Teade

Collapse
No announcement yet.

Milline kõlarite paigutus kodukinole kõige optimaalsem?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Milline kõlarite paigutus kodukinole kõige optimaalsem?

Tere, on ka võimalus lasta teha soundboar. Olen näinud pildi peal ja tean tegijat.

Comment

Esmalt postitatud stosoorok poolt Vaata postitust
      See Yamaha tundub põnev asi, uurin.

Hetkel tundub kõige "kõvem" või siis kõige parem "soundbar" Nakamichi Shockwafe Ultra 9.2.4 hinnaga 1100$.
      https://www.audioholics.com/soundbar-and-satellite-speaker-reviews/nakamichi-shockwafe-ultra-soundbar

E
      uroopas ei müüda ja usas on läbimüüdud.
      Lugesin seda arvustust ja ausaltöelda ainuke asi, mis meeldis , olid tagumised satelliitkõlarid. Midagi muud ma sealt head välja ei lugenud.

Comment

Kui alustad nullist kaabeldusega siis 5.1.4 või 7.1.4 oleks mõtekam. .2 annab sulle heli liikumise vasak-parem suunal, .4 lisab heli liikumise eest-taha suunal!

Tere

Minu esimene postitus, pakuksin oma 5c ja mingeid valikuid kuna olen viimasel ajal otsinud viisi HT ja 2.0 lahku löömisele ja kuna prioriteet on muusika siis HT jaoks olen mõelnud ka soundbari lahendust.

valik soundbar-e "hind pole oluline" valikust

1. https://us.creative.com/soniccarrier/
        2. https://en-us.sennheiser.com/ambeo-soundbar
        3. https://news.samsung.com/us/samsung-...compatibility/

1 on jällegi ainult US turule
        2 tundub olevat hinnangute järgi suht hea algoritmi ja elementide kvaliteediga - samas on mõni väitnud, et tema ruumis ta ei saanud 3d audio effekti kätte
        3 on vist kõige odavam, lisaks on tal 2 tagumist wireless kõlarit ja sub.

Arvestades, et su planeeringus on külg avatud kööki, siis ma kahtlen kas soundbar-iga saab üldse tekitada 3d effekti! Kui saa muudaksid asetust nagu soovitati, et TV aknaga seina juurde, siis 3as variant võiks sulle isegi sobida tänu eraldi seisvatele tagumistele kõlaritele (elektritoide keset ruumi?). Samas olles lugenud su postitusi teistes foorumites sub teemadel, siis tead ise, kaasas olev sub jääb su ruumi lahjaks! Pole kindel kas sinna lisada annaks isegi kui eraldi juurde osta.

Kui lahendada HT ikkagi kõlaritega ja kuna rahalisi piiranguid ei tea, siis pakun huupi sellise või analoogse lahenduse kõlaritega mis vähem ruumi võtavad
        Looking for that famous Klipsch sound in a more decor friendly format? The company has you covered in 2017 with the new Reference Premiere Designer On-Wall series of speakers. There are four new models in the lineup including a passive soundbar called the RP-440D-SB ($700) featuring four 3.5"...

Comment

Esmalt postitatud jeeriko poolt Vaata postitust
          Kui alustad nullist kaabeldusega siis 5.1.4 või 7.1.4 oleks mõtekam. .2 annab sulle heli liikumise vasak-parem suunal, .4 lisab heli liikumise eest-taha suunal!
          4 laekõlarist on tolku, kui pole päris seina vastas istumine, kuid eest taha (ega ka vasakult paremale) liikumist sealt ei saa, see tekitatakse ikka kuulamiskõrgusel olevate põhikõlaritega. Saab natukene suurema laes oleva helimulli, samas kui istumiskoht on konkreetne diivan ja 2 kõlarit on selle kohal, siis ka need on Atmose efektiks piisavad.

USA tehnikat on minu arvates mõtet ainult siis osta, kui see on lihtsalt kohaliku 230V 50Hz peale ümber sätitav, muidu tuleb lisakarp nurka panna.

P.S. Seda Nakamichi Shockwafe Ultra 9.2.4 saab praegu vabalt USA Amazonist tellida, toll tuleb lihtsalt juurde maksta siin.
          viimati muutis kasutaja Cartman; 18 June 2019, 22:18. Põhjus: täiendus
          Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
          Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

Comment

Arvestades, et su planeeringus on külg avatud kööki, siis ma kahtlen kas soundbar-iga saab üldse tekitada 3d effekti! Kui saa muudaksid asetust nagu soovitati, et TV aknaga seina juurde, siis 3as variant võiks sulle isegi sobida tänu eraldi seisvatele tagumistele kõlaritele (elektritoide keset ruumi?). Samas olles lugenud su postitusi teistes foorumites sub teemadel, siis tead ise, kaasas olev sub jääb su ruumi lahjaks! Pole kindel kas sinna lisada annaks isegi kui eraldi juurde osta.
            Kindlasti on vaja tagumiste kõlaritega soundbari kuna külg on avatud. Atmos võiks ju tegelikult toimida. Subwoofri väljundi pärast saigi mõeldud selle Yamaha peale, hetkel mul 1 korralik REL-i bassikas olemas.

Kui lahendada HT ikkagi kõlaritega ja kuna rahalisi piiranguid ei tea, siis pakun huupi sellise või analoogse lahenduse kõlaritega mis vähem ruumi võtavad
            https://www.avsforum.com/klipsch-exp...s-at-ces-2017/
            Ma juba vaatasin ohh, seda vaja ongi ja Jaanusel olemas ka, aga krt, see ju ainult 1m. Mul oleks vaja 1,5...2m pikkust kõlarit. 65'' TV ise juba 1,5m lai.

Esmalt postitatud Cartman poolt Vaata postitust
            4 laekõlarist on tolku, kui pole päris seina vastas istumine, kuid eest taha (ega ka vasakult paremale) liikumist sealt ei saa, see tekitatakse ikka kuulamiskõrgusel olevate põhikõlaritega. Saab natukene suurema laes oleva helimulli, samas kui istumiskoht on konkreetne diivan ja 2 kõlarit on selle kohal, siis ka need on Atmose efektiks piisavad.
            Mulle tundub ka nii, sest hetkel 5.1 süsteemis on mul selline liikumine täitsa olemas.

USA tehnikat on minu arvates mõtet ainult siis osta, kui see on lihtsalt kohaliku 230V 50Hz peale ümber sätitav, muidu tuleb lisakarp nurka panna.
            Neil ju impulstoited sees, seega ei tohiks enam probleeme olla.

P.S. Seda Nakamichi Shockwafe Ultra 9.2.4 saab praegu vabalt USA Amazonist tellida, toll tuleb lihtsalt juurde maksta siin.
            Mul näitab, et cannot deliver to Estonia. Aga no lähima paari kuu jooksul ma enivei midagi ostma ei hakka, hetkel on vaja kiiremas korras ära otsustada mis ja kuhu. Kui pool meetrit villa peale läheb, siis ei vea mingeid juhtmeid enam. Samas pole ka oma on-wall kõlarite mõtet maha matnud, iseasi mis heli need tekitavad. https://www.elfafoorum.eu/threads/82...µlarid-seinale

Comment

Mulle tundub ka nii, sest hetkel 5.1 süsteemis on mul selline liikumine täitsa olemas.
              Jutt oli heli liikumisteest üle sinu! Blade Runner 2049 alguses on kohe koht kus masin lendab tagant ette, 5.1 puhul ta möödub sinust, 5.1.2 puhul ta hüppab üle sinu, 7.1.4 puhul ta lendab üle sinu selliselt nagu see toimuks ka päriselus!
              Mul oli 5.1.2 nüüd on 7.1.4, vahe on.
              Diivan läheb ilmselt suht tagaseina lähedale max 0,3-1m,
              0,3-1m tagaseinast kannatab 5.1.4 tk teha küll, 1m puhul oleks ka 7.1.4 teostatav kui soov on.
              Mul näitab, et cannot deliver to Estonia.
              Are you trying to place an order using your EshopWedrop American Delivery Address? We strongly recommend that you review the information below - you n

Comment

Stosoorok, ma arvan, et sellesse elutuppa on 2 atmose kõlarit piisav, kui saad, pane rohkem. Juhtmetega on muidugi see teema, et 4 atmost vs 2 atmost - kõigil on kõlarite asendid erinevad, ehk siis tuleks vedada 6 laekõlari kaablid, kui pole kindel, kas paned 2 või 4 lakke.
                Aga 2 vs 4 kõlarit laes on ressiiveri hinnas mingi +1000€ hüpe... ja kuna tuba ning paigutus kõlaritele jääb kehvapoolseks, siis kallist ressiiverit sinna ainult sellepärast panna, et saada 4 laekõlarit...ma ei tea, igaühe isiklik asi.
                Soundbari peale minnes pole aga ühtegi kõlarit laes, kõik on peegeldatavad. Ja sama saab ka ressiiveriga teha.

Jeeriko, sul pidigi heli ägedamaks minema, lisasid ju 4 kõlarit juurde Laes läks mull suuremaks ja all tekkis taha ja külgedele heli erinevus. Kõik mida sa kirjeldad, pidigi juhtuma.
                Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"

Comment

Huvitav kui suur vahe on kui reaalselt kõlar laes vs tagant/eest peegeldatud? On keegi testinud?

Kas keegi kasutab mõnda juhtmeta tagakõlarite signaali edastamise vidinat ressiiverile?

Comment

Huvitav kui suur vahe on kui reaalselt kõlar laes vs tagant/eest peegeldatud? On keegi testinud?
                    Peegeldatud heli on hajusam ning kuna peegeldus on siiski konkreetse nurga all, siis sõltub heli ka istumiskohast ja peegeldava kõlari asendist. Iseenesest ei pruugi see hajusam heli üldse oluliselt halvem olla, kõik sõltub filmist - kui filmis näiteks ongi mingi üldine ülal olev lisaefekt ette nähtud. Spetsiifilisemad, konkreetsemad helid jällegi kõlavad päris kõlarist paremini. No eks muu ka kõlab reaalsest kõlarist paremini, aga täpse peegelduse puhul ja sõltuvalt sellest, mida sealt ülalt peaks kuulda olema, ei pruugi vahe suur olla - st ei õigusta laekõlarite paigaldamise vaeva. Ehitatava ruumi puhul võiks kaablid siiski ära panna, isegi kui kasutusele ei võta.

Ja personaalne maitse on kõige olulisem - osad inimesed ei hinda Atmose heli üldse... ükskõik kas peegeldab see siis või tuleb päris kõlarist.

Tagakõlarites on heli oluliselt rohkem kui Atmose omades ja seal minu arvates ei kompenseeri peegeldus reaalset kõlarit. Pealegi on tahaseina korraliku peegelduse tekitamine keerulisem ning erinevalt laest on ruumis kuulamiskõrgusel muudki kui peegelduseks sobivad tühjad seinad.
                    viimati muutis kasutaja Cartman; 20 June 2019, 17:47.

Comment

Stosoorok, ma arvan, et sellesse elutuppa on 2 atmose kõlarit piisav, kui saad, pane rohkem. Juhtmetega on muidugi see teema, et 4 atmost vs 2 atmost - kõigil on kõlarite asendid erinevad, ehk siis tuleks vedada 6 laekõlari kaablid, kui pole kindel, kas paned 2 või 4 lakke.
                      Kui hästi mäletan siis Marantz'i ressiiver laseb ilusti 5.1.2 korral valida kas Atmos kõlarid asuvad kuulamiskoha taga, keskel või eespool. Vähemalt SR7013 seda võimaldab. Aga juhtmetega on nagu ta on, rohkem tasub alati panna siis on edasiliikumine lihtsam kui huvi suurem...

Comment

Kaablid endiselt vedamata aga tegin vahepeal 3D joonise kuidas asjad võiks paigutada. Kuna parem tagakõlar läheb diivani kõrvale kaminaga ühele joonele, siis võiks parema laekõlari ka panna samale joonele? Vahepeal sai kamin paika ja selgus TV seina lõplik laius mis on 270cm. Tundub, et Monitor Audio komplekt mahub sinna ilusti ära. Pilt ka:

Click image for larger version

Name:	kodukino_4.jpg
Views:	1
Size:	50,7 KB
ID:	872078

Comment

Tundub hea! Laekõlarid peaksid olema sümmeetrilise paigutuse korral esikõlaritega samal joonel mitte tagakõlaritega. Diivan tundub suhteliselt OK kaugusel tagaseinast/aknast et kindlasti võiksid minna 5.1.4 peale...

Comment

Tegelikult diivan tuleb kindlasti suurem, pikem ja laiem. Kui nüüd laekõlar panna samale joonele esikõlariga siis diivani parem pool jääks nagu "ilma" või natuke nagu veider. Kui 4 laekõlari peale minna siis võiks juba tagasurroundid ka panna ehk 7.1.4. Aga seal pole ka juhtmeid.

Click image for larger version

Name:	kodukino_5.jpg
Views:	1
Size:	46,4 KB
ID:	872079

Comment

Jah see nihkes istumise varjant ei ole parim lahendus ja nõuaks ilmselt eelnevalt proovimist kuidas parem jääb. Kui laekõlar on väga teisel joonel esikõlariga siis ilmselt võib tekkida liiga suur 'hüpe' kui heli eest paremalt liigub diagonaalis taha vasakule. Proovida võiks ilmselt ka varjanti et eesmised laekõlarid asuksid esikõlaritega samal joonel ja tagumine parem paigaldada ainsana nihkesse et ta diivani keskel ei oleks.

Comment

Esmalt postitatud sage poolt Vaata postitust
                                Kui hästi mäletan siis Marantz'i ressiiver laseb ilusti 5.1.2 korral valida kas Atmos kõlarid asuvad kuulamiskoha taga, keskel või eespool. Vähemalt SR7013 seda võimaldab. Aga juhtmetega on nagu ta on, rohkem tasub alati panna siis on edasiliikumine lihtsam kui huvi suurem...
                                Jah, aga kuhu edasi liikuda? Ma vaatasin kuu aja jooksul kokku neli filmi, neist üks oli teleprogrammist, kaks Telia filmiriiulilt ja üks siis arvutist. Pole ju midagi eriti vaadata, Hollywood peab inimesi idiootideks või lapsemeelseteks. Tuleb meelde nõukogude aeg, kui kinodes üks film kuus oli vaadatav ja isegi seda mitte alati.
                                Head muusikat on tohutult, võiks ainult kuulama jäädagi, aga filme peab lausa sundima vaatama, et äkki on hea.

Comment

Working...
                                X