Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mullamutid

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Mullamutid

    Esmalt postitatud ainpaasalu poolt Vaata postitust
    Meil oli selline suur oradega atripuut. Gravitatsiooniga töötas. Igalpool sai kasutada, kus gravitatsiooni oli. Väike "lõpmatuse" kujuga traadikene käis just aetud hunniku kohale ja kogu rakis seisi sellest kõrgemal. Kümmenkond metallora ühel raskel metallplaadil. Kui nüüd mutt tuli sinna käiku, et natuke avaramaks oma elamist lükata, siis niikui natukenegi see lõpmatus kerkis, sadasid 1000 tulist ora 30cm maasisse ja kõik, kes seal all olid, lasid saadud torkehaavadest oma hinged välja. Selle pluss oli see, et ei pidanud midagi kaevama ega keetma - raiped olid kah kohe maas väetiseks. Enam mutte ei ole. Veel.
    Vot midagi sarnast (või oligi sama asi) näitas leiutiste saates hiljuti

    Comment


      #17
      Vs: Mullamutid

      Esmalt postitatud katkine poolt Vaata postitust
      Vot midagi sarnast (või oligi sama asi) näitas leiutiste saates hiljuti
      Leiutiste saates pole käinud. See on mingi vene ime.
      Condemn the hive.

      Comment


        #18
        Vs: Mullamutid

        Selline vidin on poes - ameerikas olemas!

        Comment


          #19
          Vs: Mullamutid

          Nüüd sügisepoole olen püstihädas muttidega. Hunnikud muudkui kerkivad ja keegi enam lõksu minna ei taha. Seniajani toimisid hästi esimesel pildil olevad näpitslõksud. Nüüd aga vist targaks saanud, ajavad lihtsalt need lõksud mulda täis.
          On olemas ka selline eelpool kirjeldatud ogadega lõks. Ei tea, kas minu viga, aga sellega ka enam püük õnnestuda ei taha. Selle tööpõhimõte siis selles, et tõmbad hunniku tasaseks ja asetad selle lapatsi mutiaugu kohale. Nii kui hakkab mulda august välja ajama, päästik vallandub ja ogad tõmmatakse vedruga kaela. Probleemiks aga see, et aetakse täpselt muld päästikuni ja ongi kõik (viimane pilt). Päästik ise käib kergesti, selle viga ei ole.
          Nüüd oleks vaja mõtteid, et kuidas asja toimima saada. Olen mõelnud, et kas ei saaks kuidagi seda "muti tuvastamist" elektrooniliseks teha? Kas siis kuidagi herkoni ja magnetiga, et kui mutt seal augus mulda liigutab, siis? Või äkki saaks mingi liikumise peale toimiva kaamera kuidagi rakendada. Veel oli mõttes mingi vana autoalarmi põrutusandur. Mõtted oleks väga oodatud targematelt.
          Üks probleem tekiks ka selle elektroonikaga. Nimelt allalangevad ogad. Aga seda juba vaatasin, et ogasid keskele mutiaugu kohale vaja ei ole, piisab, kui nad on ümberingi eemal, et elektroonilisele päästikule ruumi oleks.
          Igasugu ulmelisi väristeid ja lainesaatjaid on kõiki proovitud. Mingil määral aitavad, aga siiski oleks vaja elliminieerida põhjus ehk siis mutt teise ilma saata.
          Ksf humax, kui juhtute seda teemat lugema, siis võiks mõned pildid nendest ümara avaga raudadest panna. See variant on mul veel proovimata.
          Click image for larger version

Name:	mutt4.JPG
Views:	1
Size:	250,6 KB
ID:	867112

          Comment


            #20
            Vs: Mullamutid

            Ma oletan, et ümara avaga raudade puhul mõeldakse neid.
            Endal ka need kasutuses, kui viitsid jamada siis saab kätte küll(kuigi mõni mutt tunneb ära, et rauad või midagi on ja ajab mulda täis, ju siis jääb ikkagi lõhn juurde paigaldamisel).
            Sel suvel avastasin väga tõhusa kahjurite tõrjumis vahendi, mis võtab ka mutid kinni(varem töötas hiirtega ainult). Nimelt on noor isane kass suve jooksul vähemalt 5 mutti kinni püüdnud(kui ta ise pole päris maha murdnud siis ise on saanud natuke kaasa aidata ja korras).
            Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik.

            Comment


              #21
              Vs: Mullamutid

              Esmalt postitatud meli666 poolt Vaata postitust
              Seniajani toimisid hästi esimesel pildil olevad näpitslõksud
              Mul sugulane kalamees pani nende näpitslõksude plaadi külge õngekonksu ja vihmaussi ning sai oma muttidest lahti.
              VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

              Comment

              Working...
              X