Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Akudrelli Elu EZAL 17 laadija

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Akudrelli Elu EZAL 17 laadija

    Peale palju aastaid töötanud andis trelli akulaadija otsad suitsuga, kui panin tühja aku laadima. Peale laadija lahtivõtmist selgus , et suur kondensaator on pragudega. Muid silmaga nähtavaid vigastusi ei ole.
    Kahjuks on kondensaatori markeering halvasti nähtav. Mina loen sealt välja 2,9uF 260V. Koma kohaga ei ole kindel. Milline see kondekas tegelikult selle laadijal peab olema? Millega võiks veel asendada?
    Googlest skeemi ei leidnud.

    Mis tüüpi on akudrelli laadijates need suured kondensaatorid? Kas võiks kasutada samade näitajatega mootorites kasutatavaid kondensaatoreid?

    Võib olla keegi oskab midagi selle kohta öelda.
    viimati muutis kasutaja Scott; 11 m 2012, 05:47.

    #2
    Vs: Akudrelli Elu EZAL 17 laadija

    Pilti ehk?

    Kui trafota laadija, kus konde ahelas jadamisi, siis mahtuvus on üsna sobiva suurusega, tööpinge võiks vähemalt 400 V olla.
    73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
    ATiP1pN4XeM

    Comment


      #3
      Vs: Akudrelli Elu EZAL 17 laadija

      KUI see on see kondensaator (suur kandiline), siis on ta X2 tüüpi. Nende "tööpinge" tähendab RMS vahelduvpinge taluvust. Ehk siis 260V on iseenesest piisav, 400 oleks muidugi parem (aga suurem ja kallim). Kui on pragunenud, siis on ilmselt ülepinget saanud ja mahtuvus selle tulemusena vähenenud. 2,9uF annab 230V pealt laadimisvooluks 200mA. Selliste sümptomite korral põleb tavaliselt maha ka kondeka järel olev dioodsild.

      Comment


        #4
        Vs: Akudrelli Elu EZAL 17 laadija

        Lisan pildidClick image for larger version

Name:	laadija 003.JPG
Views:	1
Size:	101,5 KB
ID:	866921

        Comment


          #5
          Vs: Akudrelli Elu EZAL 17 laadija

          Mul on üks mootori kondensaator 3uF 450V olemas, kas seda võiks proovida asenduseks. Lisan veel paar pilti akulaadijast ja selle kondest.

          Comment


            #6
            Vs: Akudrelli Elu EZAL 17 laadija

            Ma arvan et mootori konde peaks sinna sobima küll, nii et proovi aga. Seal plaadi peal paistab üks kaitse ja kondeka vasaku ülemise nurga juures on vist 4 dioodi. Mõõda need ka üle.

            Comment


              #7
              Vs: Akudrelli Elu EZAL 17 laadija

              Tänan nõuannete eest. Tundub, et sain laadija korda. Laadimine toimib natuke aeglasemalt,ilmselt laadimisvool väiksem kui varem. Led i vilkumine lõpeb ja jääb pidevalt põlema umbes peale 45-60min möödudes. Lõpetasin laadimise peale 1h 20m. Aku pinge oli 13,5V. Selle aku nimipinge on 14V. Kui nii jääb tööle, siis olen rahul .

              Comment

              Working...
              X