Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Võrguleping

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Võrguleping

    Nüüd aeg sealmaal et vaja see elektrilevi.ee võrguleping sõlmida. Üritasin siit foorumist teemat leida aga ei jäänud silma. Kodulehel seal kirjas, et variant korterisse oleks mul võtta kas võrk 1 või võrk 2. Ma pakun et kuus vast 200kWh tuleks tarbimine maksimaalselt, samas nõudepesumasinat ja pesumasinat(kuivatiga) saaksin öisele ajale toimetama sättida. Niisiis millist soovitaksite valida pigem väiksema tarbimise korral, ehk poleks mõtet seda öist võtta? 25A kaitse on ees, öisel oleks siis 3,2 eur kuutasu nagu aru sain?
    otsija

    #2
    Vs: Võrguleping

    Kui majapidamises ikka pesu ka pestakse, siis on mõtet kahetariifne valida, siis saab lapäeval/pühapäeval 24 tundi soodsamat.
    Aga kui varem on samas kohas elektrit tarbitud, siis saab tabelitest vaadata, mis on soodsam, selleks logida sisse jne ...

    Comment


      #3
      Vs: Võrguleping

      Öisega võidad lõppkokkuvõttes ~1/3 elektrihinnast. Mul lobistamismasin juba ammu harjunud, et töötama peab ta öösel või nädalsavahetustel! Algul oli mõte, et panen ühe elektriboileri ka ainult öisele, aga jäi ära. Suur oleks tulnud, et jätkunuks ka päevasel ajal tarbida öist kuumutamist.

      Comment


        #4
        Vs: Võrguleping

        Esmalt postitatud otsija poolt Vaata postitust
        25A kaitse on ees, öisel oleks siis 3,2 eur kuutasu nagu aru sain?
        Võrk 2 lepingul ei ole kuutasu, soovitan seda paketti. Kindlasti ööelektri võimalusega, hoiab palju kokku (ma öökulli-tüüpi kah).
        73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
        ATiP1pN4XeM

        Comment


          #5
          Vs: Võrguleping

          Võrk4 oli juba suhteliselt väikse tarbimise juures kasulikum, hiljem tuli võrk2 kuutasuga vms mis oli veel parem.
          Ilma kuutasuta on kWh hind päris kõrge.

          Elektrilevi lehel sisse logides oli kuskil kalkulaator mis su andmetega on eeltäidetud.
          Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

          Comment


            #6
            Vs: Võrguleping

            Mul eelnevalt igasugune kokkupuude selle võrgulepingu teemaga puudub, eelnevalt üüripinnal ja siis on omanik majandanud sellega. Saan aru et on valikus võrk1 kuni võrk4, millise neist siis valima peaks, võrk2 ja oleks kõige kasulikum kui öösiti pesu- ja nõudekas toimetama lasta pluss veel ehk ka vahest peale 11 söögi tegemine? veeboilerit pole, keskküte ja tegu uue hoonega, eelnevat tarbimist pole olnud.
            otsija

            Comment


              #7
              Vs: Võrguleping

              Siis võta suvaline pakett, saad teada palju tarbid, siis vaata kilpi palju peakaitse on ja selle pildi pealt saad sobiva paketi ja vahetad ära:
              Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

              Comment


                #8
                Vs: Võrguleping

                Huvitav, viskab andmete sisestamisel "
                Registreerimine ei õnnestunud. Palun proovi uuesti." ongi mingi kapriis seal ja proovida mõne aja pärast uuesti?
                otsija

                Comment


                  #9
                  Vs: Võrguleping

                  Olen nüüd mõnda aega kohanenud, pesukuivatit reaalselt ei viitsigi eriti kasutada, kuivatab kauem kui peale tsentrifuugi niisama kuivama panna kuskile, pealekauba võtab ikka räigelt elektrit see. Hetkel on võrk 2 pakett ja tarbimine tuleb ca 50kwh öist ja 50kwh päevast umbkaudu kuus, selle hinnaks ca 13 eur. Plaanis üks jurakas enamjaolt öisele elektrile tarbima sättida ainult, aga sealt arve pealt päris pusimine oleks välja arvutada, mis see öise/päevase kWh hind tuleks, kuna need taastuvenergia jms tasud justkui päevase ja öise peale kokku arvel. Niisiis etteantud paketi peale ehk teab keegi puusalt, mis on koos kõigi tasudega enamvähem arvestatult päevase ja öise elektri hind?
                  otsija

                  Comment


                    #10
                    Vs: Võrguleping

                    Esmalt postitatud otsija poolt Vaata postitust
                    etteantud paketi peale ... koos kõigi tasudega enamvähem arvestatult päevase ja öise elektri hind?
                    Lõppkokkuvõttes on ikka kasulikum osta elektrit tunnihinnaga, mitte paketiga. Ja edastamine siis öine-päevane. Minul tuleb 25 A peakaitsega Võrk4 ja tunnihinnaga elekter kõik kokku 10 - 11 s/kWh. Tegelikult saaks veel odavamalt, kui vahetaks 20 A peale.

                    Comment


                      #11
                      Vs: Võrguleping

                      Minul tuleb umbes sama hind Võrk2-ga + fix elektripakett. Peakaitse on 3x16A. Tarbimine on keskeltläbi 500kw/h kuus.
                      viimati muutis kasutaja Scott; 02 m 2019, 01:39. Põhjus: eelnevat postitust ei pea täielikult tsiteerima

                      Comment


                        #12
                        Varasemalt oli mul see nn elektripakett valimata ja oli üldteenused, siin mõned kuud tagasi helistasin sinna elektrilevi kodukal olevale numbrile vist, rääkisin oma tarbimise ära ja sealt soovitati mingi fix pakett mulle, väideti, et öine hind tuleb kogu kompott 13,2 senti vist ja päevane 16,2 või sinnakanti, okei lasin selle ära muuta. Kuna mul suurem osa tarbimist öösel ja talvisel ajal nii paarsada kWh öösel ja 50 ehk päevast max ja nüüd soojal ajal juppmaad vähem, siis selle põhjal umbes soovitati. Reaalsuses on aga see, et eelmise kuu arvel oli 135,9kWh öist ja 33,3kWh päevast tarbimist ja kogu arve 28,43 euri ehk siis keskmine kWh hind tuleb ikkagi pea 21 senti hoopis mis reaalselt tuleb kWh eest välja käia. Pole ilmselt ikkagi kõige optimaalsem pakett vist? Selle börsipaketiga tuleks kokkuvõttes äkki ikkagi soodsam, kuna öösel 2-6 vahel mil põhiliselt tarbin üldiselt hind all? Või seal oli see kuumakse vist ja nii väikese tarbimise puhul ei tasu ära see börsipakett?
                        E: Võtsin võrdluseks veel vist eelmise aasta novembri veel üldteenuste all oleva arve, sel ajal oli öine/päevane enamvähem pooleks ja koguhind tuli ka umbes sama, 20+ senti kWh, detsembri arve üldteenuste all eelmine aasta oli suht laes ja nii 40 sendi kanti kWh ilmselt.
                        otsija

                        Comment


                          #13
                          Võrgupakett ja energiapakett on eri asjad. Energiat võd osta börsihinnaga ja sinna kõrvale valid sobiva võrgupaketi nagu üleval pilt aga vaja uuem otsida.

                          Kokku siis iga kWh hind on (energiahind+võrguteenus+roheline 1.13s+ aktsiis 0.1s)+km.
                          Ja kuutasu juurde sõltuvalt võrgupaketist, odavam kWh>>kallim ampritasu.

                          Kui tõesti öösel tarbid siis fix on raiskamine ja võid pahameelt väljendada miks sulle infos valetati. Oletades et sa ikka ööst rääkisid.

                          Lõin aprilli kokku, 16.4 senti koos kõigega. Võrk4 ja börs, öö/päev 57/43.
                          Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

                          Comment


                            #14
                            Niiet ee arvel summa jagatud kWh = 20+ senti kwh keskmine liiga palju mul, kui 3/4 öösel ka veel tarbimine? Eelmine kuu mul oli see tarbimine veel madalam ka tegelikult kuna 2 nädalat ei olnud elektrisõiduk kasutuses. Reaalselt tavakuul ilmselt öist tuleb ka suvel nii 150kWh, samas paigaldan nüüd konditsioneeri ka korteirsse, see lisab samas päevast jälle palavaga juurde midagi. Et kokkuvõttes siis oleks mõistlik ilmselt ära muuta ja see börsipakett võtta ning aasta lõikes kokkuvõttes olen ikkagi kasumis sedasi? Seda paketti vist võis igal ajal uuesti muuta? telefon 7771545 ja küsin börsipaketti ning rohkem mingit müstikat seal pole?
                            otsija

                            Comment


                              #15
                              Arvuta sobiv võrgupakett ka. Tavaliselt on see võrk2 kuutasuga aga kalkuleeri läbi oma tarbimisega. Alates juunist: https://www.elektrilevi.ee/-/doc/864...i_2022_EST.pdf
                              Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

                              Comment

                              Working...
                              X