Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

hooratas-salvesti kõvaketta mootorist

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: hooratas-salvesti kõvaketta mootorist

    Mu praeguses kodulinnas Bristolis on hoorattaga tramm juba viimased kümme aastat töös. Link asjale.

    Hoorattast nii palju, et salvestatav energia on I*w^2/2, kus siis I on inertsimoment ja w on pöörlemise nurksagedus. I omakorda on võrdne integraaliga m*r^2, ehk mida väljaspool on mass, seda suurem inertsimoment. Aga kõige suurem panus energiasse tuleb ikkagi pöörlemiskiiruselt, sellest on ju ruutsõltuvus.

    Kusjuures, nüüd tuli meelde, JET ehk eksperimentaal termotuumajaam Inglismaal kasutab kahte suurt hooratast et salvestada energiat plasma soojendamise impulssideks. Kui neid vahel ei oleks, läheks kesk-Inglismaa iga natukese aja tagant pimedaks

    Comment


      #17
      Vs: hooratas-salvesti kõvaketta mootorist

      Tegin väikese eksperimendi, panin sellele mootorile originaal ketta külge ja vaatasin kuidas ESC asjasse suhtub. Selgus, et see ei oska sellise massiga startida. Nõksutas edasi-tagasi mõned korrad ja kõik. Tööle sain vaid nii, et ajasin suruõhu püstoliga kerged pöörded peale ja siis ESC järgi. Asja joonised tegin paberile ära, järgmine nädal vist trein hooratta valmis ja millalgi korpuse ka.
      Allkiri.

      Comment


        #18
        Vs: hooratas-salvesti kõvaketta mootorist

        Neil ECS-idel on olemas soft start mode loe manuali kuda aktiveerida. Pmst kui asja ei saa siis mingi aeg võin sulle enda oma ärida(1-3 nädala päeast peaks veic vaba aega tekkima et lõpuni aretada uus rev ). Seal saad pidurdada ka energiat tagasi laadides, Mo oma töötas suht madalatel pööretel, umbes 15Hz step clk , kõvakettad tavaliselt 4 poolust ehk 6x4 steppi ringi kohta. Kusjuures CD-romi mootor on palju parem, parim on 3F floppy seadme oma.
        Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
        1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
        2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

        Comment

        Working...
        X