Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Teiste foorumite reklaamist ja ülejooksikutest.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Teiste foorumite reklaamist ja ülejooksikutest.

    Head uut aastat kõigepealt. Kell jookseb uue aasta teist tundi ja minuni jõudis raport, et ka uusaastaööl üritavad osad tegelased siia foorumisse sobimatut reklaami postitada.


    Arvatavasti ei ole enamusele lugejatele uudis, et siin ca kuu aega tagasi toimunud emotsionaalse mõttevahetuse tagajärel otsustas ennast KaruTEC-iks nimetav kodanik teha oma isikliku elektroonikafoorumi. Ma mäletan lausa seda, et ka mina ise soovitasin tal seda teha, kuna ta olemasoleva foorumi korralduse ja juhtimisega rahul ei ole ja tahtis asju oma käe järgi ümber organiseerida ja paremaks teha.

    Vaba maa ja vabad inimesed. Initsiatiiv on alati positiivne ja tore, et keegi ka midagi reaalselt ära teeb. KaruTEC-il on kogemust ja teadmisi, mida jagada. Kurb on ainult see, et uus foorum mitte ei täienda, vaid ainult kopeerib-dubleerib olemasolevat ning sai tehtud peamiselt KaruTEC-i soovist omi reegleid kehtestada. Kurb on ka see, et osa inimesi usub "heasse tsaari" ning arvab, et foorumi (ja võimu) vahetus (samade kasutajatega) üksi lahendab kõiki sisulisi probleeme. Kõige kurvem on see, et uue foorumi kõige aktiivsem ja mahukam teema on see, kus räägitakse taga vana foorumit, kirutakse selle tegevust ja räägitakse, kui halb siin kõik on.

    Nüüd jõuame küsimuseni, mis siis on postituse alguses mainitud "sobimatu reklaam":
    Kujutame ette ühte pubi, kus on rahvas aastaid koos käinud ning mõnusalt juttu vestnud. Ühel õhtul toimub pubis väike kähmlus, mille käigus visatakse mõned tegelased kainenemiseni ukse taha. Nemad aga solvuvad ja ehitavad enda kooskäimise jaoks teisele poole teed uue pubi. Olgu siis nii.
    Aga kuna üle tee uues pubis käib vähe rahvast ja neil on vist igav, siis trügib uue pubi fännklubi regulaarselt vanasse pubisse selleks, et teisi vanasid olijaid üle tee enda juurde kutsuda ja kleebivad seinale ja laudadele uue pubi reklaame. Nad räägivad lärmakalt, kui kehva on vana pubi ja kui hea on uus. Räägivad, kuidas vana pubi on ennast ammendanud ja kutsuvad kõiki seda maha jätma.
    Kas selliseid agitaatoreid peaks tolereerima?

    Administraator Tanker on öelnud oma seisukoha selle kohta, et asjalikke viiteid teistele foorumitele, sealhulgas nn. Karufoorumile EI tsenseerita, kui viite sisuks on _omas_kontekstis_vajalik_ tehniline viide.
    Küll aga kustutatakse postitused, mille sisuks on ainult reklaam - TULGE MINU XXX FOORUMISSE, MINA LÄKSIN ÄRA YYY FOORUMISSE või OSTKE MINU ZZZ KAUPA!

    Sellegipoolest on vähemalt _kümmekond_ erinevat tegelast, sealhulgas KaruTEC ise, üritanud _korduvalt_ postitada siia just sedalaadi üleskutseid. Milleks? KaruTEC-i uue elektroonikafoorumi aadress ei ole siin mingi saladus ja on googeldades kõikidele soovijatele hõlpsasti leitav esimese kolme tulemuse seast. Küsimus on selles, _kus_, _kuidas_ ja _mil_viisil_ seda reklaamitakse. Esiteks on hea tava, et enne võõrale pinnale reklaami kleepimist küsitakse omaniku luba. Teiseks, kui on näha, et omanik on loata kleebitud reklaami pidanud ebasobivaks ja eemaldanud, siis seda ka respekteeritakse, mitte ei üritata sama asja uuesti postitada. Selge on ju see, et omanikuga vägikaikavedamine lõpeb varem või hiljem sissetungija kahjuks.

    Lõpetaks siis parem selle vägikaikaveo. Jõuga ei hoia me siin kinni kedagi. Kui keegi soovib kirjutada teistes foorumites, siis andku tuld, aga sellest _ei_pea_ siin avalikult teada andma. Kui keegi enam _ei_soovi_ kirjutada siin, ELFA foorumis, siis ka sellest _ei_pea_ avalikult ja kõva häälega siin teada andma (stiilis "mina kolin nüüd ära"). Piisab ju ka sellest, kui jätta siia lihtsalt kirjutamata.

    Siinsed reeglid peaksid kõikidele arusaadavad olema. Kui keegi tahab n.ö. ümber kolida, teeb seda viisakalt ja soliidselt. Kui keegi tahab mõlemis foorumis osaleda, teeb ka seda viisakalt ja soliidselt (hea näide on nt. Felch). Aga kisakõrid, kes tulevad siia ainult eesmärgiga agiteerida rahvast mässama ja ära kolima, saavad tulevikus korrarikkumise eest postitamiskeelu.
    viimati muutis kasutaja vtl; 01 m 2010, 08:57.
    GSM: 5039624

    #2
    Vs: Teiste foorumite reklaamist ja ülejooksikutest.

    Olen hetkel ise aktiivne kasutaja 6 eestikeelses ja 6 ingliskeelses foorumis.
    Ma ei näe probleemi kasutusvaldkonna osas. Pigem näen kasvuraskusi. See väljendub igal pool eestikeelsetes foorumites. Foorumid on täpselt oma kasutajate nägu, teame millisest ajastust tuleme, kuhu minna ja kuhu areneda pole selge või ei suuda valida.

    Reklaami kohta olen oma arvamuse öelnud tagasiside foorumi osas. Teine teema on laimav reklaam kellegi või millegi vastu kui ta on vastuolus heade tavadega.

    Liblikaefektiks nimetatakse väärtust mis tekitab laviinprotsessi midagi loomaks või hävitamaks. Vahel on see hea, vahel halb, paika paneb aeg.

    Sai mõistukõne moodi, kes soovivad saavad aru.

    Tänud kes lugesid..
    Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

    Comment


      #3
      Vs: Teiste foorumite reklaamist ja ülejooksikutest.

      Kodanik vtl-i postitus väljendab täpselt seda olukorda mis reaalselt esineb. Igaljuhul väga hästi kirjutatud, võrdlused on väga asjakohased, pikk ja huvitav postitus, ilusasti näha, et kui midagi tahta arusaadavalt lahi seletada siis peabki postitus olema pikk. Paar rida teksti ei ütle midagi, see ainult tekitab väärarusaamu.

      Reklaamiteemal tekkis mõte: Foorumi administratiivne pool nõuab kindlasti ka kulutusi-senini ei ole kohanud veel üleskutset, et foorumikasutajad võiks omaltpoolt aidata foorumi käigus hoidmisega [serveriruum nõuab investeeringuid jne.]. Siis niisugune mõte, et miks mitte lubad reklaami-TASULIST reklaami. Kommertstegijad kes külvavad ka hobitroonikute seas sõnumit, et kõik peab olema ainult [suurt]tulu-toov, et hobina pole see asi üldse primaarsena mõeldav, siis las need maksavad oma reklaami eest ja kuna aetakse taga suurt siis ka reklaamile määrata sellest tulenevalt aus käitlus/esitlustasu.
      Tegelikult väga hea, et on "professionaalsete" ja hobitroonikute eraldiseisvad foorumid. Hobitroonikutele julgeks soovitada eriti keerukana tunduvate probleemide puhul otsida üles välismaiseid kommuune ja sealsetelt (paljudel juhtudel väga tuntutelt inimestelt) küsida. "Profifoorumite" tegijad on ka neist just küsinud kunagi ning saanud sealt ammendavaid ja abistavaid vastuseid, nüüd nendelt siit küsides saab alguse metsik süüdistamine. Kuna isiklikult möödub päevas tavaliselt mitu tundi lugedes pcb tegemise teemasid siis nii mõndagi on silma jäänud.

      Igaljuhul head uut aastat ning edu ja rahumeelsust siinsele rahvale!
      -superradical-

      Comment


        #4
        Vs: Teiste foorumite reklaamist ja ülejooksikutest.

        Lugesin kunagi sotsioloogilist uurimust igasuguste suhtluskeskkondade kohta ning selles järeldati, et "läbu" tekkimine ning asjaliku jutu hääbumine on elutsükli lõpupoole paratamatu nähtus. Pikema elueaga kippuvat olema poolsuletud keskkonnad, kuhu kuulumine eeldab ka iga liikme endapoolset panust.

        Ausalt öeldes olen ka ise kunagi noorema ning lollimana mõneski teemas mõttetult vaielnud ning teemasse mittepuutuvaid kommentaare jätnud, aga sellest kasvab välja. Loodetavasti ka ülejäänud seltskond, kes siin "läbustamisega" hiilgavad. Ise pole praktiliselt 2 aastat vist vaevunud enam eriti tihti seda foorumit külastama ning üheks põhjustest on olnud ka see, et suhteliselt raske on siit asjalikku infot leida - märgusõna järgi midagi otsides pead lugema kõigepealt diagonaalis läbi hunniku asjasse mittepuutuvaid kommentaare ning siis ehk, kui vahepeal pole lugemisest tüdinud, leiad ka selle, mida otsima tulid.

        Kahju muidugi näha, et ka foorumi tõelistelt veteranidelt (humax, martinj, KaruTEC jpt.) pole enam jupp aega midagi uut ja huvitavat tulnud. Aga eks on nemadki tülpinud kes siis ühel, kes teisel põhjusel.

        Teemasse puutuvana - viisakas ning lausa elementaarne oleks tõesti enne millegi reklaamimist pinna omanikult luba küsida. Kindlasti pole paha samalaadsete ning -teemaliste suhtluskeskkondade tekkimine, kuid need võiks siis ka üksteist mingilgi viisil täiendada või midagi uut pakkuda.
        Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

        Comment


          #5
          Vs: Teiste foorumite reklaamist ja ülejooksikutest.

          Vabandan ette! Ei ole päris otseselt seotud teemaga aga tekkida võiva väärarusaama tõttu järgmist:
          Ilmselt oleks kõige parem kui teiste poste "läbustamiseks" ja "spämmimiseks" nimetavad kodanikud seletaksid lahti oma mõtte-mis on "läbu" ja mis on "spämm"? Usun, et siis oleks seda asja ja asjatuid riiukiskumisi hoopis vähem. Just "sotsioloogilisus" on taoliste juhtumite põhjal 99,99% põhjus, inimesed on erinevad ja inimestel on erinevad arusaamad, kellelgi ei ole 100% õigus oma väidetes.
          Vaielnud on igaüks, samuti on siin mainitud suurtest "gurudest" [antud juhul ei kahtlegi teadmiste puudumises mõnedel teemassepuutuvatel juhtudel] täpselt samasugune probleem ning nad on jätnud vägapalju teemadesse mittepuutuvat siia maha, see saab tavaliselt alati mingisuguse vastuse.
          Näiteid ei tahaks tooma hakata (püüdes jääda viimase oma posti piiresse!), selleks oleks vast hea luua uus teema näit. "Mis on spämm ja läbu". Tean mainitud gurudest üht kes 100% arvab, et näit. minu eksistents üldse ja siinsed postitused ongi läbu kuid seda inimese vaatenurka enda ümber vaatamise oskusest on isegi mainitud lugupeetud martinj. püüdnud seletada ja täiesti lootusetult . Seega olgem rohkem tolerantsed ja õppigem kordki nägema kaugemale ka omaenda ninatipust!

          Loodan, et ei saanud väga läbu, et kohe kustutatakse, usun, et "läbu" ja "spämmi" olemuse teadasaamisest oleksid veel paljud huvitatud!
          -superradical-

          Comment


            #6
            Vs: Teiste foorumite reklaamist ja ülejooksikutest.

            Kui juba mind mainiti siis võtaks kah sõna.
            Et miks pole minult tükk aega midagi asjalikku tulnud. Põhjus on lihtne, lihtsalt pole mahti enam ajaviiteks õpetusi treida. Jah ma mingi 5-6 aastat tagasi vorpisin neid. Samas nendest on suht palju kasu olnud, umbes kord kahe kuu jooksul tuleb mulle privakasti järjekordne küsimus mu "bassifiltri" kohta. Siis oli mul suhteliselt palju vaba aega sellega tegeleda. Hetkel on mul olemas kolm last ja enamus aur läheb nende peale.
            Samas, kui tuleb asjalik küsimus (kusjuures päris palju privaküsimusi), vastan heameelega.
            Nõus, tüdimus tuleb peale nähes ei tea mitmendat korda teemat "leedi vilgutamine" (ei ole trükiviga kusjuures) või Vga SCarti. Õnneks on U101 sildamise teemad ära lõppenud, vist on võimendid otsas.

            Modereerimisel püüan olla nii palju mõistev ja omast arust häid tavasid jälgiv kui vähegi võimalik. Ega midagi ei ole ka offtopicu vastu (ega meil pole "politseifoorum" ja ma ise vahel läbustan kah) aga labasustesse laskumist ja fleimi üritan ära hoida. Aga ma ei näe kohe alati kõike, seepärast andke teada, kui miskit valesti on.
            Läbu definerida on suht raske - tuleb toetuda sisetundele. Mingil määral kuulub terve see teema sinna alla+ülejäänud "varia" foorum.


            Martin, moderaator
            Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

            Comment


              #7
              Vs: Teiste foorumite reklaamist ja ülejooksikutest.

              Vabandan, et selle teema ülesse kaevan. Aga keegi teab miks KaruTECi foorum ei tööta?
              Mis nagu juhtus? Masu pani kinni?

              Mitte, et ma väge aktiivne oleks seal olnud, aga lihtsalt huvi.

              Tulirebane ütleb, et foorumit ei eksisteeri enam.

              Comment


                #8
                Vs: Teiste foorumite reklaamist ja ülejooksikutest.

                Eile õhtul töötas veel, ilmselt on server maas

                Comment


                  #9
                  Vs: Teiste foorumite reklaamist ja ülejooksikutest.

                  Tüepoolest, hetkel ei vasta. Ilmselt server maas.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Teiste foorumite reklaamist ja ülejooksikutest.

                    Tuli meelde, et see foorum kah olemas. Vaatasin. Toimib. Lugesin. Enam ei taha. Tore foorum küll, kui kõige aktiivsem teema tegeleb selle foorumi mustamisega ja kui see nüüd maha kukkus, tulid sealsed siia liivakasti tagasi kaebama, et neid sinna ei lasta. Muu kõik on seal olematu. Jah, läbustajaid pole (peale selle ainsa populaarse teema), aga seal pole ka sisu.
                    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

                    Comment


                      #11
                      Vs: Teiste foorumite reklaamist ja ülejooksikutest.

                      Kui paar aastat tagasi see pereheitmine siin toimus, vangutasin mõttes pead selle üle ja kuigi tahaks kõigile alustajatele ikka jõudu ja edu soovida, näris kahtlus hinge et ega ta vist vinduma jääb. Eesti on lihtsalt liiga väike et siin jätkuks postitajaid kahe sellise foorumi jaoks ja turukonkurents oma karmide seadustega toimib ka sellises mitterahalises valdkonnas.
                      Eestis on ju küllalt selliseid foorumeid kus juhuslikul lugejal kulub kogu mitme aasta jooksul kogunenud foorumi läbilugemiseks veerand tundi ja mis sisuliselt on kümmekonna kasutaja kollektiivsed blogid.
                      Inimesed on ju toredad aga kui ei klikita- no mida sa teed, ikka kipud kibestuma.
                      Tahan jõuda oma mõttega sinna et meie foorumi aktiivsus, maht, külastatavus ja liikmete arv on väärtus, mis tasub märkamist ja hoidmist.
                      Igasugune verbaalne soga, mis siin vahel paljuneb ja mille kallal moded vaeva näevad, on selle kõrval tühiasi.

                      Comment


                        #12
                        Vs: Teiste foorumite reklaamist ja ülejooksikutest.

                        Esmalt postitatud mikumaku poolt Vaata postitust
                        Tahan jõuda oma mõttega sinna et meie foorumi aktiivsus, maht, külastatavus ja liikmete arv on väärtus, mis tasub märkamist ja hoidmist.
                        Igasugune verbaalne soga, mis siin vahel paljuneb ja mille kallal moded vaeva näevad, on selle kõrval tühiasi.
                        Väga hea point.
                        Ehk kui asjast puudutatud läbi lillede öeldust aru ei saanud, siis: mõelge enne mitu korda, keda ja mille eest bännite, kelle teemasid ja miks sulgete või postitusi kustutate, muidu võib ka siinne asi känguda. Mina isiklikult olen ka nõus väikese nagelemise ja sõimlemise välja kannatama, igal juhul on see parem kui surnud ja tühi foorum.

                        Comment


                          #13
                          Vs: Teiste foorumite reklaamist ja ülejooksikutest.

                          Otsisin siis uudishimust tolle uue foorumi üles. Tundub väga laisk tegevus seal. Mingi 2 aastat vist üleval, teemad, mis vedu ei võta. Eesti ikka liiga väike sarnaste foorumite jaoks. Osa liitub ainult müügikuulutuste paigutamise võimalust arvestades.
                          www.automobilia.ee

                          Comment


                            #14
                            Vs: Teiste foorumite reklaamist ja ülejooksikutest.

                            Viimasel ajal tundub mulle, et kuidagi siinne tegevus on pisut aktiivsust kaotanud, vähemasti tehnikafoorumite osa. Ju siis ongi osalt see pereheitmine seltskonda vähendanud. Kahju muidugi, kui arvamusega inimesed lahkuvad. Isegi, kui mina nendega sarnaselt ei mõtle, aitab see teemasid hoida ja kohati silmaringi laiendada. Karu oli kindlasti üks, kellega ma alati nõus ei olnud, aga kelle jutust vahel ikka miskit leida võis.
                            Mis seal salata, pole ise lähiminevikus ka nii väga aktiivne olnud ja arvestades minu osalemise mahtu, kindlasti mõjutab, vähemalt vastukaja tekitamsie osas.
                            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

                            Comment


                              #15
                              Vs: Teiste foorumite reklaamist ja ülejooksikutest.

                              Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                              Väga hea point.
                              Ehk kui asjast puudutatud läbi lillede öeldust aru ei saanud, siis: mõelge enne mitu korda, keda ja mille eest bännite, kelle teemasid ja miks sulgete või postitusi kustutate, muidu võib ka siinne asi känguda. Mina isiklikult olen ka nõus väikese nagelemise ja sõimlemise välja kannatama, igal juhul on see parem kui surnud ja tühi foorum.
                              Nagu ma aru sain, on see minu pihta.
                              Vaata, inimene võib olla suurte teadmiste ja kogemustega,aga kui kaob kaasinimeste suhtes ära viisakus ja muututakse ülbeks (a-la kõik on jobud, kes juppe vanadest monitoridest välja tinutavad ja x jootejaama ning profiriistasid ei oma) siis pole ju muud teha, kui kasutaja kõrvaldada, missest, et tegu võib olla Elfa suurkliendiga. Ja kui ta omasugused endajuurde korjab, las olla.

                              Surnud ja tühi foorum tekib siis kui need samad ülbajad peletavad ära mõne uustulnuka kellel on tõsine huvi asja vastu, aga näed oskusi napib. Tänapäeva noorte elektroonikahuvi ja isegi üleüldine loogilise mõtlemistase on suht nigel, näen seda iga päev.

                              Edit: Ma loen oma jaoks aasta õnnestunuks, kui suudan aastajooksul vähemalt ühe tühikargaja jootekolvi taha meelitada. Ja see foorum aitab sellele kaasa.
                              Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

                              Comment

                              Working...
                              X