Teade

Collapse
No announcement yet.

Estonia Y-101

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Kõigepealt peaks välja selgitama kummas plokis viga on kas lõppvõimus või eelvõimus (eelvõimu all hetkel mõtlen kõiki plokke mis enne lõppvõimu on: tämbri plokk,volume nupp j.n.e.). Kui ma nüüd õieti mäletan signaal juhtmed on pistikute peal ja see tõttu kontrollimine peaks olema kerge. Üks lihtne variant kindlaks teha kas lõppvõim korras seisneb selles, et võtad lõppvõimu sisendi pistikud lahti, lülitad võimendi sisse ja näpuga katsudes sisend klemmi peaks kõlarist päris tugevat undamist tulema, kui see undamine tuleb mõlemast kanalist valjult, siis on lõppvõim korras ja viga võid otsima hakata nendes plokkides mis enne lõpukat on. Teine variant on see, et vahetad vasaku ja parema kanali (lõppvõimu sisendi)pistikud ringi ja kuulad siis, kumb kanal vaikne on. Kui midagi ei muutu, siis viga lõppvõimus, kui muutub, siis eelvõimus, tämbriplokis, voluumi nupus j.n.e. Võimatu on neti teel midagi parandada, kuid usun, et nii saad viga lokaliseerida ja on pisut kergem seda otsida. Edu

    Comment


      #17
      Proovisin varjestatud plokist need lüüdid üle, mille märgistusest aru sain(Elektrolüüdid), teised vene märgistusega ja ei mõika seda.


      eelvõimu all hetkel mõtlen kõiki plokke mis enne lõppvõimu on: tämbri plokk,volume nupp j.n.e.
      Äkki tõlgid selle lahti? Ei saanud sellest nagu hästi aru. Ma nüüd üritan siis kindlaks teha, kas asi lõppvõimus või mitte.

      Comment


        #18
        Äkki saate öelda, millised otsad on lõppvõimu sisendi omad? Seal on neid otsasi päris palju ja mõistus ei hakka nagu kohe peale :-/ Vist peaks olema pistikuga, kust tuleb kaks juhet sisse, aga äkki saate kindlalt öelda, et käsi valesse kohta ei topiks.

        Comment


          #19
          Sisend lõppvõimul on ´XP1´

          Comment


            #20
            Sisend lõppvõimul on ´XP1´
            Täpselt seda ma mõtlesingi.
            Need omavahel ära vahetades ei muutu midagi st. viga on lõppvõimus. Tundub, et see on natuke parem varjant, kuna nüüd ei tule üle võimu otsima hakkata Äkki on kellelgi selle lõpu skeemi? Ma ei oska nüüd nagu midagi muud teha, kui kõik osad välja vahetada :-/ või pean veel proovima leida mõlema kanali erinevust. Soovitage mida edasi teha.

            Comment


              #21
              Tõesti väga raske midagi asjaliku soovitada. Mul tekis üks mõte, proovi igaks juhuks, kas kõrvaklappidest tuleb samatmoodi üks kanal väga vaikselt. Ma mõtlen äkki kaitse lülituses relee sakib asja ära. See on muidugi ainult väike lootus, aga proovima peaks. Tasub ära proovida kas pinge tuleb ilusti peale (lõppvõimul tuleb kaks eraldi toidet sisse):
              XP2 klemm1     -31V
                 klemm2     maa
                 klemm3     +31V
              ja
                 kontakt1   +26V
                 kontakt2   -26V
                 kontakt3   maa
              et kui XP2´l näiteks puudub toide, siis on täitsa võimalik, et tuleb sosinal.
              Et sul lihtsam oleks endal aru saada skeemi leiad siit
              http://ussrhi-fi.ru/files_usil.htm

              Comment


                #22
                Kõrvaklappidest tuleb sama moodi nagu kõlaritest ja XP2 on toide õieti olemas.
                Kus kohas need kontaktid(1,2,3) on?

                Comment


                  #23
                  Nüüd ei oskagi midagi asjalikku soovitada neti teel. Nüüd teame, et viga on lõppvõimendi plokis, aga milles täpselt...
                  Need kontaktid 1,2,3 peaksid sa üles leidma, kuna seal on peale kirjutatud. (kui eest poolt vaadata on nad trükkplaadil vasakul pool)
                  Kui tekib mõni mõte panen siia kirja.

                  Comment


                    #24
                    Siiski mina arvan, et viga on ikka mõnes lõppvõimu esimeste astmete lüütides. Kui on mingi konde suht surnud, siis kipub ta mahtuvus vääga väikseks minema - mahtuvustakistus jälle väga suureks ja signaal sealt enam edasi ei lähe... Kontrolli ikka veel üle kondekaid...
                    Ja kui mu mälu nüüd väga ei peta, siis oli ju estonia lõppvõimudel veel mingi sisendplaat otse seal pistikute juures... Hetkel ple skeemi käepärast aga kas seal ei olnud kondesid?
                    Igatahes... Kui skeem on, siis hakka lõppvõimul vastavat kanalit (siis ülemine või alumine osa skeemist; keskmine on kaitselülitus) kontrollima, otsides skeemilt vasakult paremale kondekaid sel kanalil ja proovides mingi elus kondekaga (midagi sarnast või suurema mahtuvusega kui originaal, kindlasti vähemalt sama pinge) trükkplaadile teisele poole vastu suruda(õiget pidi! Pluss ja miinus on olulised!) ja vaadata, kas mõjub... Kui hakkab tööle, siis on vaja too konde vahetada...
                    Kui see ei aita, siis hakkaks ma pingeid skeemi järgi kontrollima ja otsiks üles, kus midagi võrreldes töötava kanaliga erinevat on.. Sisendiks anna eelvõimu siinussignaal, kasvõi mingi arvuti proge pool tehtud. Ja siis uuri, kus kohast alates on see signaal ühel kanalil nõrgem, kui teisel.. Kasuta testrit, vahelduvvoolu rezhiim, muidugi. Kui selle koha leiad, jooda välja sealt kandist transse ja mõõda üle... Ega seal muud eriti viga ei saa olla, trans või konde... Ntx ühel teisel ret'i toodangu võimul oli üks tagasiside KT315 mingil anomaalsel põhjusel töötamast lakkanud ja siis töörezhiim nii käest ära, et suht samamoodi vaikne ja moonutas.

                    Comment


                      #25
                      Vaike tapsustus, ma sain aru, et on valesti vximendi nimi margitud (markasin kohe, aga ei pidanud vajalikuks norima hakata) ja kui ma xieti aru saan on tegu Radiotehnika Y-101 mitte Estonia vximendiga.
                      Muus osas Digitaliga nxus.

                      Comment


                        #26
                        Jah Rom sul on õigus. Minu viga.
                        Eks ma proovi nüüd siis digitali soovituste järgi tegutsema hakkata.

                        Comment


                          #27
                          mu radiotehnika (eel)võimus urin sees.. kuhu võiksin Tartus selle murega pöörduda? (muusikat laseb läbi, aga tugev urin on).

                          Comment

                          Working...
                          X