Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
siiski võin vihjeks öelda, et mida poorsem on materjal, seda parem...näiteks kui kõllikast ehitada betoonist või siis teha metallivalu, siis ei ole tulemus just eriti kiita... 8)
ma ei vaidle vastu-vineer väga hea materjal kõlliehtiuseks...jäik ja puha...AGA, seda juhul, kui on kasutatud rohkem dampingut ...vineerkastis on nimelt seisulained altimad tekkima...ning ka kasti oma resonants sitem...
Ühesõnaga- kui kasutada teatud vajalikus koguses dampingut, siis on võimalik saada väga hea kast vb isegi parem kui MDF puhul :
siiski võin vihjeks öelda, et mida poorsem on materjal, seda parem...näiteks kui kõllikast ehitada betoonist või siis teha metallivalu, siis ei ole tulemus just eriti kiita... 8)
ma ei vaidle vastu-vineer väga hea materjal kõlliehtiuseks...jäik ja puha...AGA, seda juhul, kui on kasutatud rohkem dampingut ...vineerkastis on nimelt seisulained altimad tekkima...ning ka kasti oma resonants sitem...
Ühesõnaga- kui kasutada teatud vajalikus koguses dampingut, siis on võimalik saada väga hea kast vb isegi parem kui MDF puhul :
mind huvitab, et kas samade mõõtmetega erinevatest materjalidest kastidel tekib siis vineerkastis rohkem seisulaineid kui MDF-kastis?
aga lisaks samadele mõõtmetele ka sama dampingu juures on erinevus märgatav kui vineerkastis oleks samade mõõtmete juures rohkem dampingut, siis oleks seisulainete poole pealt asi normipiires
ah jaa...vineerkastil veel paha omadus "kumiseda"...see tuleneb sellest, et ta liiga jäik ning seinad hakkavad alles kõrgemal sagedusel elemendiga kaasa võnkuma...MDF puhul näiteks kast kumiseb ka aga tyki madalamal sagedusel, mistõttu kumisemine akustika poole pealt pigem plussiks kui miinuseks... :
mõtlesin ,et otsid mingi valemi ka välja oma jutu kinnitamiseks, kus seisulaine sõltub peegelduva seina paksusest ja materjalist. kasti seina võnkumine ja seisulaine on kaks erinevat asja :P
tean jah, et seisulaine on täitsa omaette asi
lihtsalt ütlesin, et lisaks seisulainetele ning kehvale resole on veel lisaks see kasti seinade võnkumisest tekkiv "kumin"...
kui aega saan, siis otsin mingi valemi välja tarkadest raamatutest...minuteada oli isegi kuskil graafik joonistatud erinevatest materjalidest...
ah jaa...vineerkastil veel paha omadus "kumiseda"...see tuleneb sellest, et ta liiga jäik ning seinad hakkavad alles kõrgemal sagedusel elemendiga kaasa võnkuma...MDF puhul näiteks kast kumiseb ka aga tyki madalamal sagedusel, mistõttu kumisemine akustika poole pealt pigem plussiks kui miinuseks... :
vot ma ei saa nüüd aru. too palun konkreetne näide milline kodukõlarites kasutatav kesk ja kõrgsagedusvaljukas on nii kõvad pillid, et ajavad kasti resoneerima. äkki siis ma saan aru.
vot ma ei saa nüüd aru. too palun konkreetne näide milline kodukõlarites kasutatav kesk ja kõrgsagedusvaljukas on nii kõvad pillid, et ajavad kasti resoneerima. äkki siis ma saan aru.
a kes üldse kodukõlaritest on rääkind.Siin on juttu materjalist kui kõllikasti materjal.Tglt ju ei saagi öelda milline on parim.On olemas parim antd olukorras.Mina arvan, et kui teha juba suurem kast, siis on ka mdf´ist kast toestada.Üks vend tegi mingi 15"kontsert kasti ja kõrvajärgi nii 300-500hrz juures hakkas häirivalt kast kõmisema.Viga võis olla materjali paksuses(õhuke)Või oleks pidand vähe toestama.Kui kasti küljele koputada hakkas kogu kast tugevalt kõmisema.Üldiselt kui teed kasti valmis siis kopsi kasti seinale ja mida vaiksem/tuhmim heli seda parem.
Comment