Teade

Collapse
No announcement yet.

VälikontserDi heli kvaliteet

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

    Head uut ! Kas Vabaduse väljaku kontserdi ja Raekoja platsi heli ka kedagi kuidagi kukalt kratsima pani ?

    Comment


      Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

      Vabaduse väljaku asja vaatasin pisteliselt televisiooni vahendusel. Kas oli platsi peal midagi halvasti?

      Comment


        Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

        Tõenäoliselt oli helimees ametis tele ülekande heliga, olin ise puldi lähedal ja pigem meenutas tõrrepõhja kontserti. Ülemine ots täiesti puudus, raekoja platsil seevastu oli ülemine sagedus tugevalt üle võimendatud. Rolfi üle 10 minuti ei suutnud taluda.

        Comment


          Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

          Tele ja platsi heli on kaks erinevat asja ja neid tegid erinevad inimesed.

          Comment


            Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

            Enamikel suurtel live kontserditel võetakse ülekande ja salvestusheli otse suurest helipuldist, mis mõistagi on juba enam kui 10 aastat digitaalsed, see mis lava ees läbi PA juba kuuldub on teine teema, taasesitletava heli kvaliteedi määravad valdavalt ikka lõppvõimendus, kõik teised helimoodulid mis jäävad kuni helipuldini ja siis kõlarite teema. Selliseid väiksemaid mitte nii olulisi sündmusi filmitakse koos eraldi suund mikrofoniga, või isegi sageli TV kaamera enda sisemise stereo mikrofoniga ja kui esinemiskohas või laval on heli kvaliteet hea, siis kannatab ilusti ka hiljem taas vaadata ja kuulata. Mis puudutab digitaalse ja analoog helipuldi vahet siis kindlasti kasutus lihtsuselt (programmeeritavad ja eelhäälestatavad funktsioonid) ja töökindluselt on digitaalne parem ja saab parem olla ka kvaliteetse heli poolest, kuid siin tuleb mängu seadme hind, mis määrab A/D ja D/A muundurite kvaliteedi näitajad, mõne dollari maksev "kivi" ei ole kuskilt otsast eeskujulike näitajatega, kuigi nagu tehase datasheedil tundub....
            Enamasti rikub tänapäeval heli kontserditel ära "odav hiina sitt", kuigi pajude jaoks ei tundu ta üldse tegelikult odav, ka minu jaoks mitte, kuid sellega seoses tuleb meenutada ajalugu ja kvaliteetse helitehnika hindasid nt. 30- 50 aastat tagasi. Korraliku kino või kontserdisaali tehnika kooslus maksis 50 000 - 200 000 rubla. Eurodes peab praegu korrutama selle summa kahega, siis saad tõesed numbrid.... Praegu suuremad ja ka väiksemad bändid suurustavad, õouu, kuule mees, meie tehnika siin auto pärakäru peal maksab 10k €, mis krd. kolhoosiaegne tehnika sul siin lava peal on, kas 6kW annab ikka välja? Ja kui mult tuleb vastus, et tohutu suure kompleksi heli väljundvõimsus on pea 1,6kW, siis hakatakse naerma lõginal, mees sa oled ikka täitsa sooda....
            Lõpetuseks võib öelda, et arenava mõistuse ja kuulmisega helimehi ka ei taha eriti peale tulla, pole ka ime, et isegi kalli helitehnikaga ei osata soundi teha. On mille üle mõelda...

            Comment


              Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

              Max-il on ilmselt õigus. Tegin ka nooruses heli: dihaisugi polnud, hea, kui BEAG oli. Kui veel pisut juurde, siis oli juba kõva sõna : kokku maks 300W. Aga see oli kunagi(1970+). Võimsus, kasutegur, helilevi, sada muud asja igal juhul erinevalt ei luba suuri üldistusi.

              Comment


                Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

                Rääkisin täna hommikul oma kauaaegse mõttekaaslase ja hea sõbraga, kes on heli teinud 50+ aastat ja ta on selle teemaga ka siin foorumis vägagi kursis. Rääkis ajast, mil kõik suuremad kontsertsalvestused ja tele ülekanded tehti erakordse pedantsusega ning ülikõva tehnikaga, kõik lava peal paigutatud eraldi mikrofoni süsteemid ja helitehnik koos pultidega ning see kõik ainult salvestuse ja ülekande jaoks. Lava helitehnika ja PA olid täisesti lahus teemad telerežii süsteemist. Mina sellistesse telgitagustesse veel siiani sattunud pole ja seepärast sellel teemal kaasa rääkida ei saa. Loomulikult tehakse ka tänapäeval rahvusvaheliselt väga häid teleülekandeid, samuti Eestis, kuid eks kõik sõltub ikkagi ürituse eelarvest, nõutavast tasemest ja tegijatest...
                Küll aga olen teinud jaanipäeva ja suvelõpu üritusi nii mitmeski eri kandis "lõunaosasriigis", ilmselt kõige rohkem Eoste peoplatsil "Popsi" juures... 1,5 aastat pole aktiivne olnud tervise tõttu, kuid kui Kõige Kõrgem lubab, siis sellel aastal 22. juunil olen kolhoosiaegse tehnikaga taas kohal eelnimetatud platsil. Sinu Naine tuleb ka ja palju muud huvitavat. Ainukesena Eestis ilmselt võimalik näha old school tehnikat välilaval...
                Meenutasin veel neid aegu veneajast, mil sai Tartu lauluväljakul käidud erinevaid kontserte kuulamas ja vaatamas, suurelt osalt TESLA võimendus ja kõlarid, puldid ja kõik sinna juurde kuuluv, kilomeetrite viisi varjestatud juhtmeid ja 100V liinikaableid võimendusruumist kastideni laval, kõik täis analoog tehnika.... kui hea helitehnik oli puldis, oli heli nagu kuld... vokaali osa ja bassiheli kuuldusid kilomeetrite taha ja laulusõnad ning pillid olid helis detailselt eristatavad.... ja need ei olnud mingid maagilised juhtmed seal seadmete vahel ja ei olnud esodeerilised kõlarid, ega muu pask, vaid oli lihtsalt hea helitehnika.

                Comment


                  Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

                  mäletan jah et esimene Rock Summer kostis koju ära. Hilisemad, peale ühe väljamaa poppari oma, pole nii vajud enam olnud.

                  Esimesest Rock Summerist räägiti anektooti et üks woofritest olla visanud membraani rahva sekka, see olnud suur nagu hiinlase kaabu.

                  Comment


                    Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

                    Ei lennanud voofrii membraan vaid ühe tviiterite kasti jupid koos piraka magnetiga, mille taha mingi vene pürotehnik liiga suure laengu oli pannud.

                    Comment


                      Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

                      Esmalt postitatud Max27 poolt Vaata postitust
                      Enamikel suurtel live kontserditel võetakse ülekande ja salvestusheli otse suurest helipuldist...
                      Ülekande heli jaoks toimub signaali splittimine kohe peale mikrofone.

                      Comment


                        Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

                        Miks peaks peale mikrofone signaale splittima, kui heli pööratakse juba laval digisse. Sealt edasi signaalitöötluses pole enam piire, sounde vôivad miksida juba mitmed helimehed eri suundadesse, vastavalt vajadusele.

                        Comment


                          Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

                          Esmalt postitatud mati1 poolt Vaata postitust
                          Miks peaks peale mikrofone signaale splittima, kui heli pööratakse juba laval digisse. Sealt edasi signaalitöötluses pole enam piire, sounde vôivad miksida juba mitmed helimehed eri suundadesse, vastavalt vajadusele.
                          1) kes kontrollib preampe? jah, kui on kaks sama firma pulti ja lavakarp, siis toimub nivoo kompenseerimine, aga sellega ka asi piirdub. Need kaks pulti on tavaliselt PA firma FOH'i ja lava monitormiksi pult. Ülekande helimees ei taha, et keset kontseri näiteks vokaal 10dB üles või alla hüppab, kuna PA vend otsustas "gain'i" näppima hakata.

                          2) Digi ei tähenda, et kõik puldid ühilduvad kõigiga - kaugeltki mitte. Variante on mitu ja kõiki neid kasutatakse, samas omavahel 1:1-le nad ei ühildu.

                          Analoog splitt ei kao veel niipea kuskile.

                          Comment


                            Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

                            Miks peaks keset üritust gaini nàppima???Gaini muutmine keset üritust on kôige valusam liigutus helipuldis, sellega koos viid sa ju monitorsüsteemi helinivoo paigast. Elementaarsed parameetrid pannakse ju kohe paikka , proovis. Digi pultti - lava box i kasutad ju justkui helikaardina. Edasi ei oma mingit tàhtsust, mis softi helimees kasutab. Ja usu ajalist nihet softipôhisel miximisel ei esine. Ats,rààgid vàgagi eilse pàeva tehnikatasemel juttu. Vôi oled kinni mingis vaheetapi arenguga digipuldi kasutuses.
                            viimati muutis kasutaja mati1; 08 m 2018, 10:55.

                            Comment


                              Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

                              Miks peab gaini näppima?- Toimub galakontsert, kus on palju erinevaid soliste. Mõni karjub otse mikrisse, teisel tuleb ainult sooja õhku. Igasugu eriolukordasi tuleb ette.
                              Digi pultti - lava box i kasutad ju justkui helikaardina. - Ma just rääkisin sulle, et erinevad puldid ei ühildu suvalise lavaboxiga. Tee endale asjad selgeks, enne kui oletama hakkad.

                              Mis eilsesse päeva puutub, käib see pigem sinu kohta, Mati.

                              Esmalt postitatud mati1 poolt Vaata postitust
                              Miks peaks keset üritust gaini nàppima??? Elementaarsed parameetrid pannakse ju kohe paikka , proovis. Digi pultti - lava box i kasutad ju justkui helikaardina. Edasi ei oma mingit tàhtsust, mis softi helimees kasutab. Ja usu ajalist nihet softipôhisel miximisel ei esine. Ats,rààgid vàgagi eilse pàeva tehnikatasemel juttu. Vôi oled kinni mingis vaheetapi arenguga digipuldi kasutuses.

                              Comment


                                Vs: VälikontserDi heli kvaliteet

                                Eks see ruumiakustika ole päris keeruline asi. Spetsiaalselt selleks ehitatud kohtades on ehk veidi lihtsam. Proovisin ka ise ühel suvel asja paika panna – liigud kaugemale või teise kohta ja kõik muutub, rääkimata inimeste liikumisest. Pika punnimise peale sain asja oma arvates rahuldavaks, dB ei liialdanud ja rahvas oli küll rahul. Ei saa ju võrrelda stuudiosalvestist väliüritusega.

                                Aga TV-s ülekantava heli kvaliteet on küll teinekord päris hull. Vaatasin meie väga häid setude esinemisi – viiul oli üle kõige. Kui see vait oli, siis kostis ka lõõtspill. Kui ka see omakorda vait oli, siis kostis kitarr välja. Lõpuks märkasid, et isegi trummilööja ei vehkinud pulkadega niisama

                                Vana aastal lõpus oli SAT saksa ZDF kanalil HD kvaliteediga ülekanne Helene Fischeri showst. Kõik oli super – esinemine, programm, külalised - koosesinejad üle maailma, kostüümid, tähelepanu pöörati ka pisidetailidele. Näiteks kostüümi vahetusel oli isegi mikrofon sobivat värvi.
                                Helitehnikute töö oli täiesti laitmatu. Isegi suures sümfooniaorkestris oli võimalik eristada erinevaid pille.
                                Mulle isiklikult meeldis kõige rohkem laulja, suure sümfooniaorkestri ja DJ koostöö – klassika koos kaasaegsete elementidega. Pult oli DJ käes ja koos dirigendiga tegid lausa imet

                                Die „Helene Fischer Show“ 2017 war wieder ein Quoten-Hit. So sehen Sie die Wiederholung der Show im Stream des ZDF.

                                Comment

                                Working...
                                X