Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kuumutatav magnetsegaja

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kuumutatav magnetsegaja

    Ehk oskab keegi mõne idee anda kuumutatava magnetsegaja valmistamise kohta.
    Plaanis võimaluse korral ise selline aparaat valmis teha, kui see mingil moel reaalseks osutub. Asi kujutab endast pmst pisikest keraamilist elektripliiti millele on lisatud veel mootor mis keerutab magnetit. Kui sinna pliidile panna nüüd klaasanum vedelikuga ning sinna sisse spets piklik magnet, siis hakkab viimane vedeliku sees keerdlema (kuna all mootori küljes olev magnet keerdleb) segades nii vedelikku.


    Kui leiaks ühe auguka pisikese keraamilise lauapliidi, siis saaks vaadata kas annaks sinna mingit mikromootorit mahutada, kuid pole siiani sellist pliiti kuskil näinud.
    Teiepoolsed ideed on igaljuhul teretulnud.

    #2
    Vs: Kuumutatav magnetsegaja

    Mul on üks selline - isetegemine ei ole väga lihtne. See koosneb O -kujulisest küttekehast, küttepinnaks on õhuke (alumiinium?)plekk ning küttekeha sees pöörleb mootori rootorile kinnitatud püsimagnet. Selleks et asi töötaks peavad tolerantsid üsna pisikesed olema, magnetväli kahaneb võrdeliselt kauguse ruuduga.

    Teine küsimus on, et mida sellega segada tahad? Suppi sellega ei sega. Peab olema kas mitte väga viskoosne vedelik või peeneteraline suspensioon. Magnet jääb üsna kergesti kinni ning kui satub tsentrist välja võib jääda mööda purki ringi hüppama või ühe koha peale võbelema, niiet ei sega suurt midagi.

    Põhimõtteliselt kui soovid ja vaja võin miski mõistliku hinnaga ka oma segaja ära müüa. Poest ostes on nad päris kallid. Isegi vene omad komisjonipoodides.

    Comment


      #3
      Vs: Kuumutatav magnetsegaja

      Pmst kui sa piisavalt tugeva magneti keerlema paned läheb see alumiinium ise ka soojaks.
      Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
      1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
      2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

      Comment


        #4
        Vs: Kuumutatav magnetsegaja

        cyrix tee oma segajast pilti.

        Comment


          #5
          Vs: Kuumutatav magnetsegaja

          Magnetitel on kriitiline temperatuur, millal nad omadused kautavad. Uueaja ägedatel magnetitel võib see küllalt madal olla.

          Comment


            #6
            Vs: Kuumutatav magnetsegaja

            Click image for larger version

Name:	Segaja 001.jpg
Views:	1
Size:	96,2 KB
ID:	865104Click image for larger version

Name:	Segaja 003.jpg
Views:	1
Size:	93,2 KB
ID:	865105Click image for larger version

Name:	Segaja 004.jpg
Views:	1
Size:	102,2 KB
ID:	865106Click image for larger version

Name:	Segaja 002.jpg
Views:	1
Size:	96,3 KB
ID:	865107 Nagu näed on mootor päris suur, mikromootoriga ilmselt ei mängi välja. Magnet on ümmargune ja käib küttekehas olevasse auku. Jahutuseks on rootori küljes labad. Küttekeha kattev plekk on üsna õhuke, pakuks 3 mm. Mis puutub Curie punkti, siis nii kõrget temperatuuri üldiselt ei lähe keemias vaja ja kui läheb, siis saadakse seda teistmoodi ning kasutatakse mehhaanilist segajat. Magnetsegajad selliseid temperatuure ilmselt ei saavutagi - näiteks konkreetse isendi küttekeha on ainult 200 W.
            Sa küll ei avaldanud, mida segada soovid, aga varem kasutati keemias magnetsegaja asemel mehhaanilist rootorsegajat, mida oleks ilmselt kasvõi dremeli põhjal lihtsam ehitada. Asi koosnes mootorist, ülekandetrossist ja segavast labast.

            Comment

            Working...
            X