitan seadme nupust välja, siis luuk läheb kinni, ekraan muutub tumedaks. Mõne hetke pärast muutub ekraan uuesti heledaks ja keerutab karuselli ringi ja sahtel sõidab välja.
    Tegemist ilmselt juhtimise probleemiga või mõni halb ühendus?

    #2
    Juhtimise viga kipub olema.
    Ma kontrolliksin muidugi ühendused (eriti toite omad) üle ja paha ei teeks ka toiteosa väljundite üle mõõtmine.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

    Comment


      #3
      Toide kontrollitud, korras. CD poole võtsin lahti, kontrollisin ühendusi, kahel lintkaablil olid rajad tumedaks läinud, kustukummiga hõõrusin puhtaks. Panin kokku, CD karusell ja plaatide lugemine korras. Aga ilmnes uus viga, kui enne tembutas vasak kassetipesa, siis nüüd teeb parem pool sama. Kui näpuga helipead alla kerida ja toide sisse lülitada, siis keerab mootor helipead uuesti ülesse ja vasak surverull läheb vastu toonvõlli mõlemal kassetipoolel. Vasakpoolse kassetipesa magnet plõksib 8 korda nagu enne CD parandamistki. Kui kassett enne sisse panna, mängima ega kerima ei hakka, kuigi näen näidult, et kasset on sees. Lintkaabel, mis läheb kassetipaneelile on mõlemast otsast puhas. Kui toide on sees ja näpuga helipead alla kerin ja kasseti sisse panen ja mängima või kerima panen ei juhtu midagi, kuni järgmise voolu sisse lülitamiseni. Mis võiks viga olla, veel mingi ühendus probleemne? Mingi mehhaaniline viga, ennem oli korras, algas koos CD probleemiga?

      Comment


        #4
        Rihmad korras?..Ei ole lõdvad?

        Comment


          #5
          Silma järgi tunduvad rihmad korras olema. Kuidas seda täpsemalt kontrollida, kahe kasseti pesa kohta on ainult üks mootor ja kui õigesti mäletan siis 5 rihma? Mootorist kummagi kasseti poole jookseb üks rihm, teised kerimisks ja numbri lugerite jaoks. Sisselülitamisel hakkab esimese asjana kasseti osa toimetama, olenemata millises asendis on programmi lüliti (raadio, CD).

          Comment


            #6
            Silma järgi nad võivad ju korras tunduda, aga kui koormuse taha saavad siis hakkavad libisema ja ei jõua oma ülesannet täita...

            Comment


              #7
              Rihmahäda kipub olema. Mehaanika vales asendis. Loogika üritab algasendisse panna, aga ei õnnestu.
              Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

              Comment


                #8
                Üks lühem rihm tundub olevat lõdva küll. Vasakule kasseti poolele rihmade vahetuseks on väga raske ligi pääseda, parema poolega saab hakkama. Kasseti osa lahtivõtmine tähendab kogu aparaadi laiali lammutamist ja pärast tuleb see kokku ka panna. Kas kummirihma ennistamiseks või kareduse tekitamiseks mingit ainet ei ole. Kusagilt jäi silma, et surverulle taastavad sellise ainega nagu American Recorder S-721H, aga sellist ainet euroopas vist ei müüda.

                Comment


                  #9
                  Kui ikka rihm on oma omadused kaotanud ja välja veninud,siis ei aita mingi aine vaid ikka välja vahetamine.
                  Ega rihm enam kokku ei tõmbu.
                  Surverulli puhul on asi teistmoodi.
                  See aine siis peaks uuesti muutma kummi elastsemaks.

                  Comment


                    #10
                    Ei tea rihmade pikkusi, ka remondi manuaalis on ainult koodid. Rihmad maha võtta ja üle mõõta muud võimalust vist ei ole. Või ainult see üks rihm, mis tundus lõdvem olema ja pärast selle vahetust vaatan uuesti. Oskab keegi nõu anda, kuidas see rihmade pikkuse mõõtmine käib, kas kokku murda ja siis mõõta ning korrutada kahega, saab kogu pikkuse. Kas eestis kusagil ka müüakse või peab tellima välismaalt.

                    Comment


                      #11
                      https://www.google.com/maps/place/Se...8!4d24.6446313

                      Serigo tahab läbimõõtu või viid neile leti peale mõõtmiseks.
                      Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

                      Comment


                        #12
                        http://www.matemaatika.edu.ee/sisu/0146/index.html Või siis ..

                        https://www.ebay.com/sch/i.html?_fro...91233&_sacat=0

                        Comment


                          #13
                          Vahetasin veninud rihma ära. Tundub, et teised ei libise. Aga ei mingit muutust. Mootor töötaks nagu valet pidi. Kui mehhaanika on vales asendis, peaks mootor teisele poole liikuma, et mõlemad pooled algasendisse panna, helipead all ja surverullid toonvõllist eemal. Aga see teeb vastupidi, tõstab helipead ülesse ja vasakud surverullid vastu toonvõlli, vahet ei ole, kas kassett on pesas või ei ole. Kahtlustan ikka mingit ühenduse viga, aga kus see asub? Võib-olla CD poole peal?

                          Comment


                            #14
                            Lammutasin muusikakeskuse laiali, vahetasin rihmad, väljaarvatud üks, mille vahetamiseks tuleb esipaneel lahti võtta ja mootor eemaldada, see nõuab veel lisa lammutamist. Mootori kinnituse tugijalg läheb rihmast läbi.
                            Vaatasin, et see rihm ei libise ja panin keskuse kokku tagasi. Aga ikka libiseb, mootori rihma rattal. Parem kassetipool töötab nii nagu peab, aga vasak pool ei tööta, libiseva rihma tõttu.
                            Mõtlen, kas lammutan uuesti laiali ja vahetan selle rihma ka ära või piisab, et üks pool töötab.
                            Kui palju võib rihma pingutada, kui on veidi lühem kui orginaal? Üks rihm oleks võinud veidi pikem olla, aga kui sellist ei ole.
                            Üks lintkaabli ots, mis on esipaneeli sees ja millele varem ligi ei pääsenud. Sellel olid ka osad rajad tumedad, sai puhtaks tehtud.
                            Muusikakeskus töötab, välja arvatud vasak kassetipesa.

                            Comment


                              #15
                              Vanasti kui ma kassetikatega tegelesin (oli isegi selline aeg kunagi) ja rihmasid saada polnud, sai libisemist parandatud kampoli piirituse lahusega. Üle aga ei tohi pingutada, võib rihma päris ratta külge liimida ja eks ta ikka ajutine asi on.

                              Comment

                              Working...
                              X