Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Fiskarsi käsiniiduk

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Fiskarsi käsiniiduk

    Kas meil siin foorumirahva hulgas on kellelgi selline uus käsiniiduk nagu fiskars momentum? Tundub päris kobe asi olema http://est-et.fiskars.com/Tooted/Mur...m-rootorniiduk Siiani olen kasutanud ainult bensukat, aga sai soetatud üks käsiniiduk surnuaial muru niitmiseks, et hea ja kerge autosse toppida. Prooviks lükkasin sellega ka terve aiamaa üle ja tulemus jäi üllatuse kombel palju ilusam, kui bensukaga niites. Esiteks niidab juba madalamalt ja teiseks ühtlasemalt, et muru jääb nagu vaip, aega kulub ka niitmisele ühe palju. Võiks soetada kodus niitmiseks ka vähe kobedama niiduki ja silma jäi see fiskars. Kuskil poes pole veel seda niidukit näinud, aga tahaks just teada on see siis tõesti palju kergem lükata ja niidab paremini, hind on küll päris kirves 290€. Poes vist katseks muru sellega niita ei saa, et ise kogeda, kui väärt riist on

    #2
    Vs: Fiskarsi käsiniiduk

    See peab tõesti üks vinge riist olema!
    Toote tutvustusest:
    Eksklusiivne StaySharpTM niidusüsteem niidab muru ilma terade puudutuseta, mis aitab pika rohu puhul säästa jõudu kuni 30% ja tagab pikaajalise hea niidutulemuse ilma iga-aastase teritamiseta
    Kuda see lõikamine siis käib, jäi mulle arusaamatuks.

    Comment


      #3
      Vs: Fiskarsi käsiniiduk

      Ilmselt seda mõeldud et tera ei puuduta suunajat. Tavaliselt käib lõikamine giljotiini meetodil tera ja suunaja vahel, ju see siis jätab vahe. Huvitav kas seal on mitmekihilised terad et teritama ei pea?
      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

      Comment


        #4
        Vs: Fiskarsi käsiniiduk

        vaatasin pilti ja lugesin juttu,ja täitsa meeldima hakkas.
        siis aga jõudsin hinnani...
        kas keegi on ka mingit odavamat katsetanud,ehk niidavad samuti hästi?

        Comment


          #5
          Vs: Fiskarsi käsiniiduk

          Igatahes ma läksin poodi ja ostsin selle niiduki ära. Mul oli põhiline kriteerium, et selle raha eest pean saama sellega lisaks aiamaale ka jõeäärset maad niita. Niidetavat maad on kuskil 2000 ruutu. Kui selline raha kulutada käsiniiduki peale, siis enam bensiini ja õli osta küll ei taha vanale niidukile ja pean saama sellega kõik niidetud. Jõeääres on umbes 40m pikkuselt 5% kallak ja natuke ka siledat maad. Jõeäärne on suhteliselt künklik ja aukus maapind. Uskumatul kombel isegi kolmandas astmes niidab see niiduk piisavalt madalalt ja tera ei käinud kordagi vastu maad. Lisaks on seda sama kerge lükata, kui mul olevat bensumootoriga isendit. Kallaku peal tahab bensukas alati kõrges astmes külili minna ja tuleb jõuga püsti hoida, aga selle fiskarsiga seda muret enam pole, niita on palju mugavam. Aias niidan teises astmes, sest esimene aste 25mm paneb tera juba mulda kündma Lisaks aias kõva pinnapeal on seda väga kerge lükata, isegi mul 5 aastane poeg trügis seda mööda aeda tükk aega ringi. Raam on sellel tugev, eriti mugav on see pehmendusega käepide, ei paindu ega midagi.
          Ülekanne on ratastelt ketiga, tagumised suured rattad on kuullaagritel ja kummikattega, tera käib vaikse sahinaga ringi ja niidukõrgust saab kangist regullida. Teritamist selle niiduki puhul pole vajagi. Kui tera ja rootori vahe peaks valeks minema, siis pole muud, kui kaks kruvi lahti keerata ja reguleerid vahe paika tagasi. Proovisin juba huvi pärast reguleerida ja peaks ütlema, et see toiming käib väga täpselt. Rootor ja tera on paksust metallist ja mingit paindumis selle puhul küll karta ei tohiks olla.

          Huvi tekkis selle niiduki vastu siis, kui mul ema ostis kevadel tavalise 90€ käsiniiduki, et seda surnuaiale vanavanemate hauale kaasa vedada, bensukas on lihtsalt tülikas kokku lapata ja autosse toppida. Prooviks lükkasin sellega siis terve aia üle ja tulemus pani imestama. Muru oli pärast väga ühtlane nagu vaip, lisaks võttis vähe madalamalt, kui bensukas. Kuna bensukas hakkab vaikselt väsima ja millalgi nagunii uut vaja, siis hakkasin vaatama, et kas pole äkki mõnda ägedamat varianti käsiniidukist ja sattusin fiskarsi peale. See odavam niiduk niidab väga hästi, kuid pläriseb kergelt kuna selle tera pole nii täpselt tehtud, kuid vaikne siiski. Selle peaks olema rataste sees hammasvöö mis ühendab väikese hammasratta abil rattad rootoriga ära. Pikema muru korral on seda ka raskem trügida. Fiskarsi niidukiga ei saa sama muru kõrguse korral midagi aru, et raskemaks läheks. Isegi jõeääres niitis kergelt maha 15cm kõrge muru. Odava niitjaga jõeäärset ei niida, kuna selle kõrguse reguleerimine käib tagumistest rullikutest aga rootor on ikka sama madalal. Kuna taguots on üleval, siis kisub niiduki otseti ja lükata sedasi ei jõua. Lisaks ei hammusta rootor nii madalal enam paksust murust läbi. Odavam viskab muru tagant välja fiskars aga lennutab muru niiduki ette. Kui tavalise käsiniidukiga jääb mingi murukirme peale niitmist maha, siis fiskars suudab selle nagu ära multsida ja maha ei jääkski nagu midagi. Liaks ei viska fiskars muru jalgadele nagu seda teeb odavam niiduk ja jalad ei ole pärast rohelised, eriti plätudega niites. Kogumiskott on ka täitsa saadaval nii fiskarsile, kui ka sellele odavale niidukile. Viimasel võiks täitsa see küljes olla, siis ei loobi jalgu muru täis. Õhtul ei viitsinud vara magama minna ja niitsin muru hääletult kella 00:00-ni. Ei sega mitte kedagi, mõnus asi ja olen igati ostuga rahul. Hind on kirves, aga mõne suvega peaks ennast juba tasa tasuma.

          Esmalt postitatud kreeklane poolt Vaata postitust
          kas keegi on ka mingit odavamat katsetanud,ehk niidavad samuti hästi?
          Meil see odavam käsiniiduk on Soome päritolu ja see niidab küll väga hästi ja ühtalselt. Sai tellitud enne soodukat siit http://www.hansapost.ee/p/mehhaanili...iduk/203021011 Kõva maapinna puhul on seda ka suht kerge lükata, aga kõrge muru sees on raske niita. Algul kaalusin ka husgvarna 540 ostu, et see maksab 135€ http://www.husqvarna.com/ee/products/lawn-mowers/540/ Võimalik, et see on ka vaiksem ja kergem lükata, kuid põhimõtteliselt ikkagi samasugune ja jõeäärset maad ma sellega ikkagi ei niidaks. Kui aga täiesti sile ja kõva maapind on, siis koos kogumiskotiga minu arvates teevad need niidukid ka väga head tööd.
          viimati muutis kasutaja Ufonaut21; 04 m 2012, 23:48.

          Comment

          Working...
          X