Teade

Collapse
No announcement yet.

Palun nõu Android tahvli headunitina kasutamise kohta

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Palun nõu Android tahvli headunitina kasutamise kohta

    Loodetavasti sai nüüd teema õigesse alafoorumisse.

    Tegin sellekohase teema, et ehk targemad oskavad mind pisut aidata minu väikese projektikesega. Nimelt plaan, nagu teema pealkirigi reedab, autosse installida Android tahvel praeguse head-uniti asemele. Olen teinud päris palju eeltööd, alustades tahvli valikust auto keskkonsooli modifitseerimiseni. Üldiselt olen asjad enda jaoks küllaltki selgeks teinud, paljud tekkida võivad probleemid "paberil" lahendanud, kuid õjku on jäänud paar küsimust, millega ma just nüüd siia pöördusin.

    Idee kohaselt hakkab tahvel istuma autos keskkonsoolis praeguse maki asemel. St jahin nö "OEM" väljanägemist, pisikese mööndusega, et tahvel hakkab mingil moel sealt välja käima, kas mingi sahtli vms asja näol, et oleks mugav teda vajadusel eemaldada.

    Minu praegune probleem on seotud tahvli kliimatundlikkusega. Teatavasti on Eestis küllalt pikalt talve ja seega ka miinuskraade. Kuidas mõjub selline kliima tahvlile ja mis probleemidega võin hakata silmitsi seisma? Kuna plaan on lahendada asi nii, et saan tahvli kerge vaevaga kätte, siis mõtlesin, et külmade ilmadega hakkan tahvlit autost tuppa ja vastupidi vedama, kuna aku ilmselt sellist külma vastu ei pea ja Android seadmed ei taha käivituda kui aku tühi või üldse küljest ära võetud, isegi kui laadija taga (võib-olla muidugi mõne ROMiga saab ka sellist asja saavutada). Kas võib karta kondensatsiooniprobleeme? Toas näiteks üle 20 kraadi sooja, viin tahvli autosse kus on näiteks 15-20 külmakraadi. Või vastupidi, kui külmast autost viia tahvel tuppa.

    Samas on mul praeguses seades Pioneeri makk, mille küljes spets 30pin pistikuga varustatud kaabliga alumiiniumkorpusega 2gen iPod nano. On ta mul niimoodi olnud autos aaastaringselt juba pea 2 aastat ja töötab asi siiamaani, isegi aku peab. Aeg-ajalt vean vaid tuppa, et lugusid peale/maha laadida.

    Ehk oskab keegi mind pisut selle koha pealt aidata, et kuidas tahvlid sellises kliimas käituvad ja mis probleemidega võin silmitsi seista ja kõige tähtsam, kuidas need probleemid seljatada. Android pakuks autosse hoopis teise keskkonna, seega huvi asja teostada on suur. Loodan, et saan siinselt rahvalt abi. Ja muidugi on oodatud igasugused muud soovitused ja nipid, kuidas kogu projekti paremini teostada.

    #2
    Vs: Palun nõu Android tahvli headunitina kasutamise kohta

    Micro USB juhtmetega võib olla see odav lahendus. Paraku on see pesa ja ka pistik ise väga nadi kvaliteediga ja seda pidevalt sisse ja välja tirides ona selle surm vältimatu.
    Olen arvamusel et ainuke hea lahendus võiks olla juhtmeta. Juhtimine ikka läbi android seadme - telefon vs tahvel.
    Jäi silma üks muusikaserveri arendus Raspberry Pi abil. Squeezeplug tarkvarajupp juhib muusikaserverit.Lisaks veel kena leheke Volumio.org
    K
    iirelt siia ka mõned võimalused mida saad:
    -FLAC, WAV, MP3, AAC, ALAC, PLS support
    viimati muutis kasutaja Sully; 25 m 2014, 21:51.

    Comment


      #3
      Vs: Palun nõu Android tahvli headunitina kasutamise kohta

      Juhtmetest saad lahti Qi laadijaga ja BT vastuvõtjaga. NFC-ga saad veel autosse jõudes vajalikud seaded panna tahvlile/telefonile.

      Hullem on külmast sooja viimine, siis aitab kilekotti panek. Soojast külma viimisel ei juhtu midagi. Samas auto läheb ju soojaks ja kui siis tuppa lähed, ei juhtu enam midagi.

      Tekkis küsimus, et milleks sinna vahele Raspberryt vaja on? Telefonist/tahvlist saad ju kõike otse mängitada...

      Comment


        #4
        Vs: Palun nõu Android tahvli headunitina kasutamise kohta

        Raspberry kasutamine jäi mulle ka pisut segaseks. Plaan ühendada tahvel otse auto võimendisse ja ehk RCA kaablitele miski poteka moodi asi vahele, et oleks selline nupust volüümiregull, sest paigalduse tõttu tahvli volüüminuppudele ligi pääsema ma ei hakka ja ekraanilt võib see kole tüütuks osutuda.

        Korraks käis endal ka peast mõte läbi, et üritaks ka juhtmevabale lahendusele minna, Qi laadija ja BT näol. Seejuures tekkisid ka küsimused, et kuna mul puudub kogemus juhtmevaba laadijaga, siis kuidas tal selle laadimisega on, sellessuhtes, et kas pakub piisavalt palju voolu, kui tahvlil korralik tarbimine taga? St ekraanil heledus maksimumis või peaaegu maksimumis, muusika + navi näiteks. Niimoodi kaob akust mahla päris hea hooga. Teine asi BT, kuidas on sellega helikvaliteet? Analoog vs BT digitaalne. Common sense ütleb justkui, et digitaalne võiks ikka parem olla, aga nagu olen aru saanud, siis A2DP on nö. lossy, et kas seal üldse ongi siis vahet. Ja BT pole vast nii kindel lahendus, buffering jms. Või ei? Kogemus endal puudub, seepärast sellised küsimused.

        Seda mõtlesin samuti ise, et soojast külma ei tohiks olla midagi häda, aga kui minna külmast sooja, siis vast see kondensipoiss tuleb külla. Aga räägi sellest kilekotisüsteemist lähemalt, pole sellest midagi kuulnud. Päris tülikas mõnesmõttes muidugi, tuled talvel tuppa ja viskad oma tahvli esmalt kilekoti. Aga no kui see on ainuke võimalus, siis ilmselt pole muud midagi teha, eks "ilu" (loe: tilulilu) nõuab ohvreid.

        Comment


          #5
          Vs: Palun nõu Android tahvli headunitina kasutamise kohta

          Ise suunan Galaxy S2-st üle BT pidevalt heli Alpine 2Din HU'sse, kohati on ikka tunda, kui makk kõvemaks keeratud (ja hetkel vaikus) ning BT taha tuleb, mis digimüra helisse tuleb. Hullem oli see muidugi hiina HU'ga. Muusikas pole seda muidugi tunda. Tegin FLAC-idest plaadi ja siis mängisin FLAC-i androidilt üle BT ning vahet ei teinud. Vb mulle ka elevant kõrva peale astunud.

          Comment


            #6
            Vs: Palun nõu Android tahvli headunitina kasutamise kohta

            Siis võiks isegi proovida BT lahendust. Ainult, et ma peaks seljuhul hankima analoogväljundiga BT ressiiveri ja ühendama selle otsapidi võimendi sisendkaablisse, kuna HU-d mul vahel olema ei hakka. Aga see kõik huvitav järk-järguline arendustöö, mida selline setup pakub. Ma paneks esialgu asja juhtmetega tööle ja siis vaataks edasi, kuidas ehk juhtmetest lahti saaks ja süsteemi täiustada. Suurim probleem ikkagi jah see nö külmatundlikkus, aga ilmselt peab siis katsetama ja vaatama, mis saab.

            Comment


              #7
              Vs: Palun nõu Android tahvli headunitina kasutamise kohta

              Mingisugune HU või DSP võiks ikka võimendi ja tahvli vahel olla. Kindlasti pead ka ground loop filtrid vahele panema kui plaanid otse tahvlist/telefonist heli lasta. Ilma hakkab igasugu häireid sisse tulema. Ekraani ja muu mängimisega saab QI hakkama, waze'ga (GPS) võib hätta jääda. Ma paneks eraldi BT GPS vastuvõtja korraliku antenniga. Mul on autos suht odav (vist oli 10€ ringis) hiina BT vastuvõtja (neid on muidugi väga viletsaid ka) mis mängib heli H/K süsteemi ja kvaliteedi vahest mina aru ei saa võrreldes 320kbps mp3 mis tuleb SD kaardilt.

              Fotoinimesed kes talvel käivad klõpsimas kasutavad seda "kilekotitehnikat". Kondents tekib kilekotile mitte seadmele.

              Comment


                #8
                Vs: Palun nõu Android tahvli headunitina kasutamise kohta

                Mis selle tahvli autost ära vedamise mõte muidu on? Kodus kasutada tavalise tahvlina või muusika transport vms? Kui välja autost ei vea, siis pole ju probleemi ei akude ega kondensiga + korralikult sisse installitud tükki on tunduvalt keeruline autost "tumedatel" jõududel eemaldada ka, samas küll ahvatlevam vist.

                Comment


                  #9
                  Vs: Palun nõu Android tahvli headunitina kasutamise kohta

                  Nii palju kui hetkel olen proovinud otse võimendisse ühendada, siis pole häireid tekkinud, ground loop filtreid pole ka vahel. Proovinud olen Asuse tahvliga, Nexus 4 ja ühe Huawei telefoniga, kõigi puhul samamoodi häiretevaba heli, kui heli nulli keerata ei ole ka mingit pininat.

                  Tuppa vedamise mõte oli just see, et ma ei tea kuidas tahvli aku seal vastu peab üleöö (või kauemgi) laadimata kui väljas nt mingi -20 kraadi jne.. Akud saavad külmaga ju oluliselt kiiremini tühjaks, aga Android vist ei käivitu tühja akuga isegi kui juhe taga on, kuid ehk annab seda kuskilt tuunida. Samas jah, iPod mul siiani töötab, ehk on lootust, et tahvel ka ellu jääb.

                  Seega variandid on ikkagi siis kas katsetada külmataluvust või viia tuppa ja pista kilekotti.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Palun nõu Android tahvli headunitina kasutamise kohta

                    ground loop häired tulevad ikka siis kui tahvel ka autos toidet saab, akude pealt käies seda ei tule. Targemad parandage mind, kui eksin.

                    Comment


                      #11
                      Vs: Palun nõu Android tahvli headunitina kasutamise kohta

                      Ahaa, selle pisiasja küll muidugi jätsin tähelepanuta jah, tõesti katsetasin ilma laadijata.. Krt nüüd peab proovima siis kuidas laadijaga on lood..

                      Comment


                        #12
                        Vs: Palun nõu Android tahvli headunitina kasutamise kohta

                        Mobiili BT HF lahendust plaanid ka kasutama hakata?

                        Comment


                          #13
                          Vs: Palun nõu Android tahvli headunitina kasutamise kohta

                          Täitsa võimalik, mõtlesin ise ka sellele. Võiks paaritada BT HF telefoniga ja omakorda telefoni ja tahvl, saab kergelt tahvlist kõnesid vastu võtta, ei pea ringi sabistama taskutes. Muidugi ma eriti haardkoor telefonikõneleja pole autoroolis, et see jääks esialgu teisejärguliseks lahenduseks, st kui raha liialt üle jääb BT headseti jaoks.

                          Aga kes siin vastanutest kasutavad neid BT ressiivereid heli edastamiseks, ehk sheeriksite mingit linki asjadele? Ei tahaks huupi hiinakat osta, kui teaks, et on raha väärt hiinakas, võtaks asja ligi ja prooviks projekti vähesemate juhtmetega läbi ajada. Sellega seoses ka nii palju, et kui ma lasen heli läbi BT ja laen tahvlit microusbiga, kas siis jääb ka ground loop kimbutama?

                          Kui keegi veel teab midagi tarka kirjutada "tahvel(/elektroonika) + külm" teemal, siis võtke julgelt sõna. Praeguse info põhjal siis ilmselt talvel hakkan tuppa kilekotti viima, et aparaat säiliks.

                          Comment


                            #14
                            Vs: Palun nõu Android tahvli headunitina kasutamise kohta

                            Väga erinevaid (nii tasenelt kui hinnalt) lahendusi leiad http://www.mp3car.com/show-off-your-project/

                            Comment


                              #15
                              Vs: Palun nõu Android tahvli headunitina kasutamise kohta

                              Tänud, uurin asja (Y)

                              Küsin ka seda, et kas BT abil saab Androidist edastada vaid muuskat või kogu heli? Pean silmas seda, et kui striimin üle BT auto helisüsteemi heli, siis kas tulevad üle ka nt navijuhised? Või ikka läbi playeri ainult valitud muusika?

                              Comment

                              Working...
                              X