Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Sample ordering

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Sample ordering

    Tere,

    on vist sobilik siia teema tekitada. Kysimus selline, et kuidas on siinsel rahval kogemusi samplite tellimistega allj2rgnevatest tootjafirmadest.

    Texas Instruments - tellitud 21.03.2009 ja kuller t6i 3 peva hiljem asjad koju k2tte. V2ga suur respekt sealsele systeemile.
    Linear Technologies - Asjad tulid kohale 2 n2dalt.
    Maxim - tellimus esitatud 22.03.2009 ja vaikus
    Atmel - tellimust esitatud 23.03.2009 ja vaikust kuigi v2idetavalt peaksid 72h jooksul teate saatma. Ei kippu ega k6ppu. Tegin t2na uue katse.
    Vishay - 23.03.2009 ja vaikus. Samuti vaikus otsep2ringule ning eesti distribuutoritelt ka vastust ei ole. V6tan seda kui Arrowsi ja Farnelli ylbet suhtumist tavakodanikesse. Parandage kui eksin.

    Paluks siis kogemusi jagada selles valdkonnas?
    MSN- taneltreima182@hotmail.com
    telefon katki.

    #2
    Vs: Sample ordering

    Aga nii ongi-
    Vishay-lt ära midagi looda, kui siiski kätte saad anna kindlasti siin teemas teada, mina tellisin möödunud aastal seal ka paar "hard to find" kivi ja ei saanud mingit vastust-kive ootan senini . Neil on imelik sample-poliitika, reklaamivad justkui saaks aga tegelikult ei saa . Samas-tasuta, ega sundida ka ei saa aga alatu natuke-milleks reklaamida .

    Maxim-iga teised lood, saad küll sealt, varu ainult kannatust-minul tuli umbes kuu aega sealt pakk, kasutavad aeglast (odav!) maapostiteenust suuremalt jaolt!
    Texas-ega sama kogemus-respect!
    Atmel-it ja Lineari ei ole vajanud-ei tegele eriti nende komponentidega, Lineari olen kasutanud kuid Atmeli pole üheski oma projektis kasutanud.
    ----------------------------------------------------------------------
    A meenub, et kunagi tundsin huvi Lineari pingeregulaatori vastu, otsisin küll aga ei leidnud sample osa-mille all see on?
    -superradical-

    Comment


      #3
      Vs: Sample ordering

      Mis regu sa linearist taga ajasid? Sealt ma tellisin endale 3,7V to 5V dc/dc chrage pump-i. Oma pingeregud sain hoopis TI-st mis 3 p2evaga kodus olid.
      Vishay-ga peaks midagi ette v6tma. Konkreetselt kirjutama, et (where is my f..ing order no xxxx ) and no feedback seems strange attitude for me, potetnial costumer in future. Eheh kasutaks ise ylbet attituudi aga viiskat.
      Niivigases keeles kui oskan. Aga jah vaatame mis vastavad. Ei tasu siis reklaami teha. Saiapilt on aga saia syya ei saa. Nahh.

      Aga jah, kannatame vishayga ja m6tlen mingi viisaka ja terva p2ringu v2lja.
      MSN- taneltreima182@hotmail.com
      telefon katki.

      Comment


        #4
        Vs: Sample ordering

        Njaa, maximist tuli vist 5 kuud, ma juba olin ammu mõtte maha matnud ja äragi unustanud et midagi saab ja siis ükspäev, imede ime, olidki uksetaga. Nii et varu kannatust, mõtle kohe pikalt ette, mida sa poole aasta pärast võiksid vajada ja telli juba täna, siis on kindel et saad õigeks ajaks kätte.
        Condemn the hive.

        Comment


          #5
          Vs: Sample ordering

          No tegelikult see on reklaamikampaania ju ja kui ei saa siis ei saa . Vihast kirja ei ole saatnud kordagi-pole midagi parata. Samas on nutune see, et seda juppi ka kusagilt mõistliku hinna eest ei leidnud (oli vist DG200 või mingi sarnane asi). Samas tundub konkreetne jupp mingiks "veidi" kõrgemaks kasutuseks, mitte eriti elu ülistava eesmärgi nimel , otsing datasheetile ei anna erilist tulemust-ainult Vishay lehelt sain selle siis kätte (aasta või veidi rohkem tagasi, ehk nüüd on datasheet saadaval?). Enam ei ole huvi tundnud selle klotsi vastu-huvi skeemi vastu möödus.
          Maximist 5 kuud saatmine -vedas mul siis...ok võis minna max. poolteist kuud aga tuli ilusasti kohale pakk. Komponendid olid viisakates org.klaasist karbikestes musta ESD vammi sees-kõik oli ok, poest näpivahel kallilt ostes on oht, et saad juba "uuena" särakat saanud jupi, seal saadetises aga seda hirmu ei olnud. Väiksem firma, võrreldes nt. Toshiba vms. firmaga, eks kasutavad soodsamat postiteenust aga viisakas ja tore suhtlemine on kliendiga-loodetavasti olen ka tulevikus nende äriline klient ? Aga eks seda näita aeg...
          Veel mõned firmad kellelt olen saanud "näidiseid"-kui pakk kohal siis mõttekas tänada ka aga paraku ei ole tagasisidet olnud, et jääb ikka kummitama, et kas ikka tänusõnad saadi kätte-kallis tasuta õppematerjal on olnud palju abiks-edasi pole ka ühtki samplet sisaldanud asja müünud, respect!

          LT, oli vist LT1038, sisuliselt sama nagu LM337, to3 metallkestas, vool kuni 5A. Põgusalt vaatasin ja ei leidnud nende leheküljelt sample teemat- a la "My Linear", seda vähemalt aasta tagasi-oli seekord huvi lab. toiteka vastu ja siis uskusin naiivsusest ja kangekaelsusest, et see regulaator ainuõige lahendus. Osta vist on seda muidu võimalik eestistki kuid hind ei olnud just odav-skeem oli ka, et ei teadnudki kas on toimiv-oleks õppematerjal olnud oleks kokku pannud. Nüüd sellest stabikast puudust ei tunne kuid kui midagi vaja sealt siis eks vaatan-kuidas seal regamine on või polegi-saadad lihtsalt huvitava jupi sooviavalduse?
          -superradical-

          Comment


            #6
            Vs: Sample ordering

            Linear pea kuu olin juba mõte et tellin digikey-st, TI oli nobe, mainis nädal aga tulid 5 päeva, cypress mainis nädal aga tuli 8 päeva. Case vb ka et firma nimel ja sihtostarbeliselt. Cypress oli üsna uurija et milleks ja kuhu. Maximmist kunagi katsetasin, ei halligi. Analog device sai vist miski eelmise aasta algul siis asjad liikusid küll. Üldiselt väga hirm kalleid juppe pole mõtet tellida niisama aretamiseks, jube kalliks läheb pärast juppe osta. aga noh vb mu harjumus et asjast tuleb veel x koopiat teha, ei disaini just eriti tihti ühekortseid asju. Hea uudis on see et USA on vist mõtnud korralike ADC-de limiidid maha, enne nõudis nende välja saatmine miskit lisentsi ja samplesid ei saanud sest muidu ehitad nuke äkki. Nüüd lihtsalt tuleb linnuke panna et sa ei ehita pommi sellest:
            Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
            1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
            2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

            Comment


              #7
              Vs: Sample ordering

              Jah, AD küsib, et kas läheb NUKE jaoks tarvis , paned NO ja pole probleemi-ka seda firmat kahjuks ei maininud enne-head kogemused-isegi mingi küsimustiku saatsid mulle ja oma finantstegevuse plaanid mingid jne. Ka hea firma, korralikud jupid (opakad!), tasemel teenindus!
              Seda jah, et mõned uurivad-isegi pidi olema võimalik APEX-i kurikuulsaid hüperopakaid saada, ainult pead olema ülikoolist jne. muidu ostes...PA03 näit. on Soomes 12 000 eeku umbes .
              Kõrgsagedustransse ka USAst keeruline saada-berülliumisisaldusega olid vist keerulised lood-ka ülikoolis õppijatele saadetakse, niisama ei saa vist, et ise nokitsed midagi.
              Njah, eks firma puhul kohati paremad lood-kui on juba olemas firma-on keegi kes ka ostab, mõni unistab ja on palju neist unistajatest kel pole kunagi firmat kes siis juba ostaks juppe . Ikkagi reklaam ja näha, et USA firmad toetavad ka hobikorras põlveotsas nokitsejaid, ikkagi justkui koolituś ju? Ja minu meelest tänuväärt!
              -superradical-

              Comment


                #8
                Vs: Sample ordering

                K6ik on ilus ja tore aga ma r22giks natuke veel sellest Vishay-st. Nimelt miks ma tahan neid surkida. Kui aus olla siis antudhetkel on selline reklaam neil v2ga petlik. S6naotsesesm6ttes rahva petmisega on tegu ja seda veel siis sellise suure firma poolt kes ei tohiks endale seda lubada. V2hemalt see paistab minuvaatevinklist nii. Tasuta pole ja keegi kohustatud aga siis 2ra reklaami ka. V6iks aga siiski vaadata neid pisisharrastajaid nagu potentsiaalseid kliente v6i siis kasv6i educationali systida. Aga mis teha igalyhel omad arusaamad teatud poliitikast.

                Igaljuhul arenguruumi sellise suhtumisega firmadel on.
                MSN- taneltreima182@hotmail.com
                telefon katki.

                Comment


                  #9
                  Vs: Sample ordering

                  Ma yhel korral olen tellinud näidise ja see oli ämber, sest pärast selgus, et poest seda osta ei saanud. Minu arust kullerfirmale maksta $150 hobielektroonikule 100 krooni jagu elektroonikadetailide kohaletoimetamise eest on puhas raiskamine.

                  Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt
                  Ikkagi reklaam ja näha, et USA firmad toetavad ka hobikorras põlveotsas nokitsejaid, ikkagi justkui koolituś ju?
                  Pigem on hobielektroonikud statistiline myra.

                  Vishay näidisteosakond on ilmselt müügiarvude põhjal omad järeldused teinud siinse regiooni kohta.
                  If you think education is expensive, try ignorance.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Sample ordering

                    Ma arvan, et sellel n2idiste osakonnal pole myygiarvudega minigit probleemi siinse regiooniga. Lihtsalt hooletu ja ylbe suhtumine. Aga elame ja n2eme, vaatame mis asjast saab. Ehk kuskilt siiski tulen ka meelde
                    MSN- taneltreima182@hotmail.com
                    telefon katki.

                    Comment


                      #11
                      Vs: Sample ordering

                      To: andreie - Pigem on hobielektroonikud statistiline myra. Mida Sa sellega silmas pidasid? Ilmselt kui liikuda nüüd edasi ärilistesse suhetesse siis jah, eks "hobitroonikud" ole paljudele pinnuks silmas- torgivad liiga palju ja nendel on asjadest välja kujunenud oma arusaam-niisugused põlveotsas nokitsejad võivad ka tööstuslikult toodetavale mõningast ohtu kujutada, üks ei suuda eriti midagi aga kui neid on palju...firmad ju eriti ei taha isegi seda, et rikkis seadet remonditakse, ikka osta kohe uus-hobitroonikud võivad ka parandustöödega tegeleda (sorry, et antud juhul teemast täiesti võõrdun kuid Sinu postist jäi kuidagi sapine maik, sainj ma sellest valesti aru?), mina leian siiski, et abi järelkasvu koolitamiseks on neilt väga teretulnud, millise asutuse Sa pakuksid välja elektroonikahuvi süvendamise ja teadmiste saamise võimalusena? Jah, on koole, on kas takistusi sinna jõudmisel-eriti kui tegeletakse kindlates piirides, olgu selleks siis audio/mikroprotsessori jne. Ka inseneridest nähtub, et üldjuhul ei ole keegi kõigi valdkondadega kursis. Ja õppimine reaalseid skeeme reaalsetest komponentidest kokku jootes on üks võimalustest, paraku teinekord üpriski kallis kuid see on siiski võimalus. Üldjuhul kaasneb sellega ka komponentide parameetrite uurimine ja muu tehniliste teadmiste hankimine-kas see sisuliselt on väga vale lähenemine?
                      Vabandused ttr-teemast mööda ses postituses!


                      Milline firma küsis 150$? OOOOOOOOOOeh, pole niisugust asja õnneks veel kogenud.
                      -superradical-

                      Comment


                        #12
                        Re: Vs: Sample ordering

                        Milline firma küsis 150$? OOOOOOOOOOeh, pole niisugust asja õnneks veel kogenud.
                        Oled sa vaadanud DHL'i või UPS'i hinnakirju? 150$ on tavaline tax ja isegi odavalt saadud...

                        Comment


                          #13
                          Vs: Sample ordering

                          No ei tea, dhl röövijalikkusest tean küll aga UPS-ga pole olnud küll mingit jama-siis on minu eest need maksud miskipärast makstud. Aga kuna siin foorumites suhtumine jätab enamasti soovida siis jätan praegu enda teada täpsemad saadud kinnitused/makstud kulud (maksimaalselt olen maksnud umbes 400 eeku kuludeks, see on kõige suurem kulu olnud reklaamikampaania osade eest!) aga selle eest sain sel ajal ELFA (tevalo) hinnakirjade järgi 3-5 tuhande eegu eest juppe vastu. Ei see võib olla ka individuaalne sest näit. national on olnud mul jamade kogemustega, tellisin sealt samplena 5tk LM4808 ja maksin ligi 10$ kulusid-need osad oleks saanud tevalost odavamalt väheke, kogusel ei olnud kusjuures määravat tähtsust-hind muutus 1tk juures alla 1$ odavamaks-võtsin 5 ja hea, et 5, oleks ühe eest 9$ maksnud , samas proovige näit. LM3886-mulle pakkus välja hinnaks ligi 60$, kuigi leheküljel on märgitud, et "free sample" siis kogust muutes muutub ka lõpphind-kuidas siis "free sample"? Hea, et nad saadavad pärast tehingu sooritamist veel lõppkinnitust vajava maili-sealt siis tuleb alati vastus hirmsate hindadega, saab siis loobuda. Olen lugenud, et siin mõned on saanud ikka väga soodsalt sealt ka detaile-ilmselt sõltub siin siis millestki. Samas-nagu reklaamitud, kui "tasuta" siis pole mu asi vinguda, kui ei saa siis ei saa-tuleb otsida sel juhul sobiv soodne alternatiiv-tellida näit. oomipoe kaudu jupp. Näit. Lm3876 on seal mingised 42 raha, ja see ei ole vuhvelkivi, kes ajab taga isoleeritut see maksab muidugi enam aga kui sellele vajadust ei näe siis miks peaks võtma kordades kallima kui esimene antud osal baseeruv projekt ja pole varasemat isiklikku kogemust. Häält teevad nad mõlemad täitsa kindlasti sama moodi-ei ole üks parem kui teine selles osas. Aga, noh, eks see ole maitse asi.
                          -superradical-

                          Comment


                            #14
                            Vs: Sample ordering

                            Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt
                            sorry, et antud juhul teemast täiesti võõrdun kuid Sinu postist jäi kuidagi sapine maik, sainj ma sellest valesti aru?
                            Näidiste tellimine lihtsalt ei ole minu lemmikteema.
                            If you think education is expensive, try ignorance.

                            Comment


                              #15
                              Vs: Sample ordering

                              No jah, eks see ole eestlaslik uhkus-see on ju kerjamine Aga noh, maitse asi
                              -superradical-

                              Comment

                              Working...
                              X