OB kõlarid ~100 dB/W tundlikkusega

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • hipster
    Liige
    • 04/2020
    • 112

Graafikutelt nägus. Aga põnev oleks teada, kuidas selline teistmoodi kummilõdvik kõlab? Hetkel kuulan magamistoa süsteemist baroki raadiot isetehtud riiulikõlaritest (Vifa/Focal). Veits kummi mekk juures ja kahandab instrumentide naturaalsust.
    Vahepeal sai kolitud ja uus ruum hakkas tahtma lairibasid. Põhisüsteemis nüüd selline kombo, kus pisikesed riiulikõlari kastid, kaks korda 4" lairibad, paberist lõdvikud, päris tundlikud. Juures veel 19mm tweeter ja AMT super tweeter ning tuttavad OB bassid.

Click image for larger version

Name:	Messenger_creation_8A0A189E-9B46-4AA5-9E96-8B85B8CC6350.jpg
Views:	118
Size:	340,0 KB
ID:	1135232

Comment

• moi
      Liige
      • 01/2003
      • 7732

Ma arvan, et seda Purifi kummilõdvikut ei ole kuidagi kuulda, ta on selline imelk puhtalt membraani serva moonutuste vähendamiseks, määrab rohkem heli bassi otsas. Mul mängib 190-1kHz aga suhteliselt suure amplituudiga kuna tema moodustatud OB on madalas otsas tugevalt (umbes 13 dB) EQ-ga peale keeratud.
      Kõige huvitavam asi mis uue DSP-ga välja tuli oli see, et DSP FIR filtriga faasi sirgeks ajamine tekitas sellise lairiba valjuka tunde aga ilma lairiba valjuka puudusteta.Sellist väikeste moonutustega multitone mõõtmise pilti ei ole ühegi lairibaga võimalik saada. Ilma sirge faasita on heli kuidagi närviline (oli ka enne vana DSP-ga mingil määral), sirge faasiga on aga selline rahulik, pehme ja fokusseeritud. Kuigi faasi sirgestatud variandi ja tavalise variandi ASK kanalites on kümnendiku dB-ni samasugune. Võrreldes eelmise FIR variandiga, mis sai arvutis tehtud, õnnestus selles vairandis kohe ka preringingut vältida. Kuigi mõõtmiste järgi on ta seal kuskil kuuldavuse piiri peal, ei ole mul teda kõrvaga õnnestunud tuvastada.
      viimati muutis kasutaja moi; 19 October 2025, 23:02.

Comment

Working...