Teade

Collapse

Ärifoorumite reeglid.

Ärifoorumid on nähtavad ainult registreeritud ja sisselogitud kasutajatele. Ärifoorumi osades kehtivad täiendavad reeglid.

Elfafoorumis võivad kaupu müüa vaid eraisikud. Juriidilistele isikutele (kauplused; firmad; e-poed; müügi- ja oksjonikeskkonnad jms.) on oma kaupade müük ning reklaam keelatud.
Teise foorumikasutaja poolt algatatud äriteemasse on keelatud konkureerivate pakkumiste tegemine. Nende edastamiseks tuleb teha oma teema.
Uue teema loomisel pane olenevalt sisust teema pealkirja esimeseks täheks üks variant kolmest: O: - ostusoov, M: - müügisoov, V: - vahetussoov, millele järgneb kauba nimetus.
Ärifoorumi müügikuulutustes ei ole lubatud viited ja lingid muudesse müügikanalitesse: oksjoniportaalid, kuulutustelehed j.n.e. Lubatud on lingid kauba tootja info lehtedele.
Kuulutuses peab olema kauba või kaupleja asukoha info.
Kui sul on rohkem kaupa müüa siis tee seda ühes teemas.
Kui äritehing on on edukalt lõpule viidud, sulge teema.
Küsimuste või probleemide korral võta ühendust foorumi moderaatoritega.
See more
See less

Radiotehnika S30B järeltulijat

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    O: Radiotehnika S30B järeltulijat

    Pensioneeruvate Radiotehnika S30B kõlarite asendust otsin. Käisid https://www.hifiengine.com/manual_li.../ca-2030.shtml järel.

    Korra proovisin kättesattunud Eltax Moviemaxx Front kõlareid, aga neil on võrreldest S30B-ga kõrgema sageduse osa täiesti tuhm. Kas filtrite vahetus aitaks?

    Audes 146 siitsamast foorumist on hea, aga mõõtmetelt liiga suur ja kallis. Audes 105 on ka hea, aga hinnapiirest väljas.

    Suuruse ja hinna ja tehnilise kirjelduse poolest sobiks kas Mirage 360 (https://www.osta.ee/korralik-kolarid...205681317.html) või Infinity SM-85 (https://soov.ee/25322906-kolarid-inf...5/details.html). Kummad oleks paremad?


    ... või on kellelgi pakkuda midagi enamvähem S30B või kahe eeltoodu suuruses 100 -120 EUR eest? Pisikesed iluvead kastil ei sega.


    #2
    Kui tähtis on sinu jaoks Hea muusika ja kui sageli sa seda kuulad?

    Comment


      #3
      Heast muusikast pean lugu, aga kuulata õnnestub harva. Pigem kontserdil.

      Selle süsteemi puhul seab oma piiri kindlasti pigem keskpärane aga üsna tubli võimendi ja asukoht tavalises eluruumis. Heli tuleb süsteemi teleka kõrvaklapiaugust, CD, Blue-Ray , mobla kõrvaklapiaugust. Võibolla sinna juurde ka miski bluetooth vidin. Vinüülide kuulamiseks seal vahendeid pole.

      Stiili poolest läheb sinna süsteemi ja peab arusaadavalt välja tulema enamvähem kõik lastelauludest kuni italodisko, deep house, In Spe, Pärdi ja raskerokini välja ja ka mürglifilmi heliriba. Doom&death metal on natuke liiga mürased.

      Heli tugevuse poolest on nii, et midagi raputama helisüsteem ei pea, aga bass peab olema mõjus ja arusaadav. Just selle koha peal jäävad S30-d hätta ja üllataval kombel need Eltaxid tunduvad päris head. Eltaxitel on kõrgema sageduse pool jälle väga kehv võrreldes S30ga, kuigi midagi sealt tweeterist tuleb. Kahjuks pole ruumi neid korraga tuppa üles panna.

      Comment


        #4
        KRK ROKIT 6 PAIR (x2) WITH STANDS (x2) | Musical Instruments & DJ Equipment, DJ Equipment, Speakers & Monitors | eBay!


        Nendest on sellises olukorras maa ja ilm.

        Olemas olev võimendi nendega ei sobi, otsida tuleks mõnd eelvõimendit. Isegi estonia eelvõimendi sobib, kui kasutata kõlarite RCA sisendeid.

        See sobib ka: https://www.osta.ee/mixer-mikseripul...205750208.html Probleemiks võib muutuda selle sisendite vähesus... Ainult üks mono ja kaks stereo sisendit. Kõlari signaalikaablitel peaks mõlemas otsas olema 6,4mm TRS pistik.

        //Loteriivõidu korral annetad kogu oma senise helitehnika vaestele.

        //nüüd tuleb ülalkirjutatu peale passiivkõlarite fännide vihast sõimu.....

        //foorumisoft läheb konflikti apple emoji klaviatuuriga "????" <- peab olema midagit muud kui see mida näidatakse.
        viimati muutis kasutaja olavsu1; 13 m 2024, 11:17.

        Comment


          #5
          Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
          https://www.ebay.ie/itm/196172907248
          ...
          Olemas olev võimendi nendega ei sobi, otsida tuleks mõnd eelvõimendit.

          //nüüd tuleb ülalkirjutatu peale passiivkõlarite fännide vihast sõimu..... ????

          Ma võimendit vahetada ei tahaks - see toimib veel küll.

          Aktiivkõlar ju võib isegi parem olla, kui seal on eraldi võimendid iga valjuhääldi jaoks ..., aga see vist on omaette teema.

          Mis nende vanade Mirage 360 või Infinity SM-85 passiivide peamine probleem võib olla?


          Comment


            #6
            Esmalt postitatud M.L poolt Vaata postitust
            Mis nende vanade Mirage 360 või Infinity SM-85 passiivide peamine probleem võib olla?
            Võimendi ja kõlarite sageduskarade omavaheline sobimatus.
            Sirvi siin vanemaid teemasid. Kõlariprofid teevad siin hirmasa hulga loomkatseid, et miski passiiv hästi kõlama saada.
            Aktiivi puhul on nood katsetused juba ära tehtud. See kehtib muidugi ainult nende aktiivide kohta, millega tööd tehakse.

            Comment


              #7
              Selle juhtumi korral ei ole ideaalne sobivus ja autentne kontserdikõla lihtsate vahenditega saavutatavad ja pole ka eesmärk. Päris kuulamistoaga tegu pole. Vist on ka nii, et võimendi+kõlarite komplektist antud ruumis konkreetsete kuulajate kõrvade jaoks maksimaalse "eheduse" väljapigistamine nõuab võimendi väljundis Zobeli filtri, kõlarikaablite pikkuse, kõlarisiseste filtrite ja kõlarite täpse paigutuse timmimist kuulaja asukoha suhtes. Ja mõnel teisel päeval võib jälle tunduda, et natuke teisiti on parem. See on kindlasti põnev, aga teine teema.

              Kui vaadata aga nii: see võimendi jõuab tehniliste andmete järgi 8-oomise kõlari peale anda 30W võimsust. Siis on moonutused muidugi juba suured. Aga siiani on piisanud täiesti u 1/3 kuni poolest maksimaalsest helitugevusest. Ja selle juures võiks ju ka see võimendi veel üsna lineaarne olla. Sama võimendi pani mul testis Audes 146 väga hästi kõlama, aga need kahjuks lihtsalt ei mahu antud ruumi.



              Ärifoorumile kohaselt jätkan küsimusega, et kas on kellelgi pakkuda midagi väsinud ja krabisevate S30B asemele või on 120 EUR-i eest paarkümmend aastat vanad Mirage 360 või Infinity SM-85 hetkel parim valik?




              viimati muutis kasutaja M.L; 13 m 2024, 14:00. Põhjus: trükiviga

              Comment


                #8
                Mirage on 4 oomi, Infinity on 8 oomi, Fisher on 8 oomi. Miks nillid 4 oomiseid?
                Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

                Comment


                  #9
                  Oomiasjanduse panin valikukriteeriumite nimekirjas tahapoole tundlikkusest, kasti mõõtudest ja muust, mis internetis kirjutati. Fisher saab väga hästi ka neljaoomistega hakkama, aga helivaljuse nupuga peab täpselt poole tagasihoidlikum olema . Võimendi säilimise huvides, sest nupukeerajaid võib olla erinevaid, on 8-oomised muidugi paremad. See oleks nagu Infinity eeliseks.

                  Aga siis ma leidsin veel, et Infinityl on membraani serv vist vahtplastist ja
                  Esmalt postitatud hipster poolt Vaata postitust
                  Lõdvikutest rääkides.. uurisin pealiskaudselt seda teemat ja meelde jäi, et vaht rikneb u. 10...20 aasta jooksul, kumm 30...50 aastaga.
                  , mis vihjab vajadusele varsti remondikomplekti otsida. Nii, et väga hea valik ei tundu neist kumbki olevat. Uurime edasi ja ehk tuleb veel midagi huvitavat välja.


                  Comment


                    #10
                    Kõlarifoorumis sain akf OSX ja moi abiga eltaxitele natuke rohkem elus sisse. Palju tänu kaasamõtlejatele! Äriteema vajadus kadus, panen lõime kinni.

                    Comment

                    Working...
                    X