Kas keegi omab Stax-se?

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • freeze
    Liige
    • 08/2003
    • 1012

Vs: Kas keegi omab Stax-se?

2170, 4170, 5100
    Stax earspeakers SRS series
    "Directly or indirectly, all issues related to sound should be decided by the ear as an organ of hearing: conclusions that are given by the ear is no longer necessary to challenge. Lord Rayleigh (John William Strutt)

Comment

• Vinyylimees
      Liige
      • 10/2009
      • 347

Selge. Nagu selgub siis sisaldab see SRS 5100 komplekt tegelikult L500 klappe. Kuidas nende konstruktsioon oli?

Comment

• GU50
        Liige
        • 11/2004
        • 2139

Esmalt postitatud supaboy poolt
        2170, 4170 ja 5100
        Need kombinatsioonid-komplektid ei ole tõsiseltvõetavad. Need komplektis olevad kesised juhtsüsteemid põhjustavadki alusetut legendi, justkui Staxid ei mängiks bassi (ja mõningaid muidki põhjendamatuid arvamusi). Staxid mängivad väga hästi kõike, kui on piisavalt hea võimendi.
        Hetkel hinna/kvaliteedi poolest parim kuularitemudel on ilmselt SR-L700. Eriliselt ruumikad kuularid, mis sobivad ka suurekõrvalistele (L=Large?).

Miks on vaba ruum kõrvade ümber oluline? Üks teooria, mis on tõenäoliselt paikapidav: lisaks sisekõrvale loomulikult inimese kuulmises osaleb ka kõrvalest. Väidetakse isegi, et bassihelide vastuvõtmise seisukohast on kõrvalest vägagi oluline (lisaks kõhunahale . Seega peaks kuulari sees olema kõrvalest vabas asendis, et bassihelid (ja loomulikult ka muud helid) vahenduks õieti. Otseselt vastuväiteid sellele teooriale äkki ei leiagi. SR-L700 klappide sees on ruumi ümber kõrvalestade, need on vähemalt minul üsna vabalt ja bassi- ning ruumiheli esitus ongi väga hea. Ütleks, et ruumiheli "tuleb pea seest välja".
        Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

• Sonic
          Liige
          • 02/2004
          • 1144

Esmalt postitatud supaboy poolt
          Nüüd kus STAX-e proovitud mõnesid mudeleid ja neid vaieldamatult austama hakanud, proovisin käpad taha saada siin mõne aasta jooksul ja sain lõpuks Orpheus HE60. Ja ütleme nii, et antud süsteemiga kaasaskäiva HEV70-ga pole millegi üle absoluutselt kurta. Kõik on täpselt nii, nagu peab. Kuna tegemist on minu puhul kõige kõrgema otsa klappidega, siis puudub võrdlusmoment n-ö Sennheirser kuninga HE90-ga (rääkimata HE1), LCD-X või SR009-ga ja mõnede muudega. Küll aga võrreldes 2170, 4170 ja 5100-ga on pilt kui öö ja päev.

Kindlasti mõnda aega plaanin neid veel omada ja kõiksugu võimalikud žanrid ja teosed läbi kuulata, siis olen nõus need siin Eesti pinnal ka maha müüma. Õige hinnaga. Ka mina maksin... no ikka maksin.
          Ebays maksavad 2500€. Palju see "õige hind" siis oleks?
          Entdecke Sennheiser HE 60 + HEV 70 Baby Orpheus in großer Auswahl ✓ Vergleichen Angebote und Preise ✓ Online kaufen bei eBay.de ✓ Kostenlose Lieferung für viele Artikel!
          "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

• GU50
            Liige
            • 11/2004
            • 2139

Esmalt postitatud Sonic poolt
            Ebays maksavad 2500€. Palju see "õige hind" siis oleks?
            http://www.ebay.de/itm/122143968044?...%3AMEBIDX%3AIT
            Siin on vist üks õiglasema hinnaga variant, kui kellelgi juhtub sugulasi-sõpru sealpool Peipsit olema:

Elemendid meenutavad küll kangesti Staxi omasid ja kaabel ka.
            Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

• RaunoK
              Liige
              • 01/2007
              • 1568

Esmalt postitatud moi poolt
              Kas kõik materjalid on ka kätte saadavad?
              Üsna kõhe võib olla ligi 500V alalispingega apaardi vahele oma pead panna kui seal mingid juhuslikud materjalid külasepa poolt kokku on pandud.
              On ennegi inimestele läbi kõrvade kuni 750V vahelduvat läbi lastud, võimalikud kõrvalmõjud on vaid minestus ja mälukaotus.

Aga ikkagi kas saab olla ka toodetavate klappide puhul kindel, et midagi seal 500V juures kokku ei lähe ja kõrva juures pauku ei tee?
              Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

• GU50
                Liige
                • 11/2004
                • 2139

Arvata võiks, et tehnikafoorumi inimesed on endale mõned põhiasjad selgeks teinud. Näiteks üldiseks elektriohutuse normiks on võetud (katsete teel..?), et kuni 30mA voolu läbi inimkeha ei loeta eluohtlikuks, sellest lähtuvalt on isegi rikkevoolu kaitsmed normitud 30mA.
                Vaatame lähemalt elektrostaatilistes kuularites valitsevat olukorda (tööprintsiipi siin lahkama ei hakka, eeldan et see on huvilisel juba selge):
                Staatilise elektrivälja tekitamiseks kasutatakse suhteliselt kõrget pinget tõesti, see on 580V Pro Bias mudelite korral ja 230V Normal Bias mudelite korral. Võrdluseks - meenutame siinkohal talvel kuiva õhuga ruumides sünteetilise kattega põrandal teatud sorti jalanõudega/sokkidega liikudes inimkehale koguvenat staatilise elektri laengut, mis ulatub tuhandetesse voltidesse, kõik on sellise laengu tõttu särtsu saanud. Aga pole veel kuulnud et keegi sellise staatilise laengu tõttu surma oleks saanud (äikeseelekter on midagi muud ja seda pole mõtet elektrostaatiliste kuularitega seostada). Seega - võtmesõna kuularite juures on STAATILINE LAENG, st. vool kui selline praktiliselt üldse puudub. Tehnikafoorumi inimesed ka teavad, et kui vool puudub, siis voolu ka ei saa. Kuularite membraani laadimisel eelpingega ja laengu hoidmisel esineb ülinõrk vool (mikroamprid), mis ei ole ohtlik, kui üldse on tajutav. Selle koha pealt on turvalisuse küsimus vist selge?
                Teine asi - signaali tase. Siin esineb veidi voolu liikumist. Elektrostaatiliste kuularite elektroodide mahtuvus on 100...150pF. Tehnikafoorumi inimesed võivad ajaviiteks arvutada voolud, kui signaali pinge on näiteks 350V RMS. Midagi eluohtlikku tulemuseks ilmselt ei tule.
                Veel: asjaliku võimendi väljundis on ka vähetõenäolises avariiolukorras vool piiratud, näiteks 13mA, mis võttes arvesse eelpool mainitud 30mA reeglit ei ole eluohtlikuks loetav.
                Lisaks: korralikel kuularitel (Stax) on staatorite külge ühendatud sisemine varistor, millega piiratakse staatorite vahelist liigpinget. Stax kuularitel on see varistor 900...1000V olenevalt konkreetsest mudelist. No see on viimane õlekõrs, kui keegi hull tõesti arvab, et peaks selliseid pingeid kuularitele sisse ajama. Kergema kuulmiskahjustuse tekkimiseks piisava helirõhu 100dB saab Stax kuularitega kätte 100V RMS signaaliga.
                Lisaks: korras kuularite staatorid ei puutu vastu kasutaja kõrvapinda, seega vool inimese kõrvadesse siseneda ei saa. (Rikkis kuulareid ei tohi kasutada!)
                Noh ja lõpuks ütleb common sense, et Stax ja need teisedki tootjad oleks ammu kinni pandud, kui nende tooted eluohtlikud oleksid, mitte ei tegutseks tänaseni rõõmsalt aastast 1958.

Comment

• fre
                  Liige
                  • 02/2004
                  • 3814

Esmalt postitatud GU50 poolt
                  Arvata võiks, et tehnikafoorumi inimesed on endale mõned põhiasjad selgeks teinud. Näiteks üldiseks elektriohutuse normiks on võetud (katsete teel..?), et kuni 30mA voolu läbi inimkeha ei loeta eluohtlikuks, sellest lähtuvalt on isegi rikkevoolu kaitsmed normitud 30mA.
                  .......
                  Pole küll otseselt siinne teema, kuid 50Hz 30mA võib üldjuhul surmav olla.
                  RVK peab sellise voolu tekkimisel väga kiiresti ahela lahutama!
                  Kunagi kirjutasin pikemalt:
                  Elektroonika töötab suitsu baasil.
                  Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                  Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

• Vinyylimees
                    Liige
                    • 10/2009
                    • 347

Kes viitsib teemat lugeda leiab eespoolt, mis juhtub kui klappides lühis tekib.

Näete mina olen juba üle aasta elektrostaatiliste klappidega kuulanud ja veel elan kuigi vanades SR-5 klappides ikka tekib aegajalt lühiseid.
                    viimati muutis kasutaja Vinyylimees; 09 October 2016, 15:23.

Comment

Working...