Teade

Collapse
No announcement yet.

Palun nõu Android tahvli headunitina kasutamise kohta

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #46
    Vs: Palun nõu Android tahvli headunitina kasutamise kohta

    Tegin autos täna pisut katseid. Paraku lahkusin autost praktiliselt sama lolli näoga kui sinna läksin. Ja nüüd kirjutan sama lolli näoga siia, et keegi ometigi mind aitaks .

    Nimelt katsetasin jälle siis kahte varianti: BT ressiiver otse võimendi sisendisse ja BT ressiiver maki AUX sisendisse. BT ressiiveri toite võtsin sedakorda teiselt tahvlilt ja seoses sellega sai ka selgeks, et see hiina toiteadapter tõesti neid pinisevaid imelikke helisid põhjustas. Muljeid siis katsetest:

    BT vastuvõtja otse võimendisse:
    * pinisevad helid kadusid toiteallika vahetamisega ära, kuid vastuvõtjalt toite eemaldamisega (juhe tagant ära tõmmata), siis käis ikka mingi õrn raksatus kõlarites. Mis seda põhjustada võiks? Muidu oli ikka vaikne ja muid häirivaid helisid polnud.
    * üks loll asi on selle vastuvõtja juures.. nimelt kui ta saab toite ja toimub seadmega paaritamine, siis mängib ta kõlaritesse miski helisignaali.. aga kuna mul asi otse võimendis, siis see tuleb ju täisvolüümiga. Väga häiriv igatahes.
    * heli kvaliteet ja valjusus pole nii head kui vastuvõtja läbi maki AUX sisendi ühendada. Ilmselt mängib siin rolli tahvli enda helikaart, mis ebapiisava võimendusega.
    * helireguleerimine on suhteliselt jäik. Jälle tahvli enda teema, lihtsalt helivaljususe samme pole eriti palju.

    BT vastuvõtja läbi maki AUX sisendi:
    * pininaid ja muid anomaalseid helisid polnud üldse, ka mitte vastuvõtjalt toite eemaldamisega - täielik vaikus.
    * helikvaliteet tunduvalt puhtam kui otse võimendisse ühendades
    * helireguleerimine palju mõnusam, samuti jääb alles ka fader/balance funktsioon. Madalad otsad olid palju paremini tunda ja kõrged ka puhtamad. St vahe ikka tuntav

    Mainin ära, et proovisin mõlemaid variante ka siis kui tahvlile laadija taha ühendatud. Samuti polnud mingeid pininaid ega vilinaid, seega ilmselt ground loopiga probleeme pole.

    Igatahes mu tänane jändamine jättis mulle mulje, et midagi oleks ikkagi sinna BT ressiiveri ja lõppvõimendi vahele vaja. See otse võimendisse ühendamine ei anna nii head tulemust. Läbi maki ühendades oli heli ikka siidisem ja on ka veel igasugu heliseadistamise võimalused, et heli veel magusamaks saada. Samas ei tahaks ikkagi seda olemasolevat makki sinna alles jätta, võtab mõttetult palju ruumi ja töötaks niikuinii ainult eelvõimendina. Kas siis oleks ikkagi mõistlikum hankida miski eraldiseisev eelvõimendus või ikkagi mõni EQ? EQ all pean silmas näiteks midagi sellist: http://www.amazon.com/Clarion-EQS746.../dp/B000EZV3T8 Sellel olemas aux sisend ja 3 paari 7V RCA väljundeid. Asja teeb heaks ka see, et tal volüüminupp kah olemas. Või kas on olemas mingeid muid vidinaid, mis sobiks minu vajadustega? St siis mingi eelvõimendus vms, millel ka volüümikontroll olemas. Sorri ette ära kui mu küsimused väga rumalad on, aga pole miskit teha kui teadmised eriti laialdased pole. Seetõttu siit abi küsingi.

    Sai küll jälle üks pikk postitus, aga tõesti äkki oskab keegi soovitada midagi. Sest mulle jäi siiski mulje, et otse võimendisse ühendades pole heli nii ilus kui läbi maki.

    Comment


      #47
      Vs: Palun nõu Android tahvli headunitina kasutamise kohta

      Nonii, mõtlesin, et annan nüüd siia teemasse ka tagasisidet.

      Nagu teemaarendusest võis näha, otsustasin kasutada autos just tahvelarvutit. Sõitsin suvi otsa ringi nagu taksojuht tahvel esiklaasil hoidikus. Toimus siis kõva beetatestimine, et veenduda, kas on mõtet hakata tahvlit raiuma keskkonsooli. Iseenesest kõik toimis, muusika oli üle BT, navigeerimine ja kõik muu nänn toimis laitmatult. Kõva abimees oli ka Tasker. BT ressiiver oli mul sigaretisüütajas, kuhu saabub toide süüte sissekeeramisel. Niimoodi sain ehitada Taskeri profiili, et kui kindel BT seade (antud juhul BT vastuvõtja) tekib levialasse, lülitab tahvel sisse wifi, paneb käima muusika, lülitab sisse ekraani (täiseredusel) ja GPS Tether kliendi. Selle viimasel põhjusel, kuna läksin tahvli ostuga õige pisut alt, ehk siis tahvlisisene GPS vastuvõtja on paras prügi. Seetõttu pidin jagama GPSi üle wifi hotspoti oma telefonist. Asi töötas iseenesest ilusti, polnud probleemi sõita niimoodi linnavahel ja sai ka lõunanaabreid väisatud ning navigeerimine oli eeskujulik.

      Tänaseks päevaks sellisel kujul mul süsteemi autos pole. Testiperioodi käigus ilmnesid mõned häirivad faktorid. Esiteks on BT heli ikkagi pisut kehvavõitu. Esialgu seda ma ei tajunud, ent kui mõnikord ei viitsind tahvlit sinna hoidjasse toppida mõne lühikese sõidu pärast, kuulasin muusikat otse Pioneerist ja no helikvaliteedi vahe oli ikka tuntav. Teine häiriv asjaolu oli GPS. Olgugi, et GPSi jagamine toimis laitmatult, kippus see telefoniakut isukalt tühjendama. Telefon jagas nii GPSi kui netti tahvlisse, seega aku tühjenemine oli päris kole. Loomulikult saab akusid laadida, aga hunnik juhtmeid läbi auto jooksmas polnud mul just projekti eesmärk. Kolmandaks see tahvli sisse-välja vedamine. Pluss mõned nipet-näpet asjad veel. Ühtepidi pisikesed miinused, aga pikema aja jooksul kippusid tohutult häirima.

      Muidugi plusspoolelt ikkagi nii palju, et kui tahta, siis saab kasutada edukalt. Suvel ei täheldanud ma ülekuumenemist ega midagi, soojaks läks ta ikka seal esiklaasil, aga pigem soojenes mu Nexus 4, mis pidi üle hotspoti tahvlile infot ette söötma. Pilti tasku ma muidugi kummalgi ei saanud, seega saab hakkama küll. Muidugi saab telefoni üldse mängust välja jätta kui võtta korraliku GPS antenni ja 3G/4G tahvel. Minu enda viga, et ostsin budget tahvli.

      Aga mis mul siis nüüd sees on? Otsustasin lõpuks Parrot Asteroid Smardi kasuks. Eeliseks korralik heliväljund, 3x6V RCA pre-outi, normaalne toitelahendus ja korralik GPS vastuvõtja. See lahendas ühe hoobiga kõik minu probleemid, mis esinesid tahvliga. Lisaväärtuseks handsfree, telefonikõnede valimine/vastuvõtmine otse ekraanilt või isegi hääljuhtimisega kui on soovi. Pluss muidugi see, et tegemist standartse 2DIN unitiga, ehk siis viskasin ta lihtsalt keskkonsooli ja seal ta nüüd on. Lihtne. Muusikat mängib mälukaardilt, USB pulgalt, iSeadmetelt, telefonist kaabliga/kaablita, internetist ja antennist. Lisaekraani võimalus, RCA sisend nt DVD-mängija jaoks kui on soovi, lisaks tagurudskaamera valmidus. Võitsin omajagu, kuigi kaotasin pisut jõudluses. 800mhz ja 512mb RAM on ikka nagu ta on, aga Parrot on Androidi suhteliselt puhtaks rookinud ja süsteem toimib üllatavalt libedalt. Mina pole seni hätta jäänud. Hirmsasti mänge mängida vast ei kannata, aga minu meelest pole see ka headuniti ülesanne. Seni kuni piirduda selle seadme kasutamisel sellega, milleks on ta ette nähtud, siis ei tohiks jõudlusest puudu tulla.

      Küsimus on kindlasti, kas on nende pisikeste vigade likvideerimiseks on mõistlik osta nii lahjade riistvaraliste näitajatega nii kallis seade? Minu meelest tasus asi ennast ära. Apple vennad teevad seda ju siiani. Arvestades, et tahvlile kulutasin ma 119€, mõned jubinased, laadijad, juhtmed jne veel ca 20€. Selge oli see, et oleks olnud ka vajadus mingi EQ või heliprotsessori järele lisab veel eelarvele 100+ €. Et kogu krempel keskkonsooli ehitada tahab ka materjali, nt ehitamiseks teine esipaneel, viimistlusvahendid (pahtlid, värvid vms muud asjad, millega asi ilusaks siluda). Olenevalt nõudmistest võib ehituseks päris palju eurosid matta. Lisaks veel aeg. Muidugi isetegemise rõõm on ka tore asi. Kokkuvõttes võib iseleiutamine isegi kallimaks minna. Kui veel taga ajada samasugust funktsionaalsust nagu Parrotil. Roolinuppude adapter (nt Joycon), selle progremine, USB kaamera tagurduskaameraks ehitamine jne. Kõik on muidugi võimalik, aga tundub, et isetegemine ajaks kokkuvõttes budgeti lõhki. Muidugi olenevalt tahvlivalikust võib olla kokkuvõttes kompott oluliselt tugevama riistvaraga kui Parrot. Mis oleks isetegemise juures suureks eeliseks kui kõik oskused ja tahtmine olemas on.

      Sai nüüd pikk jutt siia, aga mõtlesin, et ehk kedagi huvitab ja saab teema ka mingi lõpplahenduse. Üldiselt jäävad sellised teemad kõigil poolikuks ja mingit lõpplahendit ei olegi. Las siis see teema jääda mõnele teisele hullule, kellel sellised mõtted peas, infoallikaks.

      Comment


        #48
        Vs: Palun nõu Android tahvli headunitina kasutamise kohta

        Iseenesest väga põnev teema, oleks tahtnud näha-kuulata lausa seda süsteemi oma kõrvaga.

        Comment

        Working...
        X