Teade

Collapse
No announcement yet.

Korraliku subwooferi ehitamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Korraliku subwooferi ehitamine

Tervist,

viimases Arvutimaailmas ilmus mu artikkel, mis käsitles bassikõlari ehitamist puudutavaid aspekte. Ootan huviga teilt, audioekspertidelt, tagasisidet ja kommentaare

Link ka: http://www.am.ee/17507

Elari
    Onkyo, Audes, Infinity, Meridian, Paradigm, Reloop, Audioquest

Selle lühida põhjal mis seal oli, tellima ise küll ei hakka võiks öelda, et..

Subwooferi kvaliteedi mõjutaja number üks on kasti konstruktsioon

<- seda osa võiks võibolla siiski täpsemalt lahti seletada, silmas on peetud kasti ruumala.

Puudub ka subwoofrite alaliikide mainimine, kas inverter box, closed box, bandpass..see oleks võibolla ka algajale vajalik teadmine, muidu tembeldab kõik ühe masti alla ja ei saa aru milles peitub eelmainitud kastide erinevus.

Endale ei meeldi ka see, kuidas jutt kirja on pandud, "Seetõttu ongi artikli põhirõhk eelkõige korraliku kasti disaini telgitagustel" sõna DISAINI all meenub kohe esmaselt siiski väline kujundus, algajale võiks see asi olla lahti seletatud lihtsamalt ja kõigile mõistetavalt
    S A C
    Siberian Audio Concept

Comment

Esiteks tooks tekstist välja selle, et korralik subwoofer ei "värista" põrandat - see ei ole tema eesmärk. Põranda väristamisega saab hakkama suvaline kast.
      Kindlasti ei ole õige ka väide, et subwoofri võimendiga varustamisel peaks olema elektroonik, võimalik on ju osta spetsiaalne subwoofri võimendi, mille ühendamine ei ole just väga keeruline Arvan, et kui suudad valmis ehitada korraliku kasti, siis ei tohiks ka sellega probleeme tekkida.

Comment

arvan et peaksite ajakirja versiooni lugema...

Kui ma ajakirja artiklist pilti teen ja siia üles riputan, on see seaduserikkumine?
        Kevad- Till tõuseb ja hernes tahab keppi

Comment

Ohh, ma ei saa aru, mida peaks see tähendama "Mõni teine element jälle pole nii „terav”, kuid mängib madalamale, mis sobib rohkem akustilisema stiili kuulajaile või DVD -fännile, jne.". Misasi on DVD -fänn? Miks talle sobib "terav"?&#33; DVD on meedium, millele saab kanda igasugust erinevat infot.

"Mõni valjuhääldi toob kuuldavale väga „terava” bassi, mis sobib hästi näiteks drum’n’bassi austajaile, kuid ei mängi väga madalaid hääli." -Minuarust on drum’n’bass-i lugudes just ohtralt väga madalaid sagedusi. Techno ja rave on suhtkoht kiirema ja niiöelda terava bassiga stiilid.

Comment

dvd all on silmas peetud filme

Comment

Nojah. See meenutab juba seda, kui poodi tuli üks plaati ostma ja ütles, et tahab just seda CD toorikut, kuhu saab filmi peale panna. CD, DVD jne on optilise plaadi tehnoloogiad.

Comment

Allar: loe ajakirja versiooni, seal on kõik sinu poolt äratoodud olemas. Samuti "disain" ei tähenda sugugi automaatselt väliseid töid.

Msw: põranda "väristamine" on loomulikult mõeldud ülekantud tähenduses, kuigi selles ka oma tõde paikneb. Ja võimendiga ühendamine pole sugugi nii lihtne kui arvatakse. Mu tuttav kõrvetas just kaks päeva tagasi oma võimendi läbi.

G2ngster: lase käia. Mina küll vastu pole. Aga võibolla AM toimetus on .

Ahtol: erinevad elemendid käituvad erinevate muusikastiilide puhul üsna isemoodi. Täpsemat infot leiad netist või mõne audiofiili käest. Mis puudutab DVD-vormingusse, siis ilmselgelt kasutatakse antud formaati eelkõige filmide levitamiseks. Ja odav element ei suuda sageli olla samaaegselt madal ja terav.

Comment

Roni kivi alt välja, enamus inimesi peab dvd-ks seda, kuhu juba midagi peale on kirjutatud ja saab kohe mängijasse pista.
                  Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Loomulikult, kuid DVD ei tähenda seda, et seal on peal FILM. Kes on kivi all?

Comment

ma AM toimetusest ei hakka luba küsima... Kui keegi tahab täpsemalt lugeda siis olen märganut et, Prima peremarketis käib üsna palju rahvast ajakirju lugemas.
                      Algab see jutt lk. 50 ja lõppeb lk. 52

Saab keegi täpselt autoriõigused järgi uurida?
                      Kevad- Till tõuseb ja hernes tahab keppi

Comment

Omal Am täitsa olemas. Ei nurise eriti millegi üle, mis seal kirjas oli.
                        Aga Seda ma ei teadnuki et XE ja Jacksoni woodrid peale mõnda nädalat kuulamist koos lagunevad. Ise pole neid omanud ka , aga tore, et eestimaist kiidetakse (Audes)

Comment

Originally posted by elari@Jul 4 2005, 23:13
                          Ja võimendiga ühendamine pole sugugi nii lihtne kui arvatakse. Mu tuttav kõrvetas just kaks päeva tagasi oma võimendi läbi.

Kaks juhet on keeruline ühendada? :blink:

Comment

Selles tekstis on natuke liiga kaudselt räägitud woofritest, see natuke häirib.
                            Ja XE elementidel pole häda midagi, nad suudavad mängida sul 2 kuud ka kui sa neile igapäev 100w kerre ei lase:P
                            Mäll-mäll

Comment

Elukaz: kes on kivi all?

G2ngster: seadus ütleb, et kui autor lubab, siis võib. Niiet lase käia.

mtvx: ära lagunevad eelkõige need nimetud Lasnamäel kusagil Garaazis valmistatud elemendid.

msw: ma ei pidanud silmas autosubwoofrit ja autovõimendit, vaid konkreetselt aktiivkõlari ehitamist, aktiivfiltritega.

feel_the-bass: natuke kaudselt jah, kuna vastasel korral oleks läinud asi 10 lk pikkuseks. Üritasin samas vihjata mitu korda sellele, et tasub elementide manuaale sirvida. Ja artikli põhirõhk oli siiski kastil, mitte elementidel.

Comment

Working...
                              X