Teade

Collapse
No announcement yet.

Estonia 35AC-021 vs. Radiotehnika S-400M , SM 300M

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Estonia 35AC-021 vs. Radiotehnika S-400M , SM 300M

    Tere.

    Plaan on oma praegused Estonia 35 AC-021 kõlarid välja vahetada. Küsin kui suur heliline erinevus on näiteks nendel kõlaritel uuemate Radiotehnika mudelitega, näiteks S-400M või SM300 M-ga. Kas nendel uuematal mudelitel on tunduvalt parem saund jne.



    Tänud

    #2
    kui hetke eelarve kannatab vaid näiteks tooduid siis
    et saada helis mingi edasiminek korruta eelarve kümnega.

    YAMAHA NS-1000M Monitor Speaker Pair for HiFi 3-way Bookshelf Black | Sound & Vision, Home Audio & HiFi Separates, Speakers & Subwoofers | eBay!


    Yamaha NS-1000 M are very impressive speakers with great sound clarity and resolution. So far, these are one of the most transparent speakers I have ever hea...

    Comment


      #3
      Kui Estoniaid müüma hakkad, võta ühendust
      Нужно делать так, как нужно. А как не нужно, делать не нужно - Винни-Пух

      Comment


        #4
        olavsui suunatud YAMAHA NS-1000M on kinnine kõlar, mida Estonia pole. Teemaalgataja otsib auguga variante. Kinnine ja auguga variant on alumise otsa esitamisel erinevad.
        viimati muutis kasutaja martk; 09 m 2022, 22:19.
        Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

        Comment


          #5
          Tänud teile. Nagu arvasingi siis uuemad kehvemad. Jätkan siis ilmselt veel Estoniatega.

          Comment


            #6
            Mitte uuemad pole kehvemad vaid kallimad kui sa arvad.
            Kui sa paneks praegusest keskmisest kuupalgast sama summa kõlarite alla kui palju moodustasid Estoniad tootmise ajal keskmisest kuupalgast, saaksid kindlasti paremad kõlarid.

            Comment


              #7
              "Estonial on nauditav ja hea heli" pigem siiski oma aega kinni jäänud kvaliteet. Heast helist ja naudingust on asi ikka väga kaugel, kahjuks.

              Comment


                #8
                Midagi meenus.
                Ainus mida teha võiks on kärgwoofer vahetada mõne sama suure aramiid koonuswoofri vastu. Ja kärgedest võiks omaette subfoofri teha.
                Sest too kärg ei mängi nii kõrgele kui kuplid tahaksid ja helipildis (madalas kesksageduses) on seetõttu auk.
                Kunagi siin samas foorumis arvamusliidrid muljetasid nii.

                kuna mul endal on samad kõlarid siis märkasin ka sarnast asja. madal ots muutus nauditavaks kui kuulata 45 kraadise nurga alt.

                Comment


                  #9
                  Mõned meenutused/heietused ajast kui toimis uudisgrupp audio.ee. Eks siis tegeleiti palju nõukaaegse elektroonika tuunimisega. Toona peeti Estonia kõlareid paremaks kui lõunanaabrite toodangut. Arutleti nende parendamise üle. On ka meelde jäänud, et soomlased ostsid neid kokku. Soomalse kurtsid ka bassiosa üle. Ühe lahendusena pakuti inverteri torude lühendamist. Ei mäleta enam kas 11cm võrra või 11cm-ni. Väidetavalt pidi keskbassi osa parandama.

                  Comment


                    #10
                    grupp on alles kuid seal on sel teemal vägavähe postitusi.



                    õige kadri.ut.ee arhiiv pidi ka kellegi käes olema ca 8 flopipeal.

                    Comment


                      #11
                      vene foorumites jauratakse veel praegugi et kuidas ja miks:
                      Vt. kommentaarid allpool: https://ldsound.info/35-as-021-estoniya/


                      Comment


                        #12
                        Jaurata seal venes suurt midagi, kui kiirelt silmad üle lasin. Nimetatutest on parimate valjukatega RET Estonia, aga filter on seal vaja uus teha, Audes paraku hakkas koonderdama valjukate pealt. Filter samas oli kübe parem, paremad jupid. RRR toodangut ei oska ma aga normaalselt kvalifitseeridagi. Üks asi mis mind kunagi vaevas, oli see et kui nad suutsid enamvähem (asjaolusid arvestades) teha talutava heliga S-30 4 oomise versiooni, siis kuidas nad ei suutnud teha kolmeribalisse sama korvi peale natukegi mängivat keskriba. Aga on nigu on...
                        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                        Konfutsius

                        Comment


                          #13
                          See natukenegi mängiv keskriba oleks vast midagi sellist, kus membraani kuju poleks kauss pluss kuppel, vaid õhem paberkoonus ruupori kujuline ja lõdvik kergest materjalist nagu riie. Mitmed kõrvapaarid oleksid ehk õnnelikumad nii..

                          Comment


                            #14
                            Click image for larger version  Name:	20221229_140238[1].jpg Views:	0 Size:	339,4 KB ID:	1124113 Click image for larger version  Name:	20221229_140238[1].jpg Views:	0 Size:	339,4 KB ID:	1124112
                            Esmalt postitatud tiidu93 poolt Vaata postitust
                            "Estonial on nauditav ja hea heli" pigem siiski oma aega kinni jäänud kvaliteet. Heast helist ja naudingust on asi ikka väga kaugel, kahjuks.
                            Rõõm lugeda, et mõnel kaasvõitlejal pole karu kõrva peale astunud ja ütleb avalikult minu pikaaegse arvamuse välja. Aga vahepeal läks umbes 15 ja rohkem aastat mööda nende junnide omamisest, mida oli mul kokku neli, Tuule suund oli õige ja õnnestus saada eile kõlaripaar krooniaja hinnaga(koos kütusega ca 30 euri). Ei oska nendes midagi head küll leida peale selle, et nad on niiöelda kodumaised. Nooremana sai lõigutud inverterid lühemaks, kaablid vahetatud, võred eest korjatud ja sisu tepitud vatiiniga üle käidud aga väga madalat tundlikust ja kesksageduse puudulikkust see ei kompenseerinud kuidagi. Ise muidugi täpselt tol hetkel aru ei saanud, milles asi, heli oli lihtsalt keskpärane või pigem ikkagi sitt ja vandusin, et ei eales enam uuesti. Soovitan kindlasti nendest kauge kaarega mööda käia kui vähegi võimalik, sest hetkel on need järelturu kõige ülehinnatumad kõlarid. 20 euro eest oli tegu mõistagi küla rändkarikatega mis tuleb kõigepealt lahti võtta ja siis uuesti kokku panna ühendades filtriga ka teised elemendid peale bassi jne jne aga sellle raha eest oleks patt nuriseda. Multimeetri järgi kõik elemendid justkui töötaks, eks päev annab arutust. Mingi persekondi tunne ütles, et pean nad enne oma arhailise võimendiga ühendamist laiali võtma ja ei pidanud taaskord pettuma, sest kõik võimalikud ühendused on tehtud sõlmides ja teibiga, mistõttu ilmselt neist enamus lahti tulnud ongi aga õnneks läks seekord sedapsi.

                            Ok,
                            Küsin kui suur heliline erinevus on näiteks nendel kõlaritel uuemate Radiotehnika mudelitega, näiteks S-400M või SM300 M-ga. Kas nendel uuematal mudelitel on tunduvalt parem saund jne.
                            Uuematest ei tea mitte midagi ja ei tahagi selles elus mitte kunagi midagi teada aga pärast oma nelja estonia müüki nautisin tubli 5 või rohkem aastat Orbita 35as-018 kõlareid, mis on idanaabri s-90 analoogid ja vägagi normaalne valik kui nende kahe vahel valima peaks.

                            Natukene kahju on oma olematut vaba aega läbikäidud teel käimisele raisata aga eks seekord läheb kõik kiiremini kui eelmine kord ja töökojas võiks kah ju mingi heli olla. Varsti ärifoorumis näete, mitu elementi päriselt häält tegid kahe kõlari peale.
                            Lisatud failid
                            viimati muutis kasutaja mtts; 30 m 2022, 00:02.

                            Comment


                              #15
                              Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
                              Midagi meenus.
                              Ainus mida teha võiks on kärgwoofer vahetada mõne sama suure aramiid koonuswoofri vastu. Ja kärgedest võiks omaette subfoofri teha.
                              cmon, lihtsam on mingid toimivad kõlarid osta, kui eelarve vähegi kannatab. Ei ole mõtet sellise voodooga tegeleda. Spetsialistid leiavad otsinguga umbes 10 aasta taguse teema kus kõike korralikult lahati ja ainukene toimiv lahendus oli lisaks teise keskriba installatsioon aga ma tõesti ei kujuta ette kuidas või kuhu, sest need on niigi küllaltki kompaktsed kõlarid aga vist ikkagi esipaneelile, kui mälu ei peta.

                              Comment

                              Working...
                              X