Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Ma lisaks siia juurde, et tegin alguses saepuruplaadist kõlarikasti, kuni üks sein töö käigus pooleks murdus. Peale seda ma seda materjali tõsiselt ei võta. Eelnevate kommentaaridega olen üldjuhul nõus, aga ainukesed "kumisevad" kõlarid, mis ma kuulnud olen, olid 75.- eekused arvutikõlarid plastmassist kastiga.
niiet minu poolt hääl vineerile.Peace.
Nii, mehed, olen nõus läbi viima testi erinevate kastimaterialide testimiseks, miske on siis parem. Üleüldine kopp on ees vennikestest kes yritavad päevast päeva oma joru ajada, et kyll ikka vineer võngub nii ja saepuru naa. Teeme asja lõplikult selgeks et sellist sõna otseses mõttes igavat möla siit enam ei leiax. Omalt poolt olen nõus toetama puiduga (vineer, MDF ja saepuru), mis kokku lähex plekkima ca 500.-(kambapeale) ning kastid võin ka kuulamisjärguni valmistada. Oleks vaja hulk tarki päid ja mõõteriistu ..... Mis te kostate ?
See test ei anna sulle uusi teadmisi. Face the facts: enamus kodukaste on MDFist ja enamus PA kaste vineerist. Vineer on kergem ja jäigem, mdf on raskem ja vedelam. Mis siin vaielda on ?
lõplike elementide meetodiga peaks saama selle probleemi lihtsalt lahendada, saaks ka arvutisimulatsiooni. oleks vaja erinevate plaatide jäikusparameetreid :
viimasel ajal suht palju erinevaid kõlle kuuland, muidugi ka erinevates tingimustes, aga nagu olen tähele pand, et mdf'ist kast teeb kuidagi kõvemat (kõrgemat?)matsu ja vineerist kast pehmemat (madalamat?) matsu. hinnaklass siis 1000kr(s90:P) kuni päris kallite 50k maksvateni välja.(kallimaid ei leidnud poodidest) kallimad on kõik mdf'ist ja nende sound mulle ei meeldi! jällegi vanad head s90! ;D aga ise tahax audest! ;D
Comment