Teade

Collapse
No announcement yet.

Vinüülimängija olemas, mis edasi?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Vinüülimängija olemas, mis edasi?

    Esmalt postitatud marks22 poolt Vaata postitust
    osadel krammaritel siis polegi sisseehitatud RIAA korrektorit. Aga kui on ja kasutada veel phono sisendiga võimu, kas siis on nagu topelt või muudab see midagi helis.
    Kui ühendada jadamisi 2 korrektorit, siis seda putru mis kõlariteni jõuab, ei taha sa kindlasti kuulata.

    vega 106 stereo on kaks väljundi lülitamise võimalust 3mV ja 250mV kas see tähendab, et 3mV tuleb otse ilma eelvõimenduseta ja sobib phono sisendisse ja 250mV on korrigeeritud ja eelvõimendatud tavalisse võimendi sisendisse laskmiseks?
    Täpselt nii. 250mV asendis lase signaal võimenduse AUX või suvalisse Line Level sisendisse, see on juba korrigeeritud signaal. 3mV väljund aga vajab korrektorit, mis võib olla eraldi seade, või asuda võimendi sees "Phono" sisendi taga.

    Jkui mängijal on originaalis MM pea siis MC variant talle ei sobi või kuidas üldse asenduspead sobitada kas takistuse järgi või on mingid tegurid veel?
    Sageduskarakteristik on neil sama, kuid takistused ja väljundpinged erinevad. MM pea annab signaali umbes 2,5 mV...5mV. MC pea oluliselt vähem. Sageduskarakteristik on neil sama, kuid takistused erinevad. MM on 47k oomi, MC 100 oomi impedansiga. Seega MM korrektor päris 1:1 MC peale ei sobi.

    Lugesin siit kuskilt, et on olemas ka veel piesoelektriline pea, mida see endast kujutab, seda tänapäeval enam ei kasutata?
    Jah, piezopeade kahjuks on neile vajalik suur nõela surve plaadile, mistõttu need ei ole kasutusel arvestatavat heli pakkuvates süsteemides. Vene 2-klassi pillides neid kasutati, sest on odavad, suure väljundsignaaliga (u. 200mV) ega vaja korrektorvõimendit. Vt. ka siia.
    Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

    Comment


      #17
      Vs: Vinüülimängija olemas, mis edasi?

      Tänud, jõudsin füüsiliselt ka enamuste vastusteni kui olin saanud võimendiga proovida. Ei ole tõesti midagi hirmsat lihtsalt kohe ei pane pea kõiki asju omavahel kokku.

      Comment

      Working...
      X