Probleem muttidega
Collapse
X
-
Vs: Probleem muttidega
Meil on 2014.a. keelatud isegi normaliseeritud lämmastikhape, millega saab näiteks trükkplaate söövitada:
https://www.mkm.ee/et/uudised/homsest-osa-kemikaalide-muuk-uksikisikutele-keelatud
Soome foorumis soovitatakse küll igasuguseid meetodeid – vaata näiteks viimane kommentaar ja ka teisi:
Comment
-
Regulaarne niitmine mootormuruniidukitega on siiani minu muruväljade puhul parimat effekti andnud.Kord olen katsetanud ka karbiidipõhise mutigaasi graanulitega mille tagajärjel minu aiast siirdusid mutid naabri mullaala kultiveerima.Minul probleemid lõppesid - temal algasid...
Kuna minu elamise eelmine omanik ei olnud väga usin rohtaia pidaja siis harva niitmise üks tagajärgedest olid mõningate mutionude spontaanne mullapidu.Nüüd kui on aastaid juba niidetud regulaarselt, pole ka täheldanud "maaaluste" aktiivsust nimetet kohas(ka naabril mitte).Selline siis oleks minu kogemus antud, palju kõnepinda omanud keskustelus. I.M.H.O.Kõik meeldiv tuleb lambist...Comment
-
Minu mutid küll ei karda muruniidukit ega murutraktorit ja püünistest, mis enne püüdsid väga hästi, hiilivad ka mööda. Suvel sai niidetud iga 10 päeva tagant.
Eks mutirohkusele ole andnud oma panuse EL rahadega ehitatud erinevat tüüpi trassid ja kõnniteed. Mullatöödega kaasneb päris kõva müra, eriti kui paekiht on lähedal.
Naabritel on praegu vähem mutte - naabripoiss tõrjub neid tümpsumasinaga. Oma 0,5km kauguselt on tümps õues kuulda, 50m ma ei räägigi. Mis teha, tal on selline muusikamaitse, mis ei ühti ka muttide omadega. Muttidele sobib ilmselt bemmimeestest tunduvalt erinev loudness.Comment
Comment