Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Millist ala minna õppima kahe vahel?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Millist ala minna õppima kahe vahel?

    Nii palju kui ma TTÜs olen kuulnud, siis see eriala lõppu pandud "bioonika" on just see tõttu pandud, et meelitada sinna nõrgema sugupoolt õppima. Kui palju seal tegelikult bioonika aineid on, polegi uurinud.
    Käisin mingi aeg biorobootikas programeerimas ja uurimas, mida nad õige teevad. Enamus neist olid muidugi doktorandid(erinevate erialade pealt nagu näiteks informaatika,mehhantroonika, elektroonika) ja tegelesid teadustööga ja ka nii mõnigi tegi tellimustöid eesti riigile ja teised väga huvitavate projekidega. (nt tehiskala)


    Kuid millist eriala valida? Eks ikka see mis sulle rohkem meeldib, kas elektroonika või mehhantroonika, ma ise arvan, et ära muretse selle pärast millega pärast kergem leiba teenida, sest mõlemad tehnilised alad. Peaasi, et see sulle meeldib, siis hiljem tahad ise ennast vabalajal veel rohkem arendada ja selliseid inimesi on palju vähem maailmas.
    Aga eks esimesel aastal tavaliselt saab selgeks kas oleks vaja vahetada eriala või mitte, kuid ega haridus külgemööda maha ei libise inimesel, kes seda tõesti hindab.


    Ise õpin hetkel informaatika ja saan aru kuidas inimesel, kes teeb midagi väga spetsiifilist, sellel on ikkagi vaja neid baas teadmisi mida ülikool proovib anda. Nii mõnigi kursakaaslane on öelnud, et "lineaaralgebra" on mõttetu teema. No issand, mille peal siis on programeeritud kõik mängud ja simulatsioonid? Ju vist mõni ikkagi ülikooli tulnud "gümnaasiumi pikendamiseks", muidugi sellest tulenevalt on ka palju läbi kukkujaid.

    Comment


      #17
      Vs: Millist ala minna õppima kahe vahel?

      Tänan vastuste eest! Lõppudelõpuks valisin ikka mehhatroonika, kuna see suht lai ala ja see tundub suht kindel ka. Olen ka Polütehnikumi teisest kursusest tahtnud õppida raudvara programmeerimist-robootikat.

      Comment

      Working...
      X