Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

iidne arvutihiir

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    iidne arvutihiir

    kas keegi oskab mulle seletada kuidas töötasid vanad need munaga hiired. nendel oli vastu muna kolm rullikut, millest kahe otsas oli võll miskise piludega kettaga. ok sellest saan aru et liikumist pani ta paika fototransistoriga millele peale näitas infrapuna diood. kuid aru ma ei saa kuidas ta sai aru, mis suunas liikuda??? oskab keegi ehk lolli veel lollimana tundma panna

    tänud
    Me elame vaid korra ja siis ka vaid iseendale.

    #2
    Vs: iidne arvutihiir

    Kahe rulliku võllide otsas olid piludega kettad, mis katkestasid fotoelementide vahel kiirt. Siis vastava ketta liikumisega saadi mingi arv impulsse[kiire katkestusi]. Võta neid nüüd kui koordinaatteljestiku x ja y koordinaate. Hiire liigutamisega täpselt x telge pidi liigub ainult üks ketas. Diagonaalis liikudes liiguvad mõlemad.

    Comment


      #3
      Vs: iidne arvutihiir

      Esmalt postitatud Goner poolt
      ...aru ma ei saa kuidas ta sai aru, mis suunas liikuda???
      Ühes teemas seletasin seda asja, ehk sobib:
      Elektroonika töötab suitsu baasil.
      Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
      Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

      Comment


        #4
        Re: Vs: iidne arvutihiir

        lühidalt kontrollib X ja Y koordinaadi rullikut mõlemat 2 andurit (kokku 4). sealt tulevad siis pulsid, mille järgi on väimalik juba väga kergelt tuvastada, mis pidi hiir liigub ja kui palju. see kolmas rullik peaks olema andurita ja lihtsalt toeks kuulile.

        Iseenesest on see "iidne" hiir oma ehituselt kõvasti lihtsama ehitusega, kui praegused optilised ja laser hiired... kuidas seal selle laseriga seda liikumist tuvastatakse, vot see on juba müstika...

        Comment


          #5
          Vs: iidne arvutihiir

          "iidne hiir"


          Tarka juttu lisaks:
          http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_mouse#Laser_mice
          -

          Comment


            #6
            Vs: iidne arvutihiir

            optiliste hiirte tööpõhimõte tegelikult väga lihtne: tehakse aluspinnast teatud sagedusega pilte ja võrreldakse neid. igasugused värvi ja materjalimuutused annavad sensorisse kohe erineva signaali. kui pildid tehtud siis võrdlusel tuvastatakse kuhu ja kui palju on teatud punktid liikunud, lihtne järeldus et hiir liikus täpselt vastassuunas.

            Comment


              #7
              Vs: iidne arvutihiir

              Mul on "JUKU" arvutil üpris neljakandiline metallkuuliga hiir, mis igal pinnal ei veeregi. Neljakandilisusest hoolimata on käes üsna mugav hoida. Kui oli sirget joont vaja tõmmata, pidi hiirt külgepidi libistama vastu paksemat joonlauda.

              Reostan seda teemat küsimusega, kas neil kuuliga hiirtel on ka igaühel oma draiver või hakkavad nad suvalise PS2 pistikuga arvuti taga tööle? Mu sülearvuti igatahes "võõrast" ärtsu jutule ei võtnud. Praegu on Logitech´i kuuli ja kerimisrattaga hiir, proovisin samaväärset A4Tech hiinakat. Või on põhjus hoopis selles, et see A4Tech koluhunnikust pärit ja lihtsalt rikkis?
              73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
              ATiP1pN4XeM

              Comment


                #8
                Vs: iidne arvutihiir

                peaks olema kõik hiired täpselt sama "draiveriga" e. pista sisse ja joonista... samuti ka kõik keyboardid, põhinuppude poolest vähemalt. võid ju ka driverit otsida, äkki läheb tööle

                Comment


                  #9
                  Vs: iidne arvutihiir

                  Ma ei tea kudias küll uuematel arvutitel on, aga vanemad ei talunud töö aeg PS2 hiire vahetust. St töö aeg pistikusse lükatud hiir ei hakanud enam tööle. Võib-olla on ka windoosa enda viga. Siis kasutasin vist w98-t.

                  Comment

                  Working...
                  X