LP mürad ja dünaamika
Collapse
X
-
Vs: LP mürad ja dünaamika
Tohib lugeda kõike, aga mõtlemisoskus peab endal olema.
OT
Informatsiooni meil jagub, puudu on tänapäeva maailmas analüüsimisoskusest.
Ükskord hakkas mulle üks rääkima pärist omapärast tehnilist juttu. Uurisin, kust ta selle omapärase tehnilise jutu võtab. Tema aga - "a tam napiisano". Küsin siis gde ja siis näidati mulle mingit raha eest spikreid jagatavat saiti.
/OTElu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
Proovi näiteks seda lugeda https://www.vintage-radio.net/forum/...5&d=1288413438Comment
-
Ma vaatasin olavsu1 viidatud lehele, kus räägiti nõudmistest vinüüli masterile - ma ei näinud küll kuskil justkui kordagi üldse sõna "piezo"... keegi nägi seda seal? Või millest see väide tuleb et LP tehakse sellise karaga et piezo seda mängiks ilma korrektorita ja MM/MC puhul on vaja korrektorit?
Kaupo Vaarandi ajab mula kui ütleb et piezo peab olema sidestatud suurema kui 100k takistusega, kui mitte korrigeerida. Tegelikult peab see olema vähemalt üle 1M oomi, mida on lihtne teha emmitterjärguriga. Nii ma ka kunagi kooliajal tegin, ei mäleta enam selle piezo mudelit aga stereo ta oli ja oli päris kuulatav - igatahes kui teadlikkus suurenes ja toimus edasiminek MM peadele, mul tegelikult nagu seda "wov" efekti ei tekkinud sellega seoses.
Teoorias lähtutakse LP tootmisel RIAA standardist. Aga praktikas...
Firma Zanden tõi välja (2014?) vinüülikorrektori Zanden 120 mis on muudetava EQ'ga. Võtate lahti user manuali, seal on 4 lehekülge tabeliga, kus on kirjas 280 maailma plaadifirmat ja nende kasutatud EQ'd...
Kahjuks Zandenil ei saa igat tehast esipaneelilt valida, need on grupeeritud viide kategooriasse ja lisaks saab muuta faasi, mis ka tabelist tuvastatav.
Kui keegi juhtub mäletama, siis palju aastaid tagasi ma katsetasin softiga arvutis, kus tootjapõhise EQ jaoks oli (mälu järgi) üle 60 erineva võimaliku valiku. Selleks et seda saaks kasutada, tuli signaal saada arvutisse ilma korrigeerimata. Praegu ma mõtlen et võibolla tasuks seda trikki uuesti proovida.Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
KonfutsiusComment
-
Ma olen nagu kuulnud, et LP koostamisel arvestati ka seda, millised lood kanda plaadi servale (joonkiirus suurem) ja millised sisse poole. CD-l sellist piirangut pole, järjekord täpselt selline, nagu turundusosakond ette ütleb.
On keegi reaalselt näinud erinevate lugudejärjekorraga paari (LP, CD) ?
Iseenesest peaks LP loo parameetrid sõltuma ka asukohast plaadil?Comment
-
. Firma Zanden tõi välja (2014?) vinüülikorrektori Zanden 120 mis on muudetava EQ'ga. Võtate lahti user manuali, seal on 4 lehekülge tabeliga, kus on kirjas 280 maailma plaadifirmat ja nende kasutatud EQ'd...
Kahjuks Zandenil ei saa igat tehast esipaneelilt valida, need on grupeeritud viide kategooriasse ja lisaks saab muuta faasi, mis ka tabelist tuvastatav.
viimati muutis kasutaja Sonic; 17 December 2018, 19:31."Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."Comment
-
Ma tegin vahepeal lollusi...
Seal on kaks heliriba järjest. Alustab piezo (Melodija 104), lõpetab magnethelipea (Estonia 010, GZM-005). Mõlemad mängisid natukese ühe ja sama loo algust. Abi Zeider- Õnnelik maailm.
Piezohelipeal voolas kunagi želeetaoline "amort" välja, nii et piezopulgad on hetkel fikseeritud kahepoolse teibi juppide vahele.
Meloodijal on teadaolevalt kiirus veidi vale, Estonial oli see strobo järgi õige.
Mõlemad on ühendatud otse helikaarti, ilma igasuguse korrigeerimiseta...Comment
-
viimati muutis kasutaja martinj; 18 December 2018, 16:46.Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
Muundur pole selles süüdi, et tema "valitsemiseajal" olid astlad ja nende surve teistsugune. Ka magnetpeaga saab plaadi ära freesida.Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
Tere, sattusin seda teemat lugema. Lõpus läks meestel pieso ja MM teema käest ära. Vaidlejad unustavd ühe põhitõe - pieso väljundpinge on proportsionaalne kanali amplituudile, MM, MC ja muud sellised liikumise kiirusele (elektrodünaamika!) . Kui kiirusele tundlik, siis vaja RIAA (tagasi)korrektsiooni,kui amplituudile, siis pole vaja. UK firma http://www.phaedrus-audio.com/PHLUX.htm teeb aktiivseid MM-l põhinevaid päid, mis ei vaja RIAA-d. Peas Op. mille lülitusskeem teeb väljundpinge proportsionaalseks amplituudiga.Comment
Comment