Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Veel kord juttu ATX plokkide rööbitamisest

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Veel kord juttu ATX plokkide rööbitamisest

    Oleks soov paar 400W ATX plokki rööbiti ühendada, mida tuleks modida? Tegin katse kahe 400W plokiga, panin rööbiti ja hakkasin kõvasti koormama. Koormasin takistitega, kõige karmim koormus oli 0.22oomi, testimaks, mida plokid sellise koormuse all teevad. 0.22 oomil peaks sisi koormus olema ca 54A Aga juhtus see, et pinge langes ca 8V-ni nig plokid ei lülinudki välja. 8V-ga voolutarve siis 36A. Üks plokk andmete järgi +12V 18A max, teine +12V 25A max.
    Proovisin ka 0.44oomilise ja 0.66 oomilise koormusega, aga ei mäleta, mis tulemus oli. Pinge ka langes vist alla 10V vms.

    Idee oleks järgmine- tagasiside jätta ainult +12V ahelasse mõlemil plokil(+5V oma ära eemaldada), siis ei tohiks pinge nii langeda? Siis plokk peaks +12V ahelat stabiilsena hoidma. Tühijooksul kruttida +12V ahel 13.6V- 14.4V-ni. Kuid kas plokkidel omakorda tagasisided kokku ei saa ajada, et ühtlustada mõlema ploki väljundpingeid?

    #2
    Vs: Veel kord juttu ATX plokkide rööbitamisest

    Kas +5 V ahelaid koormasid ? Jääb mulje et mitte ja plokid ei olnud normaalses töörežiimis. Kohustuslik koormus ja selle kontroll käib arvuti plokkides just 5V ahelast ja vajalikud amprid selleks tavaliselt (väga umbes) 5% maksimumist. Kui see nõue on täidetud, võid ülejäänud pingeid koormata või mitte kuidas tahad. Ideaalne oleks kui plokid oleks identsed, kui mitte siis pole hea seal päris maksimumi juures mängida, sest iial ei tea kuidas need amprid jagunevad tegelikult. Selliste amprite juures loevad juhtmete ristlõiked, jootekvaliteedid, klemmide ja pistikute kujud jne päris palju. Eri plokkide sisetakistused ka erinevad ju. Ja kett on ikka nii tugev kui tema kõige nõrgem lüli. Sama jutt ka siis kui plokke järjestikku tahad panna ja kõrgemat pinget teha.

    Comment


      #3
      Vs: Veel kord juttu ATX plokkide rööbitamisest

      Mu enda kogemus ütleb, et impulsstoiteblokke tasub paralleeli panna ainult läbi dioodide toite ja maa ahelas... kasvõi juba seepärast, et need väljundpinged ei ole kunagi päris võrdsed ja üks blokk hakkab teist koormama. Aga jah, 5V ahelas peab kindlasti koormus olema, vähemalt 0,5A (see on siis 10R). Arvuti toitekad pole lihtsalt mõeldud väiksema koormusega töötama.

      Comment


        #4
        Vs: Veel kord juttu ATX plokkide rööbitamisest

        Tegin 250W plokiga niiviisi, et +5V ahelalt võtsin tagasiside ära. +12V tagasiside takisti oli ca 38k, selle asendasin 15.7K takistiga, nüüd väljundis tühijooksul 14.08V. Proovisin natuke koormata kah, tarbijaks panin 60W hõõgpirni ning pinge kukkus 14.08V-lt 13.92V-ni. Pole paha?

        Comment


          #5
          Vs: Veel kord juttu ATX plokkide rööbitamisest

          Ja mida see 5V ahel siis tegi, pinge 10V?
          otsija

          Comment


            #6
            Vs: Veel kord juttu ATX plokkide rööbitamisest

            Tühijooksul 6.02V, 12V ahelat koormates (60W hõõgpirn) siis pinge tõusus 6.36V-ni.

            Comment


              #7
              Vs: Veel kord juttu ATX plokkide rööbitamisest

              Kas on siis tegelikult vaja kõrgemat pinget kui 12 V, et tagasiside kallale läksid, mingi akude laadimise teema ? Kui nii siis iga plokk käitub ju erinevalt koormatavuse osas ja paralleelitamiseks oleks seda enam head ikka identsed plokid. Kui veab on hästi, kui mitte, põleb maha.

              Comment


                #8
                Vs: Veel kord juttu ATX plokkide rööbitamisest

                Kuidas antud plokil saab tagasiside +12V siinile ainult ning pinge ca 14V-le ? http://www.oocities.org/br/luizissao...W-ISP300AX.gif

                Comment


                  #9
                  Vs: Veel kord juttu ATX plokkide rööbitamisest

                  Esmalt postitatud tiidu93 poolt Vaata postitust
                  Kuidas antud plokil saab tagasiside +12V siinile ainult ning pinge ca 14V-le ?
                  Mõned aastad tagasi ei viitsinud jalgratast leiutada ja traalisin netist sellise lingi:
                  Принципиальная электрическая схема и описание переделки в блок питания для трансивера 13,8V 22А.

                  Seal allapoole kerides on kaks skeemi: enne ja pärast ümberehitust. Sinistes kastides on muudatused. See on selline kaval kivi, et kogu juhtimine on ühes korpuses ja seega tuleb sisenditele V33 (+3,3V), V5 (+5V), V12 (+12V) ja NVp (negatiivsed pinged) jätta mulje, et olematute pingetega on siiski kõik OK. Sellest ka takistite kobar antud koibade ümber peale ümbertegemist. V12 sisendiga peab katsetama, kas hakkab protesteerima 14V peale. Kui jah, peab sinna ka pingejaguri tekitama. Tõenäosus on väga suur, sest ülepingekaitse ärkab +13,9...14,9V juures. Mina tegin lingis tooduga praktiliselt identse ploki hoobilt 24V peale, ja seega sai skeem ja nominaalid pisut erinevad.
                  Selle paar volti peaks saama VR1-ga juurde kruttida. Skeemid pole küll ülearu sarnased aga põhimõte on sama.
                  Harjutamine teeb harjutajaks.

                  Comment

                  Working...
                  X