O: Labori toiteplokk
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Üks oluline (võibolla ka mitte oluline) detail on jäänud kirjutamata:
Impulss toide või lineaar-regulaatoriga ?
Impulss toitel on suurem müra väljundis. -
Hiinakaid samuti ei soovita, omal on kasutusel sellised 2tk https://www.elfadistrelec.ee/et/benc...05d/p/30061866Comment
-
Comment
-
Comment
-
Noh, vahetevahel oleks tore kui ka 5V saaks peale keerata aga selge see, et mingit kallist ja paljude võimalustega asja mul pole vaja ja ega ei raatsigiSelline, nagu esimese postituse pildil oleks piisav, uue hind ca. 70€ aga ennem ostu tuli mõte proovida siit mõni kasutatud odavamalt leida.
Comment
-
PC toiteplokist saab nii 12 V kui 5 V. Ise olen jahutusventika toite ümber tõstnud 5 V peale, et vähem lärmaks. Netis õpetusi piisavalt, kuidas toitekat lihtsalt ümber ehitada.Comment
-
A ega neil trafodel seal erilist vahet ei ole, suuruses=võimsus on nad üsna ühesugused, pole vahet kas on "hiinakas 1" või "hiinakas 2" - 99% selliseid asju nagunii on hiinas tehtud ja riik, kus nad tehtud, ei oma tähtsust.
Kommertsis pole mingit vahet mis riigi rämpsuga tegu.
Sellesmõttes ei ole püsivaks kasutuseks toitekat soovides üldse seda mõtet osta (eriti kui raha vähe) vaid huvilisele ei ole ju probleemi seda ise ehitada.
Näiteks http://www.a-and-t-labs.com/K2_Lab_Power_Supply/
---------------------
Ainult 12V puhul muidugi on mõistlik lihtsalt arvuti toitekas võtta ja käib küll, 12V seadme toiteks laboritoide on halb sest kogemata on võimalus sinna juppmaad rohkem pinget anda ja kui need toitekad on mõistliku laboritoite kuvandi järgi tehtud siis võib vabalt olla üllatav olukord, et ebapiisava voolu tõttu toidetav seade üldse ei käivitugi sest laboritoited normaaljuhul ei ole selleks mõeldud ja kaitsefunktsioonid võivad järsu voolutõusu tagajärel väljundpinge 0 tõmmata.
-superradical-Comment
-
Olen kohanud ka sellist plokki, kus on küll pinge ja ka voolu seadistus (nagu ikka neil on); aga kui vool jõudis etteantud piirini, siis ei toimunud pinge vähenemine vastava voolu saavutamiseks, vaid väljund kukkus nulli. Edasi toimetamiseks tuli teha restart. Vot selline JOKK toitekas (on ju voolu piiramisega...).Head susserdamist !Comment
-
Ma tegin umbes sama aga 7V peale sest 5V pealt ei hakanud vent igakord pöörlema...+12 ja +5 vahelt saab 7VComment
Comment