Teade

Collapse
No announcement yet.

Audio Tehnic helipea AT -95 E sobivus Vega 108,käpp Unitra G-602Hi -Fi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Vs: Audio Tehnic helipea AT -95 E sobivus Vega 108,käpp Unitra G-602Hi -Fi

    Tegelikult, mind huvitab, kas teemaalgataja on juba selle pea ära vahetanud ?
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

    Comment


      #32
      Vs: Audio Tehnic helipea AT -95 E sobivus Vega 108,käpp Unitra G-602Hi -Fi

      Esmalt postitatud madis64 poolt Vaata postitust
      Ei ole nagu täheldanud, et kõik pead sama survejõuga oleksid - kes ja millal selles kokku leppis?
      Iseasi on muidugi kui paljud kokkulepet täidavad, ärihuvid eelkõige.

      The T4P standards just state the dimensions of the cartridge, mass and tracking force so that they can be swapped out with no need to adjust the tonearm.
      You'll find more if you search for "T4P" than "TP-4". The 6g mass and 1.25 g tracking force are pretty well known specifications.

      The T4P standard was 6g, with a tracking force of 1.25g. P-mount tables without any adjustment are set for that weight and TF. AT and Shure adhered to the T4P standard. You take your chances with Ortofon and Grado, not only with the weight, but with the required tracking force.
      viimati muutis kasutaja Svago; 11 12 2017, 18:21.

      Comment


        #33
        Vs: Audio Tehnic helipea AT -95 E sobivus Vega 108,käpp Unitra G-602Hi -Fi

        Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
        The T4P standards just state the dimensions of the cartridge, mass and tracking force so that they can be swapped out with no need to adjust the tonearm.
        Oma mõõduka teadmuse baasil olen ma selisel arvamisel, et T4P-peadega see kokkulepe reaalsuses piirduski. Ülejäänud peade puhul on need parameetrid ikka suhteliselt varieeruvad.
        viimati muutis kasutaja madis64; 11 12 2017, 20:00. Põhjus: kirjaviga

        Comment


          #34
          Vs: Audio Tehnic helipea AT -95 E sobivus Vega 108,käpp Unitra G-602Hi -Fi

          Ei veel. Loodan, et panen peale ikka ,,oma,, MF 100. Kuna grammar paranduses, siis proovimine jääb 28.detsembri peale, kuna siis peaks grammar parandustöökojas valmis olema. Ilmnesid mõned vead.
          viimati muutis kasutaja Scott; 16 12 2017, 08:12. Põhjus: loetavuse huvides lisatud TÜHIKUD PEALE KIRJAVAHEMÄRKI

          Comment


            #35
            Vs: Audio Tehnic helipea AT -95 E sobivus Vega 108,käpp Unitra G-602Hi -Fi

            Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
            Eks ma ka katsetasin tollal kahe poola paneeliga G600 ja G602 erinevaid päid - olid Unitra 2 varianti, Korvet GZM-008, GZM-003 , Schure MV44MB. Mõõtmiseks kasutasin 2 erinevat testplaati. Mingit erinevust ma ehk märkasin
            Hakkame siis A ja B pihta:
            Plaadimängija käpa efektiivmass ja helipea nõela liikuvuse tundlikkuse sobivus sellega.

            Algkooli füüsikast on teada, et igal kehal on inerts - omadus säilitada välisjõudude puudumisel paigalseis või ühtlane sirgjooneline liikumine. Kui me rakendame sellele füüsikalisele kehale välist jõudu, siis tekib vastupanu olekumuutustele, kusjuures seda tugevamalt, mida suurem on tema mass.
            Kui me räägime pöörlevast objektist, siis seda omadust nimetatakse inertsimomendiks ja sellisel juhul mõjutab lisaks objekti massile ka selle massi asukoht pöördepunkti suhtes.

            Rakendades seda põhimõtete plaadimängija käpale, tähendab see, et suvaline osa, mis asub pöördeteljest kaugemal, suurendab tunduvalt rohkem käpa inertsmomenti võrreldes sellega, kui osad asuvad pöördeteljele lähemal (näiteks vastukaal). Teisisõnu, et vähendada käpa raske osa inertsimomenti, peaks see asuma võimalikult pöördtelje lähedal.

            Käpa efektiivmassi iseloomustab käpa inertsmoment, mis koosneb kõikide liikuvate käpaosade masside summast, arvestades lisaks nende asukohta pöördetelje suhtes. Tähtis on seejuures mitte segamini ajada käpa efektiivmassi tema üldmassiga.

            Käpp koos helipeaga ja viimase liikuv nõelasüsteem moodustavad teatud resonantsiga mehhaanilise võnkesüsteemi. Ühelt poolt mõjutavad seda süsteemi ülimadalsageduslikud võnked - näiteks plaadi ekstsentrilisus, plaadi kõverdumine, taldriku laagrite vibratsioon, põranda ja seina vibratsioon jne.
            Nende mõjude sagedus jääb 7 ... 8 Hz allapoole. Teisest küljest üritab plaadi nõela süvend läbi nõela keerata käppa, helipea sagedus on 20 Hz ja rohkem.
            Käpa ja helipea resonantssagedus sõltub käpa efektiivsest massist ja helipea nõela liikuvuse tundlikkusest. Resonantsi(de) täielik vältimine on võimatu, kuid parameetrite õige valik võimaldab viia see kitsasse vahemikku 8 kuni 20 Hz.
            Tuleb arvestada, et üldine efektiivne mass koosneb käpa efektiivsest massist koos helipeaga. Käpa konstrueerimisel tuleb leida keerulise kompromiss.
            Et käpp ei avaldaks mingit mõju nõela võngetele salvestise mängimisel, s.t. käituks täiesti passiivselt, peaks selle efektiivne mass olema võimalikult suur,
            võrreldes helipea liikuva süsteemi massiga. Liikuva süsteemi liikuvuse tundlikkus peaks olema maksimaalne, ideaalsel juhul lõpmatu. Kui liikuva süsteemi liikuvuse tundlikkus on ebapiisav, siis võib süsteemi resonantssagedus olla suurem alampiiri salvestamissagedusest, s.t. 20 Hz. See vähendaks oluliselt taasesituse amplituudi sagedustel, mis on alla resonantssageduse. (basside vähenemine), sest moduleeritud plaadi nõela süvend sobitub käpaga koos nõelaga üheks tervikuks.
            Peale selle suurenevad mittelineaarmoonutused, plaadi nõela süvendi deformatsioon ja kõrvaliste mehhaaniliste vibratsioonide mürad sagedusega , mis on lähedane resonantsile. On vaja tagada üheaegselt liikuva süsteemi tundetus välistele parasiitjõududele , aga see on võimalik vaid käpa piiratud massi puhul.
            Vastasel juhul, kui mõjuvad põrutused ja jõudude toimel, mis on põhjustatud plaadi kõverdumisest, nõela raja ujumisest, siis käpp ei jõua jälgida ülimadalate sagedustega liikuvat süsteemi, mille puhul nõela kontakt kanali seintega on ebakindel ja võimendustrakti genereeritakse ülimadala sagedusega mürad.

            Kõige hullem variant oli katsetustel, kus veidi kõver plaat ujus üles-alla ja käpp käis lisaks kahele poole. Toimus plaadil olevate sageduste väga madalsageduslik amplituudmodulatsioon, mis sõltus kasutatud helipeast.
            Ainsaks tõeliseks tööriistaks on sellisel juhul testplaat, millisega saab määrata süsteemi pea-käpp resonantssagedust. Lihtsam on kasutada asenduspeana tehase soovitatut.

            Comment


              #36
              Vs: Audio Tehnic helipea AT -95 E sobivus Vega 108,käpp Unitra G-602Hi -Fi

              Kas Unitra/Tenorel MF 100 koonilise, GZM 105 koonilise ja AT 95 elliptilise nõelaga helipeadel on nõela elastsus/liikuvuse tundlikkus kusagil kirjas? Helipea massi saame ise mõõta, aga nõela liikuvuse tundlikkust mitte.
              viimati muutis kasutaja martk; 21 01 2018, 22:34.
              Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

              Comment


                #37
                Vs: Audio Tehnic helipea AT -95 E sobivus Vega 108,käpp Unitra G-602Hi -Fi

                http://new-hifi-classic.de/files/TA-Daten.pdf

                Resonance frequency can be calculated by using the formula
                f = 1000 : (2 x π x √ (M x C)) where:
                f - Cartridge resonance frequency in Hz
                π - 3.14159265359...
                C - Cartridge compliance lateral in µm/mN
                M - Total tonearm system mass which is a sum of Mass of cartridge, Mass of headshell and screws and Effective mass of tone arm (all values in gram).
                • Resonance frequency within 7-12Hz is optimal for the system.
                • Resonance frequency slightly outside optimal interval 6,5-7Hz and 12-14Hz can be considered as a possible that probably can be used without problems.
                • Resonance frequency outside the interval 6,5-7Hz and 12-14Hz is questionable, and the system might not work properly.

                Comment


                  #38
                  Vs: Audio Tehnic helipea AT -95 E sobivus Vega 108,käpp Unitra G-602Hi -Fi

                  See, mida Svago kirjutas on teooria.
                  Nüüd praktika:
                  MF100 andmed: https://nota.ru/catalog/cartridges/Unitra_MF-100/

                  AT95E andmed: https://nota.ru/upload/medialibrary/...manual_RUS.pdf

                  Millest lähtuvalt võib julgelt MF100 vahetada AT95E vastu.

                  Comment


                    #39
                    Vs: Audio Tehnic helipea AT -95 E sobivus Vega 108,käpp Unitra G-602Hi -Fi

                    Ma võrdlesin vanade ja uute AT95 tundlikkuse andmeid, olid erinevad. Ilmselt kasutatakse nüüd uuemaid, odavamaid ? materjale. Ka kodulehel on sellest juttu, et tollaseid materjale pole varunõeltele võtta ja need asendatakse kaasaegsetega. Lisaks on hea näidata, et uuemat tüüpi kallimad helipead on märksa paremad ja neid tulebki asenduseks osta. Ka AT95venekeelse andmelehe lõpus on tehniliste parameetrite muutumisest juttu. Väga tähtis osa kvaliteedil tundub olema selles, et osade firmasilt on valmistatud eriti puhtast kullast.

                    Unitra pea 7g;AT95 5,7g. Lisaks erinev nõelakoormus 1,5/2,0 g – seega ka vastukaalude asendid ja efektiivmassid. Headel firmadel on sama tüüpi käppi 4tk., mis arvestavad 1g kaupa helipeade massiga.
                    Algselt oli loetletud Unitra paneelile sobivad pead - näiteks AT91. Ärimehed soovitavad muidugi uusi ja väga kalleid.

                    А в-третьих, если вы не "упертый любитель винтажа", то гораздо проще и быстрее найти достойную замену и не тратить время на поиск морально устаревшей головки и подходящих к ней сменных вставок.
                    В принципе, можно применить практически любой недорогой MM или MI звукосниматель и наши консультанты всегда готовы помочь в выборе.

                    Hi-Fi salongi reklaami tõlge MF-100 asendus:

                    Kui te just ei hinda vintage kvaliteeti, siis me leiame teile kalli lahenduse, selleks sobib praktiliselt suvaline heiipea.


                    Vene helipead olid juba tehasest tulles väga erinevad. Kõik sõltus ka sellest, mis ajal valmistatud ja millises tehases, mis kuupäeval jne.

                    Tõe kriteeriumiks on testplaat.

                    http://www.gammaelectronics.xyz/audi...urntables.html
                    viimati muutis kasutaja Svago; 22 01 2018, 15:34. Põhjus: täpsustus

                    Comment


                      #40
                      Vs: Audio Tehnic helipea AT -95 E sobivus Vega 108,käpp Unitra G-602Hi -Fi

                      Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                      Mis oleks samas hinnatasemes aga parem? AT311EP: kanalieraldus 29dB/18dB (1kHz/10kHz), 5mV, balanss 1,25dB, elliptiline reaalselt 0,3x0,7, survejõud sobivalt 1,0-1,5g nagu Unitrale meeldib
                      OSX ajas uudishimu üles, sai siis selline Thakkerist ära ostetud. Eks tuleb ta nüüd end "sissehööveldama" panna ning siis saab kuulata, mida ta endast kujutab.

                      Comment

                      Working...
                      X