Teade

Collapse
No announcement yet.

Võimendi sobivus kõlariga

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Eeltoodud lingitud manualis on ju mustvalgelt kirjas et antud võimendile võid otse sobiliku takistusega kõlarid otse järgi ühendada või siis kasutada liinitrafoga kõlareid. Hoiatuseks kirjas et ei tohi alla lubatud takistuse koormata. Tabelis selgelt 5 Ohm 50V, mis teebki 500W 5 Ohm koormusel. 18'' 4 Ohm subwoofer sinna väljundisse ühendades piisavalt pika kõlarikaabliga teebki oma 5Ohm koormus. Ma ei saa aru millest selline arusaamatus ja vaidlus?

    Comment


      #17
      Esmalt postitatud Paso poolt Vaata postitust
      Kõlar on 4 ohm ja võimendi taga oleks nagu 5ohm koht. Ära ühendades vaikselt mängib normaalselt aga kõvemaks pannes hakkab kõlar plõksuma ja väga imelike hääli tegema.
      Teema algataja on esimeses postituses kirjeldanud probleemi. Ta kahtleb võimendi korrasolekus.


      Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

      Comment


        #18
        No nii. Sai proovitud igasuguseid variante. Erinevaid kõlareid sinna järgi ja pikemaid juhtmeid et takistust tõsta, aga norm häält sealt ikka kuidagi kätte ei saa. Sai kõlarit proovida ka 1.5 ohm peale ja ikka kogu aeg hääl sama. Nii kui natuke heli peale keerad kohe kragiseb ja ragiseb ja plõksub ja lööb võimul overload tule põlema olgugi et eriti kõvasti pole. Minu mõistus otsas. Tundub et vist ikka midagi viga võimendil. Praegu kasutan üle 2 korra lahjemat sarnast paso isendit seal kõlari taga ja juba see teeb päris head häält. Tahaks ikka selle võimu ka tööle saada tundub hästi tummine tükk 2 vendiga.Kaalu ju ka 25 kg.Oleks kellelgi tahtmist ja võimalust isend lahata ja sisse piiluda?

        Comment


          #19
          Kaalu palju sest see on trafoga võimendi. Trafo tõstab kaalu kuid langetab (eriti madalate osas) kvaliteeti. Parem võta mõni tavaline võim ja pane liiva sisse saad raske ja tummise. See trafo on praegu sulle liiva eest, kasu ei tule, pigem kahju.

          Comment


            #20
            Signaal tuleb ressi lineoutist või kõlariklemmilt?

            Väljundi poolt, pane 10 oomi takisti jadasse või rull võrgukaablit.

            Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

            Comment


              #21
              Signaal tuleb ikka jah mingist line out väljundist mitte kõlariklemmilt. See juhend millele siin on viidatud ei ole päris sama isendi oma. Selle minu mudeli juhendit polegi õnnestunud leida. Minu võimendi taga on ka väljund 1,5 Ohm.. kas ühendada sinna kaablirulliga?Mingit takistit ei ole mul kahjuks kusagilt võtta ja kuna olen ka tume nagu öö selle koha pealt siis ei oskaks ka seda kuidagi ühendada. Kas mingi el kaabel 3x1.5 ei sobiks. Kui pika kaabliga peaks katsetama?

              Comment


                #22
                Või kui sinna 1.5 ohm järgi ühendada siis peaks 4 ohm kõlariga niisamagi mängima?

                Comment


                  #23
                  Kui võimendis on Kõlari min. (nii on!) takistus, siis suurem takistus ei sega vaid on alati parem (töökindluse poolest). Kui lampvõimendil EI OLE koormust ja paned voüümi põhja, siis on tõenäoline väljundtafo rikkumine. Sama, kui töötaval võimendil koormuse tagant äkki ära võtad.

                  Comment


                    #24
                    See erinevate takistuste proovimine ei muuda midagi, kui seal on madala tavaline madala takistuse väljund tagapaneelil olemas ja sellele on antud mingi min. väärtus (olgu see siis 1.5, 5 oomi või midagi muud) siis eks umbes ligikaudse takistusega kõlari/kõlaritega ära ühendades ikka peab asi mängima ja tegema seda ilma igasuguste raginateta.
                    Sinu viimase kirjelduse põhjal võib üsna kindlalt siiski järeldada, et võimendi ise on ikkagi mingist otsast defektne. Kui just jah ei anna ehk sisse liiga tugevat sisendsignaali sinna, aga no see on kaheldav kui kasutad mingisugust tavalist line outi. Ma võin seda võimu vaadata kui tahad, kuid arvesta juba ette asjaoluga, et kui asja hetke reaalne turuväärtus (ma mõtlen siis korras võimul) on a'la kuskil seal ~100eur juures siis majanduslikus mõttes see remontimine väga mõistlikuks ei pruugi kujuneda. Midagi kindlalt ette ennustada muidugi raske, ei tea ju kui keeruline on viga leida, kui keeruline on seda kõrvaldada ja kas näiteks vajalikke komponente üldse kuskilt saadagi on.

                    Comment


                      #25
                      Kuna vägisi tundub et see võim vist ikka ei tööta ja ma siin juba olen teadjamate inimestega jutule saanud, siis küsiks ,mis võim võiks sobida sellele kõlarile. Nagu ennem ütlesin siis minu kätte tuli see kõlar ilma võimendita. Kui võimas võiks see võimendi olla ja milline? Kuna tegu siiski niinimetatud saunas oleva tehnikaga, siis loomulikult on hind ka suht oluline. Mingeid tulesid ja vilesid ei otsi.
                      Kõlar ise on siis selline.

                      Comment


                        #26
                        Või on kellelgi midagi sobivat kohe pakkuda?mul praegu on seal taga mingi võimendi millel on alla 200w ühte kanalisse ja tundub , et see jääb nagu lahjaks.

                        Comment


                          #27
                          Esmalt postitatud Paso poolt Vaata postitust
                          The nominal impedance of the driver is 2.5 Ohms,

                          Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

                          Comment


                            #28
                            Esmalt postitatud Paso poolt Vaata postitust
                            mis võim võiks sobida sellele kõlarile.
                            Here is a circuit Power Amplifier with output power of more than 600 Watt speakers with impedance of 4 Ohm. Power Amplifier circuit with high power uses n-channel MOSFETs 6 in the output stage alone is giving about 400Watt power. And to make more...

                            Skeem võiks olla midagi sellist.
                            Lisaks on vaja toiteplokki.
                            Kui raha vähe (üle 1000€ ei taha välja käia) , kasuta seda, mis olemas.
                            Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

                            Comment


                              #29
                              Ei ole see asi nii hull midagi. See on jah madala takistusega element, nii et kindlasti tuleb valida võimendi, mis VABALT suudab jooksutada 4 oomist koormust. Teine asi, mida tegelikult tuleks selle elemendiga teha on võtta ta sealt üliväiksest kastist välja sest originaalis on see servo-controlled sub ja võimendi on tal selline "special", et madalama sageduse jaoks antakse kompensatsiooniks sinna väga julma võimsust sisse (kompensatsiooniks selle vastu, et muidu ta lihtsalt ei teeks seal väikses survekastis mingit häält madalal sagedusel). Originaalis on seal olnud class D võimendi ja see on ilmselt olnudki igati sobiv sellise madala takistusega elemendi jaoks ning 600w võimsus ka nähtavasti siis piisav olnud. võimendil on olnud kindlasti vahel ka filter, mis sujuvalt tõstab gaini sageduse lähenedes sinna ~20hz'le.
                              Mina soovitaks sinna asenduseks vaadata mõne sarnase class D võimendi. suvaline sillatav PA võimendi paraku ilmselt ei sobi hästi, kuna need minuteada enamasti sillatuna ei kannata alla 8 koormust ja ~2.5 oomi on 8st üsna kaugel. Asenduseks kasutataval võimendil võiks olla ideaalis mingi variable bass boost. Ei pea tingimata 600w võim olema aga jah alla ~400w jääb sinna kindlasti väheks kui boostimist kasutada plaanis.
                              variant on mõelda ka mõne class D autovõimu peale. mul on näiteks üks selline, millel tegelikult isegi kõik vajalik funktsionaalsus on olemas https://www.b2audio.com/sld600 Aga eks siis vajad mingit 12-15v vooluallikat ka. sauna samas peaks kannatama midagi välja mõelda küll.
                              Muidu väga äge sub ja täitsa soovitaks sellele ühel või teisel viisil elu sisse ajada. servokana teda muidugi enam tööle ei saa, aga eks ta töötab ja arvan, et teeb päris vägevat häält ka tavalise võimuga

                              Comment


                                #30
                                Originaalvõimendi alles muidu? Vahest polegi lootusetult põlenud.
                                Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

                                Comment

                                Working...
                                X