Teade

Collapse
No announcement yet.

VälikontserDi heli kvaliteet

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

    jõudke kokkuleppele et saku suurhalli kontserte kuulama ei lähe, mis heli sealt plekkpurgist ikka oodata, pole ju mõeldud kontsertide pidamiseks see koht.. metallica saund oli enamvähem aga ka mitte midagi head või elamust pakkuvat.
    Eesti näituste messikeskus oluliselt parem koht
    viimati muutis kasutaja olevtoom; 13 m 2015, 18:56.

    Comment


      #62
      Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

      Queen tuleb Lauluväljakule, eks peab ka minema ja nad ära kuulama.

      Mitte, et ma Adam Lambertist midagi peaksin, pigem teiste pärast.

      Comment


        #63
        Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

        Varem toimus kontserte Tallinnas Võidu väljakul, olen Stingi ja Joe Cockeri kontserdil ise käinud. Miks viimasel ajal seal midagi ei toimu?
        "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

        Comment


          #64
          Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

          Päris tihti annab kvaliteedi üle norida. Aastaid tagasi ühel üritusel Rakvere Vallimäel mängis 2 bändi. Esimene oli OK. Teisel keeras helitehnik võimendi nii põhja, et võimendi hakkas basse piirama – heli oli plärtsuv. Mõtlesin, et kas viitsin lõpuni kuulata.

          Eelmisel suvel oli suvepäevadel väga hea ansambel. Laulsid Tanja ja Taukar. Muusikud ja lauljad olid tõesti väga heal tasemel ja mängisid südamega, kontrabassi mees lausa selili põrandal
          Esimeses osas seadis helitehnik nivood nii mööda, et laulu sõnadest ja vahenaljadest ei saanud valju muusika kõrval arugi. Tegin siis vaheajal märkuse ja teine osa oli OK.
          Kolmandas osas pani jälle esialgse tasemega ja helitehnik selgitas, et telgi efekt.
          Minu arvates helitehnik selleks ongi, et igasuguseid halbu efekte välistada ja oli ka teises osas võimalik.

          Näiteks L. Gaga kontserdiga jäin väga rahule – hea laul ja kvaliteetne elav muusika, programmi ülesehitus, riietus. Ka nõukaajal meeldis mulle üks 3 mehe bänd, kes mängis tollal Viru hotellis – kogu esitus ja sound oli väga hea, vaatamata pikale ja kitsale ruumile.

          Comment


            #65
            Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

            Queeni kontesrdil käidud, vip-tsoonis (miks seal - ei kommentaari, olid põhjused ja mitte minu isiklik eelistus) oli heli üsna ebameeldiv (pehmelt väljendudes) - keskmisest kõrgemad olid teravad, kriiskavad ja kiledad.

            Kas kuskil väljakuosas heli hea ka oli?

            Soojendusbändi (Electric Pyramid) ajal sai väljak läbi jalutatud ja ainuke oluliselt parema heliga koht oli suhteliselt väike ala fännitsoonis lava suhtes 45 kraadi all kõrvaltsoonis (kõlarimassiivid tulistasid ilmselt üle pea). Aga ega mingit suuremat uurimistööd ei teinud...

            Comment


              #66
              Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

              Kas keegi Kim Wildet ka kuulamas-vaatamas käis?
              Muljed jäävad mul positiivse poole peale heli poolelt, laulda oskas ka üllatavalt hästi, ei olnud veel vana ja väsinud.
              Heli tehti Eventech kirjadega kastidest võetud aparatuuriga, ilmselt oli ka kastide sisu nendelt pärit.
              Enne kontserti lastud soojendus muusika oli aga küll totaalselt puu taha keeratud, bass tappis kõik ära ja moonutas nii et kole kohe.
              Enda kontrolliks vaatasin ka mobiili RTAga spektrit ja seal oli all 100 Hz kõik pidevalt punases ja muud sagedused vaevalt liikusid. Üks vanem härrasmees, kes arvutist seda muusikat lasi, oli ennast kõrvaklappidega sellest rahvale pakutavast lärmist aga ise välja lülitanud.
              Kontserdi ajaks liikusin natuke helipuldi eest kõrvale ja see vähendas tibake basse ja ilmslt ei tulnud lavalt ka nii ülevõimendatud bassiga signaal, kuigi ka sellel oleks bassi ikka tublisti vähem võinud olla. Samas üldine helitugevus oli üsna seal piiril või ainult õige vähe üle selle, mida minu kõrvad kannatavad, ilma et pärast vilistaks.
              Ikka vägisi jääb mulje, et pofessionaalsetel helinupu keerajatel on ikka kuulmine väga puudulik. Või nad kuulevad aga mingi tundmatu jõud sunnib neid ikka sellist jama kokku keerama. Ma kodus oma süsteemi juures katsetan kõlaritega, et kas bass 1 db juurde või maha võrreldes kesksagedusega on õige kõlaga, kontserdil helimehed keeravad külmalt bassile +10dB ja rohkem muhu peale ja arvavad et nii ongi õige.
              Põhjus miks muljed ikkagi positiivsele poolele jäävad on see, et võrreldes samas kohas olnud Alphavilli kontserdi heliga eelmisel aastal oli asi tunduvalt parem.

              Comment


                #67
                Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

                Mul jälle ebameeldivad muljed jaanitulest, õigemini muusika kvaliteedist. Tuttav helitehnik oli teise ilma läinud ja samade võimendite – kõlarite taga oli noorem mees. Kohe algul oli kuulda, et dB oli tunduvalt rohkem.
                Kõige hullem oli jälle instrumentide ja laulja või akustilise kitarri nivoode tase – ütleks, et täitsa sama. Laulu ja akustilist kitarri võis eristada vaid vaiksemates kohtades. Noortele muidugi dB väga meeldisid, ehkki kohati olid suured moonutused või madalamad sagedused asendusid kõlaris suhinaga. Ei aidanud ka parema asukoha valik, isegi mitte helitehniku lähedal.
                Helitehniku kommentaariks oli, et ega s…st saia ei tee. Ise mõtlesin, et ega helitehnikuks vist ei õpita, vaid hakatakse.
                Eelmise helitehnikuga võis täitsa rahule jääda. Olen korduvalt näinud, kuidas vanameister I. Linna paneb isiklikult nivood paika ja saab ta head laulu nautida.
                viimati muutis kasutaja Svago; 15 m 2016, 19:17.

                Comment


                  #68
                  Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

                  Eile,15.07 selline üritus-Toila Sadamajazz.

                  Uku Suviste kavaga „Jazz'n'roll“
                  Laura kavaga „Kummardus Marju Kuudile“
                  Hayati Cafe (Rootsi) kavaga „Frank Sinatra 100“

                  Raivo Tafenau (saksofonid)
                  Joel Remmel (klahvpillid)
                  Petteri Hasa (trummid/Soome)
                  Ricardo Padilla (percussioon/Tšiili)
                  Mihkel Mälgand (bass)

                  Midagi ei kumisenud,ei müdisenud,samuti naabriga ei pidanud suhtlema kõrgendatud toonil.Muidugi ka kena suveõhtu,vaikne meri ja mõnus publik.

                  Comment


                    #69
                    Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

                    MägiSibul täna Viinistus - kolm meest mängivad pille, igaüks keerab oma nuppe, keegi teisest üle ei mängi, lauljate hääled tulevad selgelt - mida sa hing ikka enamat tahad.

                    Tundub miskipärast nii, et mida suurem kontsert, seda suurem ebaõnnestumistõenäosus on...

                    Comment


                      #70
                      Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

                      Ütleks sõna helimeeste kaitseks. Kui laval asjad korras pole, siis pole ka helimees võlur. Esiteks, lauljal peab olema häält. Teiseks pillimehed võiks teadvustada, et nende supersoundid peavad ka miksis kõlama. Ja see on juba bändi asi. Meenub video, kus Kurt Cobain läks käsipidi lavatehnikule kallale, kes tema vilisevat kitarri püüdis vaigistada. Eilne The Exploited Raadil oli väga hea heliga. Basskitarr ehk tiba kumises, aga võib-olla oligi taotluslik. Detsibellidega ka ei pingutatud üle ja seda õnneks terve päeva jooksul. Mõned varasemad bändid oskasid vaid eristamatu mõtetu müraseina tekitada. Ja nii häid trummisounde, nagu Raadil naljalt ette ei tule. Ma ei oska küll muud, kui helimeest kiita.
                      Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

                      Comment


                        #71
                        Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

                        See on jah ka mulle silma jäänud, et mida väiksem kontsert, seda suurema tõenäosusega on heli normaalne. Samas pole nagu mõtet neid helimehi kaitsta, kes mingil arusaamatul moel väiksele kontserdile oskavad ja tahavad korraliku heli keerata aga kui on suurem kontsert ja rohkem aparatuuri ning võimsust käes, hakkavad kohe üle pingutama, et ikka kuulajatel veel järgmine päev vile kõrvus meelde tuletaks, et eile sai kontserdil käidud.

                        Comment


                          #72
                          Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

                          Mul kogemus ühe Sõpruse Puiestee Tartu sisekontserdiga, kus tegelikult proovi ajal kui saal tühi siis oli heli isegi suhteliselt talutav aga kui kontsert pihta hakkas ja saal rahvast täis oli siis mingil põhjusel ei olnud laulja laulusõnu enam kuulda. Üks kuulaja juhtis sellele saalist tähelepanu ja sellele vastati lavalt, et ega see mingi luulevõistlus pole, kus sõnu peab kuulma. Natuke paremaks heli siiski peale seda läks aga ikkagi oli see kaugel normaalsest. Soojendusesineja oli ka muidugi "tase". Muusika, millele peale lauldi tuli esineja enda telefonist, mis oli mikrofoni statiivi külge kinnitatud ja siis kaabliga "süsteemi" ühendatud.
                          20+ aastat elfafoorumis

                          Comment


                            #73
                            Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

                            Detsibellidega üle pingutamine on jah tõeline nuhtlus. Aga otseselt see kvaliteeti ei puuduta. Kunagi oli mul sellel teemal jutuajamine ühe helimehega. Mulle tehti selgeks, et mitte üks helimees ei lase iialgi ühtki võimu klippima. Proffessionaalne helitehnika on päris kallis ja helimehe vastutusel. Kui midagi lärtsub, löriseb või ragiseb, pole see kindlasti PA. Konkreetsel juhul oli tookord probleem bassimehes, kes hea ampegi võimuga ümber ei osanud käia. No ilmselt soundtsheki ajal keeras küll nupud paika, aga kui päris kontserdiks läks, oli adrekas üleval ja käsi raskem. Misiganes. Keeruline teema, et paari lausega kõik paika panna. Kui maailmanimedel välikontserdi heli pekkis on, siis on see vist puhas haltuura.
                            Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

                            Comment


                              #74
                              Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

                              Ega helimehed jah võime ei ei ajagi klippima, nad ajavad kõlarid tõsiselt moonutama ja kuulajate kõrvad klippima ning helis sageduste balansi paigast ära.

                              Comment


                                #75
                                Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

                                Kunagi 80-date lõpus kandis üks kitarrist/helimees hüüdnime Kurttumm. Viktoriiniküsimus:kes?

                                Comment

                                Working...
                                X