Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
http://www.elfafoorum.eu/faq.php
See more
See less

E27 halogeenlampidest...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    E27 halogeenlampidest...

    Nii...

    Kuna peale 100W hõõglampide müügilt korjamist on majapidamises läbi läinud esimene traditsioonilise hõõglambi kujuga halogeen (OSRAM ; PHILIPS), siis tekkis küsimus, et miks peab iga selline lamp olema eraldi toodetud ja klaaskupli sees? Eeldan, et seal lambi sees olev teine lamp on ju mingile standardile vastav ja tõenäoliselt ka eraldi saadaval. Seega võiks ju ca 30 EEK-iste lampide asemel olla müügil sellised keraamilised E27 -> sellise halogeenlambi pesale vastavad adapterid. Ja lambi läbipõlemisel vahetaks lihtsalt neid sisemisi lampe, mis tõenäoliselt oleks ehk odavamad kui 30+ tükk.

    On keegi selliseid adaptereid kuskil näinud?

    #2
    Vs: E27 halogeenlampidest...

    Kaua ta sul vastu pidas, kas need 2000h ikka sai täis? Muidu oleks G9 sokkel alternatiiv torgatavad halogeenid aga need veel kallimad kuigi materjali seal veel vähem kui tava E27 sokliga lambil. Selle adapteri pead ise tegema ostad ühe G9 pesa siis võtad ühe vanema E27 hõõglambi millel plekkosa on veel rauast mitte alumiiniumist(kehv joota) ja aretad endale selle adapteri. Nüüd on küsimus selles kust saada üks hea partii G9 sokliga halogeene odava hinnaga. Kõige lihtsam on vist tavalisi hõõglampe edasi osta või oodata et need E27 haloheenid odavamaks lähevad.

    Comment


      #3
      Vs: E27 halogeenlampidest...

      Esmalt postitatud daddo poolt Vaata postitust
      tekkis küsimus, et miks peab iga selline lamp olema eraldi toodetud ja klaaskupli sees?
      Vastus on, et "tarbijate soovil". St. turuuuringu käigus olla selgitatud välja, et valdav enamus soovib, et ka "säästu"-elektripirn oleks traditsioonilise elektripirni kujuga.
      Olen ka viimasel ajal kasutanud neid "säästu"-pirne halogeenpirni sisuga. Pakendil kirjeldatud sääst minu meelest ei vasta väitele. Näiteks 29W halogeen on tajutavalt pimedam kui 40W tavaline hõõglamp, kuigi pakendil väidetakse, et sama valgusjõuga peaksid olema. Küll aga on halogeenpirni sisuga pirnid oluliselt vibratsioonikindlamad. Näiteks köögi tõmbekapis, kus ventikas tekitab vibra, tavalisi pirne pidi vahetama nii 2-3 korda aastas, halogeenid toimetavad juba kolmveerand aastat.
      Aga säästupirnideks ilma jutumärkideta minu arusaamadesse sellised ei mahu. Hõõglamp on ikka hõõglamp, hõõgugu spiraal siis lämmastikus või halogeengaaside keskkonnas.
      Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

      Comment

      Working...
      X