Teade

Collapse

Ärifoorumite reeglid.

Ärifoorumid on nähtavad ainult registreeritud ja sisselogitud kasutajatele. Ärifoorumi osades kehtivad täiendavad reeglid.

Elfafoorumis võivad kaupu müüa vaid eraisikud. Juriidilistele isikutele (kauplused; firmad; e-poed; müügi- ja oksjonikeskkonnad jms.) on oma kaupade müük ning reklaam keelatud.
Teise foorumikasutaja poolt algatatud äriteemasse on keelatud konkureerivate pakkumiste tegemine. Nende edastamiseks tuleb teha oma teema.
Uue teema loomisel pane olenevalt sisust teema pealkirja esimeseks täheks üks variant kolmest: O: - ostusoov, M: - müügisoov, V: - vahetussoov, millele järgneb kauba nimetus.
Ärifoorumi müügikuulutustes ei ole lubatud viited ja lingid muudesse müügikanalitesse: oksjoniportaalid, kuulutustelehed j.n.e. Lubatud on lingid kauba tootja info lehtedele.
Kuulutuses peab olema kauba või kaupleja asukoha info.
Kui sul on rohkem kaupa müüa siis tee seda ühes teemas.
Kui äritehing on on edukalt lõpule viidud, sulge teema.
Küsimuste või probleemide korral võta ühendust foorumi moderaatoritega.
See more
See less

Nõukogudeaegseid metallkorpusega transistore

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    O: Nõukogudeaegseid metallkorpusega transistore

    Huvi pakuvad igasugused metallkorpusega transistorid NPN, PNP, räni, germaanium - nagu näiteks MPxx(x), P30x, P4xx, KT3xx, GT40x, KT60x ja muud taolises korpuses. Mõõtmetelt väiksemad, ehk siis väikese ja võibolla ka keskmise võimsusega sobivad, suure võimsusega jäävad mõõtmetelt liiga suureks. Kuna transistorid hakkavad tööle pigem lülitirežiimis, madalamal sagedustel, madalate pingete ja väikeste vooludega, siis parameetrid ei oma eriti suurt tähtsust, olulisem on välimus, seepärast otsin just neid vanu veneaegseid transistore.

    Plaanis oleks siis esialgu teha nendest katsetamiseks erinevaid loogikalülitusi, hiljem võiks näiteks kella peale mõelda, pikem plaan on teha kalkulaator, kus kasutaks ainult transistore. Täpsemat kogust mida vajaks ei oska hetkel hinnata, ehk mõne tuhande kanti võiks neid olla, et plaaniga edasi minna.

    Ilmselt läheb vaja ka hunnikut dioode, neid võib ka pakkuda, samuti väiksemate mõõtudega, igasugused klaaskorpusega sobiks, nagu näiteks D223 vms.

    Numbrite kuvamiseks kasutaks nixie ehk huumlahendusindikaatoreid, ilmselgelt transistoripõhiselt lihtsam juhtida neid võrreldes 7-segment indikaatoritega ja retrohõngu on nendes samuti palju rohkem. Nendega on küll aega, aga kui kellelgi on pakkuda siis huvi olemas.

    Kui on midagi pakkuda, siis oleks tore kui müüja paneks ka mingi hinnasildi mis teda motiveeriks. Sentide eest saada ei looda, aga väga palju ei tahaks ka kulutada.

    Asukoht: Tallinn
    viimati muutis kasutaja contramortem; 05 m 2022, 14:43.
    ...

    #2
    mul on kuidagi meelde jäänud sedasi, et umbes 5 aastat tagasi ka siin foorumis igatsugu metalli-ärikad üritasid neid kilodes kokkkuosta, kuna nende tegelik väärtus pooljuhtidena ei ole parimate killast.
    see eest metall korpused vist olid vasest (väljast heleda metalliga ülekaetud) ja kõrgsageduse omadel väljaviigud ja osa korpusest kullatud.

    niisama metallkorpuse pärast soovitaksid otsida vanema sordi lääne omasid, mida seni veel müüakse

    Comment


      #3
      P ja MP korpused ei olnud vasest, võimsatel oli (mitte P4 ja 201).

      Comment


        #4
        Metallkorpus on puhtalt välimuse pärast. Vene omad jällegi seepärast, et ehk saab natuke odavamalt. 1-2 eur/tk on natuke liiga palju, kui vajaminev kogus on mõned tuhanded. Mõnisada tükki ehk kraabiks oma varudest kokku, kui kõik karbid läbi otsida, aga sellest jääb kindlasti väheks. Lisaks palju erinevaid, natuke kirjuks läheks see asi.

        Metallimehed otsivad väärismetalle, vask neid ei huvita. Need mis kulda sisaldavad, on ilmselt enamuses juba ammu kõik happes ära lahustatud, ilma kullata ehk veel kuskil vedeleb. Kulda ja teisi väärismetalle sisaldasid üldiselt "premium klassi" komponendid, mis iseenesest nii kehvad polegi, nende peal oli ju üles ehitatud kogu NL sõjaväe- meditsiini- mõõte- ja muud kriitilise tähtsusega seadmed. Tänapäeva mõistes on need pigem tehnoloogiliselt vananenud. Tänapäevases skeemis pole neid lihtsalt mingit mõtet kasutada, isegi kui parameetrite poolest peaks sobima, aga järjest suureneb igasuguse retrotehnika huviliste kogukond, seal oleks sellistel asjadel täiesti oma koht olemas. Endalgi on vaikselt selline retropisik külge hakanud. Kui neid kulda sisaldavaid asju veel liiguks ja oleks raha ja aega neid taga ajada koguks endalegi midagi, kas või niisama seisma, lihtsalt sellepärast, et need ei jõuaks metallimeeste kätte hävitamisele. Komponendina on need igal juhul rohkem väärt kui metallina.
        ...

        Comment


          #5
          veidi odavam variant
          2n2219a, si-n, 40v, 0.8a, 0.8w, 250mhz, transistor, n-channel, 250, 40, 0.8, sin, 08a, 08w, nchannel, 08, 2219, trans, transistorid, transid, väljakas, väljakad, fet, fetid, mossid, mosfet, mosfetid, väljatransistor, väljatransistorid, si, n, tranzistor


          ja veel mõned valikud



          tuhandetes koguste puhul pigem peaks omama sidemeid (idiootide maal) idapool ...

          Comment


            #6
            Leidsin paraja peotäie väikeseid. Uusi mõned: on kasutatud, lühikeste jalgadega, eri värvi korpustega. Korrasolekut ei tea

            Comment


              #7
              Esmalt postitatud Shele poolt Vaata postitust
              Leidsin paraja peotäie väikeseid. Uusi mõned: on kasutatud, lühikeste jalgadega, eri värvi korpustega. Korrasolekut ei tea
              Üldiselt eelistaks uusi, aga kui mahajoodetud näeb korralik välja, ei ole kraabitud, väga lakine jne siis sobib ka. Töökorra osas ongi nii, keegi neid nagunii enne kontrollima ei hakka ja see läheks ilmselt kalliks ka, kui käes eks siis ise kontrollin. Pilti või rohkem mingit infot? Saaks hinnast rääkida.

              Poest ostes läheb igal juhul liiga kalliks, tuhandeid eurosid ei ole plaanis sellesse projekti panna. Selle raha võiks siis juba mõnesse mõõteriista investeerida.
              ...

              Comment


                #8
                Esmalt postitatud contramortem poolt Vaata postitust

                Töökorra osas ongi nii, keegi neid nagunii enne kontrollima ei hakka ja see läheks ilmselt kalliks ka,...Selle raha võiks siis juba mõnesse mõõteriista investeerida.
                Miks arvad, et transside esmamõõtmine müüjal mingi kosmoseteadus oleks? kes transistoridega opereerib, siis miski selline mõõteriist on sageli neil abiks:

                At Irish Electronics, we are dedicated to providing excellent customer service, devoting our extensive knowledge, energy, and our passion to delivering our products. From individual capacitors to full electronic kits, we utilise our years of expertise to cover every aspect of your electronic requirements.


                Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

                Comment


                  #9

                  Ka sellise asjaga mõõtmine võtab aega, kui kogus on suurem. Aeg maksab igaühe jaoks midagi. Ainult piisavalt kallite asjade puhul on seda mõtet teha. Ma ei eeldagi et kõik peaks 100% töötama.
                  viimati muutis kasutaja Scott; 05 m 2022, 08:35. Põhjus: eelmist postitust ei pea täielikult tsiteerima
                  ...

                  Comment


                    #10
                    Teemaalgataja ei ole avaldanud suurt saladust - enda asukohta nimelt.
                    Ise olen Tartus.
                    Sest suuremat partiid erinevatest markidest komplekteerida ja hindu arvutada on kirja teel paras jama. Proovitud...
                    Samuti need x-idega margisoovid annavad mitmeid tõlgendamisvõimalusi tahetavate korpuste osas.
                    - Kas kõik väiksed MP ja P margid sobivad ?
                    - GT308 ja muud temataolised ?
                    - P302 - P306 ?
                    - P213 - P217 ?
                    - P601 - 608 ?
                    - Dioodid - kas ka D9 ja KD522 korpusetüübid ?

                    Comment


                      #11

                      Need numbrid võivad olla natuke segased, seepärast kirjeldasingi täpsemalt mida ja milleks. KT3xx alla mahuks ka KT315, aga see pole metallkorpuses, seega pidasin silmas näiteks KT301, KT312 jne, MP peaks kõik sobima, kõik nad on minuteada samasuguses korpuses ja see korpus oleks enam-vähem ka suurim mis sobiks. P213-217 on mõõtmetelt liiga suured ja neid ei tasuks narrima hakata, 5A transistor mõne(kümne) milliamprises rakenduses oleks natuke imelik. P60x on ka vist suuremat sorti, ei tule kohe silmade ette, aga ülejäänud nendest tunduvad sobilikud. Dioodidest eelistan neid musta korpusega nagu D220, D223, jälle puhtalt välimuse pärast, aga sobiks ka need mis välja tõid.
                      viimati muutis kasutaja Scott; 05 m 2022, 08:36. Põhjus: eelmist postitust ei pea täielikult tsiteerima, kasuta Vasta nuppu
                      ...

                      Comment


                        #12
                        On olemas ca150tk GT322 germaaniumtransistore. "Pasport" kõigi andmetega ka kaasas.
                        On huvi?

                        Comment


                          #13
                          Tegelikult kui mõelda meie tehnikahariduse närusele kvaliteedile on tegu hea huvitava ja haeiva projektiga. Seega kutsun kaasa lööma!

                          Comment


                            #14
                            Esmalt postitatud J_K poolt Vaata postitust
                            On olemas ca150tk GT322 germaaniumtransistore. "Pasport" kõigi andmetega ka kaasas.
                            On huvi?
                            TO-72 pole küll esimene eelistus, aga huvi ikka olemas. Kõik oleneb muidugi hinnast.
                            Esmalt postitatud Shele poolt Vaata postitust
                            Tegelikult kui mõelda meie tehnikahariduse närusele kvaliteedile on tegu hea huvitava ja haeiva projektiga. Seega kutsun kaasa lööma!
                            Kool annab pigem suuna ja mingisuguse teooriabaasi, ülejäänu tuleb ikka ise õppida. See eeldab, et asja vastu on huvi, ilma selleta ei suuda ükski kool midagi selgeks teha.
                            viimati muutis kasutaja Scott; 05 m 2022, 08:37. Põhjus: kokku
                            ...

                            Comment


                              #15
                              Esmalt postitatud contramortem poolt Vaata postitust
                              Huvi pakuvad igasugused metallkorpusega transistorid NPN, PNP, räni, germaanium - nagu näiteks MPxx(x), P30x, P4xx, KT3xx, GT40x, KT60x ja muud taolises korpuses. Mõõtmetelt väiksemad
                              Plaanis oleks siis esialgu teha nendest katsetamiseks erinevaid loogikalülitusi,
                              Muu maailm teeb loogikalülitusi väljatranssidega:
                              Have you wondered how computers compute things at the hardware level? I was curious so I made a binary calculator using only transistors. By saadsaif0333.


                              Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

                              Comment

                              Working...
                              X