Teade

Collapse
No announcement yet.

Radiotehnika 001 lugulaul

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Radiotehnika 001 lugulaul

    Õhtust, härrased.

    Lugu on selline, et antud aparaadi kohta on imelikult vähe infot. Mõtlen eestikeelset just. Jagan maid hetkel ühe isendiga ja oleks meeldiv 001 omanike või endiste omanike mõtteid ja tähelepanekuid lugeda. Otseselt ei plaani remonditeemat vaid üldharivat justkui. Üsna huvitav eksemplar Radiotehnika maastikul ja selle vähesegi info põhjal kahtlemata eriti töökindel. See teeb asja veel huvitavamaks.
    Kui kedagi huvitab siis räägin ka enda loo. Mingi hetk ärkasin, vaatasin peeglisse - selge, 001 positiivne. No teha polnud midagi. Esmalt leidsin viieka eest ühe (väga tõenäoliselt) vähekasutatud asja, mida oli hoiutingimuste osas väärkoheldud. Doonoriks aga ideaalne. Siis tuli peategelane ja tahtis kohe voolu saada. No ega ma kitsi pole aga enne käivitust käis ikka laiali ja sanatooriumis lüüdikuuril. Lüliti ja mõni pisiasi tuli doonorilt, mis vigased olid. Kaane poleerisin korda ja nikerdasin välimust ka. Sai ilus. 81 aasta isend kena järjenumbriga 0016410. Eile siis lülitasin esmakordselt sisse peale pikkka seisakut. Seisnud oli ta omajagu kuna olid alles veel aurustunud originaalrihma jäänused. Kunagi võis väärt rihm olla. Igatahes, seltsimehed, tähelepanekud esimese tunniajase käiamise järel:

    -33 kiirust jooksutab käima natuke liiga kaua (~6-7s) Alguses mootor jõnksutab natuke. Muidu 33 hoiab perfektselt kui selleni jõuab ja iseenesest veab käima küll.
    -45 ei toimi üldse. Mootor natuke jõnksab-seisab-jõnksab-seisab. Mingi käsk oleks nagu puudu
    -Üks nupu LED ei ilmuta elumärke, nupp ise toimib
    -mikrolift on maru aeglane. Täitsa toimib aga peale nupuvajutust läheb hea 3-4 sekundit, et käpp tõuseks

    Ja imekombel saidki kõik vead kirja. Otseselt abistama ei sunni aga kui kellelgi mõtteid on mida kontrollida/doonorilt asendada siis antagu minna.

    Skeeme leiab aga nad on ebamugavas formaadis enamjaolt. Mugandasin veidike. Kokku pakitud PDF-d. Leiab manuaali ja paar skeemi.


    Jagage kogemusi antud käiaga. Tundub muidu ju üsna "rasvane" mängija. Plaaditaldrikuga võib varbaluu murda kui riiulilt kukub.

    #2
    Vs: Radiotehnika 001 lugulaul

    Ostsillograaf olemas ?
    Tegemist on kolmefaasilise mootoriga, mille faasid tehakse loenduri ja dekoodriga, vaata, kas seal impulsid on olemas, õigesti nihkes. Samuti kontrolli toited üle.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

    Comment


      #3
      Vs: Radiotehnika 001 lugulaul

      Esmalt postitatud oovi1220 poolt Vaata postitust
      Seisnud oli ta omajagu kuna olid alles veel aurustunud originaalrihma jäänused. Kunagi võis väärt rihm olla.
      Mis rihma panid asemele, kas toitepinged olid OK?
      Liftil määre vahetatud?

      Comment


        #4
        Vs: Radiotehnika 001 lugulaul

        Toitepingeid ei saa hetkel mõõta, multimeeter jäi maha ja sellele ligi saan nädalavahetusel. Lifti määrdega pole midagi teinud, mõistlik oleks ebayst uus vist võtta. Rihm sai sobivaim oomist. Mingit erilist ootust polnud, lihtsalt niisama sai võetud, et "äkki äkki". Midagi nad seal ju ei maksa ka. Aga tundub, et täitsa toimib, hoiab mootori võllil tsentris, maha ei jookse ja kõik jutud.


        Uuendust, ei hakka teist posti järgi tegema kohe.

        Ei andnud rahu ikka, käisin poes ja tõin multimeetri. Vanal oligi korpus natuke katki. Kunagi sõitsin Jupiteriga üle laadimist otsides.
        Igatahes, toite osas skeemil märgitud G2 plaadil on kõik pinged nagu peab. Jutu järgi 20% lubatud erinevust. Ma sain tunduvalt täpsemad tulemused. Ehk toiteosaga peaks vähemasti esialgu rahulik olema.
        Mingi faasihälve kuskil on igatahes. Natuke keerutades avastasin fakti, et kui pealtvaates mootori võll taldriku avaga kohakuti jätta (taldrikul 6 ava) siis on käivitus jõnkadi jõnkadi. Kui võll kahe ava vahele peitu jätta on kõik nagu ilmselt olema peabki. Kiirus 4-5 sekundiga korras. Ega see imeasi kiiremini ei suudagi ilmselt vaadates ülekannet ja taldriku kaalu. Võitleme edasi.
        viimati muutis kasutaja oovi1220; 11 m 2018, 19:52.

        Comment


          #5
          Vs: Radiotehnika 001 lugulaul

          Kuna kuiv tekst pole tänapäevases ilmas võib-olla alati päris selge ning võib olla eksitav, paneme ka mõne ülesvõtte. Siin ta nüüd on, üürika tingimustes pole küll hea fotograafiaga tegeleda. Seda enam, et Zeniidi film veel nii pea ilmutusse ei lähe ja Smena oli kah kaugel ja..Te kindlasti mõistate mind. Pidin digitaliseeruma hetkeks.
          Igatahes, seesinane plaadikäi ei osanud 37 aastat tagasi lootagi, et veel täna keegi kaane läikima lööb ja tina paneb.




          Comment


            #6
            Vs: Radiotehnika 001 lugulaul

            Mis vahenditega kaane poleerimine käis?
            Ma ostsin samal eesmärgil mingi poleerkomplekti , väike tsentraalpoldiga viltketas koos kahe kõva pastaga, aga nendega oli väga ebamugav toimetada suurel tasasel pinnal. Või siis oli kannatlikkust vähe Igatahes pärast 1000-se vesiliivapaberiga lihvi sai küll suuremad täkked välja, aga poleerimise järel jäi pinnalaootus ikka selline kergelt hägune.
            Autode poleerimise suur lapik ketas oleks ilmselt mugavam, aga spetsiaalselt poleermasinat hankida polnud siis enam aega.

            Ja kuidas taldriku sirguse või kõverusega lugu on? Paar tükki neid plaadikettaid on ette sattunud, oli päris kole, kuidas see ketas viskles. Need eksemplarid olid pärit "RETi praagipoest", eks nad sellepärast võisidki sinna sattuda.

            Comment


              #7
              Vs: Radiotehnika 001 lugulaul

              Enne poleeri sai 1200 ja 2000 vesilihvi ka. Oleks hea ka veel 2500 otsa panna. Mul seda too hetk ei olnud aga mingi aeg käin korra veel üle. Poleerisin käsitsi, seest oleks masinaga üsna kehv teha. Ning juhul kui kogemust napib poleeri alal siis plastikut ma lasekski esialgu käsitsi. Masinaga reaalne oht sulama lasta ja siis on pöördumatult hukas. Sobib suvaline pehmem puuvillane kalts. Pasta kohta ei oska öelda, tegin kahega. Jämedam oli suht ammusest olemas, ei tea mis täpselt aga mingi auto teema. Teise ringi käisin miski 3M helesinise pastaga, kah autokeemia riiulist aga täpset infot anda taas ei oska, kuskilt Tartust sain ja marker pealt maha kulunud.

              Taldriku kohta ei oska midagi halba öelda. Nii pildil oleval kui doonoril ei tähelda silmaga suurt mingit hälvet. Kellindikaatoriga pole kallale läinud aga nii hulluks pole vast vaja minnagi ühe nõukogude imega.

              Comment


                #8
                Vs: Radiotehnika 001 lugulaul

                Kui sa nüüd sinna ka mõne normaalsema helipea paneksid, siis ehk saaks seda isegi sihtotstarbel kasutada.

                Comment


                  #9
                  Vs: Radiotehnika 001 lugulaul

                  See on senini mainimata jäänud aga helipea vahetub loomulikult. Praegu on seal lihtsalt remondiajal GZM näss. Endiselt maadlen kiirustega kuigi pole olnud eriti aega tegeleda. Eks varsti saab selgust ehk. Mootori plaadil need radikate küljes transid mõõtsin üle, kõik tunduvad elus olevat, ühtlaste näitudega pealegi.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Radiotehnika 001 lugulaul

                    Lihtsalt kõrvalpõikeks - kas 78 kiirusest tänapäeval puudust ei tunta või on selliste plaatide jaoks teine mängija?

                    78 kiirusega plaat tahab teistsuguse otsaga nõela või kaheotsalise nõela 180 kraadi pööramist.
                    73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                    ATiP1pN4XeM

                    Comment


                      #11
                      Vs: Radiotehnika 001 lugulaul

                      Esmalt postitatud Scott poolt Vaata postitust
                      Lihtsalt kõrvalpõikeks .
                      Ise kuulan vajadusel HMV kaasaskantavat aastast 1938. Ja nõelad, mis parempoolses lahtikäivas pöördsahtlis, valin vastavalt helitugevuse soovile - jämedamad mängivad kõvemini, peenemad vaiksemalt.
                      Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

                      Comment


                        #12
                        Vs: Radiotehnika 001 lugulaul

                        Liigub ka komplekte, kui pole liiga kallis:

                        20.11€! Akrüülklaasi, akrüülvannide, mobiilidispleide, kunstmaterjalist kella-, auto- ja matkavaguniklaaside poleerimiseks. Komplektis pollerimispasta, märglihvimie paber K1200, švamm, f...

                        Comment


                          #13
                          Vs: Radiotehnika 001 lugulaul

                          Lihtsalt nii möödaminnes teadjamatelt, et mis oleks KT315B kõikse parem asendus? Suvaline npn ala 2n4401? Selle mängija kontekstis. Nende vene transside andmelehti pole ma võimeline leidma eriti.

                          Comment


                            #14
                            Vs: Radiotehnika 001 lugulaul

                            Kas tõesti pole internetis andmeid ?

                            http://www.5v.ru/ds/trnz/kt315.htm (löödud ladina tähtedega otsingusse" KT315 datasheet")

                            Comment


                              #15
                              Vs: Radiotehnika 001 lugulaul

                              Tegu on ühe õnnetusehunnikuga. Riiakad selle paneeliga rohkem plaadimängijaid ei teinud, vaid hakkasid kasutama Unitra paneele. Põhiprobleem ongi selles, et mootorit toidetakse praktiliselt ristkülikimpulssidega, sellest ka jõnksutamine, mis peaks enam-vähem normi minema pühas kolmainuses- mootor, rihma elastsus ja plaaditaldriku mass. Originaalis kasutati kollast värvi polüuretaanrihmu, mis oma elastsusega silusid seda jõnksutamist ja mis oluliselt erinevad kummirihma käitumisest. Neid oli isegi kaks varuks kaasas, kuid venisid kiiresti välja. Kui asendada kummirihmaga, tuleb väga hoolikalt pikkus valida, et saada talutavalt käima. Pikk kiiruse stabiliseerumisaeg ongi sellele masinale iseloomulik. Teine häda on kiiruse reguleerimises tagasiside puudumine. Praktikas väljendub selles, et LP plaati mängides tuleb lõpupoole ikka kiirust järele kruttida.
                              Aga jõudu tööle!

                              Comment

                              Working...
                              X