Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mis arvate nendest YT hüperhelissüsteemide videodest?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Google on surnud otsingusüsteem, tegemist on nüüd ainult sponsorite lehega, muud polegi kui ainult sponsorite lehed. Midagi asjalikku pole ma googlest ammu enam leidnud. Leidsin ühe elektroonika välismaise foorumi, edaspidi küsin oma küsimused sealt. Miks? Ma ei teagi, eestlased ei ole sõbralikud, eestlased ei viitsi kedagi aidata, välismaal seda probleemi pole, aitamine on neil nagu sport. Meil on aitamine nagu teenus, oled nagu võlgu või midagi. Meil on põhiline, oled ise loll kui küsid midagi. Nii on eks.
    Kui ma küsin miks on SoundCloudis parem helikvaliteet kui Youtubes, siis olen ise rumal eksDD

Mul sõber ehitas endale kõlari kaste, küsis eesti foorumitest nõu, sai ainult vitsa, välismaal aidati teda rõõmuga ja saigi endale kastid tehtud. Äkki siin ongi põhjus miks kõik eesti foorumid surevad, pole liikmeid, pole noori, sest eestlased ei ole abivalmid? Ma ei tea, ma ammu tegelikult otsin oma infot välismaa foorumitest ja ei loe isegi eesti ajalehti enam v.a. ERR. VBL meie rahvus ongi kadumisele määratud, isegi venelased on sõbralikumad. Otsisin pliidi paranduseks nõuandeid, läbi google translate sai suheldud ja abi saadud, eesti ahju foorumist oleks saanud ainult põlglikku suhtumist.

Comment

Ei usu, et see on spetsiifiline Eesti foorumite probleem, see on foorumi lugejate/kirjutajate väikese hulga probleem. Pole need eestlased palju erinevad kui muud inimesed. Ingliskeelsetes foorumites on lihtsalt nii palju rohke inimesi ja nende hulgast leiab ka rohkem altruiste.
      viimati muutis kasutaja moi; 17 May 2025, 17:07.

Comment

Vipu, kus siin teemas seda küsimist on halvustatud, lolliks peetud? Ei ole märganud. Ega arutelu ka pole tekkinud, sest isiklikku kogemust jagada on vähestel, arvamusi võib leida rohkem. Kas need on küsijale meelepärased, on ainult küsijale teada.

Olen ka suhelnud "välismaal", abi saada võib kui tase on low-end, niipea kui osutud nõudlikmaks või teadlikumaks, on see abistamise sport otsas. Mul oli juhus kus uuriti mis võimendit kasutan, kui saadi teada et võimendi lõpud, Sankenid on kasutusel ka mõnes Accuphase ja Krelli mudelis, jätkus juttu veel kaheks postiks, ja bämm bann, krdi kapitalist...

Abivalmidus või mitte, aga oleks hea näha et kelle iganes panus foorumisse leiab ka arusaamist neist asjadest, näide ühest hiljutisest teemast siin on selline kus inimene küsib midagi ära ja siis elab foorum oma elu, küsija poolt null reaktsiooni. Mis põhjusel, hea küsimus aga vastuseta vist jääbki... Ei tekita ju tagasivaates mingit optimismi.

Teemasse ka. Mul on kogemus Focalite kuulamisest, minu hinnangul on nende W-cone ikka pagana hea ja puhta heliga, dünaamiliste valjukate puhul vaieldamatult ühed tipud. Korpusega bass on minu jaoks eriti mitte emotsiooni tekitav, ka vaatamata EM magnetile on korpuse mõju suurim. Kõrged, berüll on huvitava detailsusega aga niisugust "õhku" nagu kilega saab, sealt ei tule. Jutt põhineb Stella ja Maestro kuulamisel, just sellises järjekorras. Grande Utopiaid ei õnnestunud kuulata, aga ma ei usu et peale suurema helirõhu sealt midagi teistmoodi tuleks. Kas nende hinnad on põhjendatud või mitte... kui on ostjaid ja äri toimib, siis järelikult on.
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

Comment

Ega ma ise ka eestlasi aidata ei taha. Eestlasel puudub tänulikkuse meel. Aktiivne toe pakkumine sai lõpetatud kusagil aasta 2010 kandis.

//egas kuningas ise märka et ta on alasti ja hoitku jumal selle eest, et keegi seda talle ütleb, ütleja võetakse peajagu lühemaks.

Comment

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
            Ega ma ise ka eestlasi aidata ei taha. Eestlasel puudub tänulikkuse meel. Aktiivne toe pakkumine sai lõpetatud kusagil aasta 2010 kandis.

//egas kuningas ise märka et ta on alasti ja hoitku jumal selle eest, et keegi seda talle ütleb, ütleja võetakse peajagu lühemaks.
            A mis teed siin siis, eestlane? Aidata ei taha, mingi muu eesmärk leidub?
            Konfutsius

Comment

olesklen niisama. mida muud ühel ebavajalikul tüübil ikka teha.

Comment

Esmalt postitatud vipu poolt Vaata postitust
                ..Leidsin ühe elektroonika välismaise foorumi, edaspidi küsin oma küsimused sealt. Miks? Ma ei teagi, eestlased ei ole sõbralikud, eestlased ei viitsi kedagi aidata,..
                Mis argument siis hinnale kokkuvõttes selgunud on, väärispuit?
                Ok, seal võib seda olla, mõtteline tühine osa.. , aga kus on siis ülejäänu, see mis hinna kalliks ajab, see mitu rekkatäit seda puitu selle raha eest, seda videotes pole näha kusagilt.
                Oskab keegi öelda, kus see ülejäänu on?
                Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Esmalt postitatud erku poolt Vaata postitust
                  Mis argument siis hinnale kokkuvõttes selgunud on, väärispuit?
                  Ok, seal võib seda olla, mõtteline tühine osa.. , aga kus on siis ülejäänu, see mis hinna kalliks ajab, see mitu rekkatäit seda puitu selle raha eest, seda videotes pole näha kusagilt.
                  Oskab keegi öelda, kus see ülejäänu on?
                  ma arvan, et käsitööna valmiv filter ja ajakulu filtri paika ajamiseks.

Comment

Ok, aga kes maksab kinni laborid kus tehnoloogiaid ja tooteid arendatakse...? Kes arvestab selleks kulunud aega? Mis hinnalipik neile panna? Kas üldse seda hinnastada? Teisalt, miks mitte neid aspekte hinnastada... Kas see ei saa olla oluline komponent toote hinnas?

Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                      Ok, aga kes maksab kinni laborid kus tehnoloogiaid ja tooteid arendatakse...? Kes arvestab selleks kulunud aega? Mis hinnalipik neile panna? Kas üldse seda hinnastada? Teisalt, miks mitte neid aspekte hinnastada... Kas see ei saa olla oluline komponent toote hinnas?

need maksb kinni see lumpen kes ostab laiatarbekõlareid.

Comment

Kas laiatarbekõlaritel polegi siis mingeid kulusid katta?
                        Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust

Internetist võib leida infot, te ka nende kallite kõlarite puhul on olemas variant, kus mingit sisulist arendustööd peale kuulamise ei tehta ja kus on puht tehniliselt üsna suured vead sees.

Comment

Võib küll nii olla, ega seda mõnikord ei varjatagi. Konkreetselt Focal´i puhul aga tuleb arvestada et ta ise toodab kõik omas majas, Wilson näiteks on üks Focal'i kliente juba Nomexi aegadest. Wilson ise aga teeb ainult korpused, üldse ilma rekkatäie väärispuiduta... Aga ka kuulamine, selle ajakulu on ressurs.
                            Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                              Internetist võib leida infot, te ka nende kallite kõlarite puhul on olemas variant, kus mingit sisulist arendustööd peale kuulamise ei tehta ja kus on puht tehniliselt üsna suured vead sees.
                              Mulle näib ka nii, ehk +1.
                              Esimise video kaadrid alates 10. sekundist. Minu silm nägi elementidel mingit tõsist puhitust ja viitab tõsisemale terviseveale. Pärast kui mitte mingit tämbrit enam ei tule, pole ka punnitamisi.
                              Need telefonid, millega on need videod võetud, ükskõik kui viletsad nad ka on, registreerivad bariton ja bass meeshääle väga hästi.. aga kuulates neid videoid..
                              Me ju ikka räägime asjast mis oli teema alguses "Ma tahaks küsida, kas see tõesti on seda väärt?" või on nüüd lisa registreerunud?
                              Arendus.. Ma ei saa väita, et seda summat ei saa ära kulutada arenduse peale.. ikka saab, aga.. ...
                              Mõtle loogiliselt, millest asi reaalselt koosneb, kui lõpptarbija selle siis ostab ja sellel on näiteks 0,02 - 0,12€ maksev M4 mutri hind tõusnud võibolla 1k€-ni ning rohkem ja see on reaalsus.
                              Ja ülejäänu riburadapidi täpselt samas seisus.

Arendustegevused üle 20 aasta..
                              Jah, alul on väga raske ja saa teed räiged kalkulatsioonid, mis see asi väärt peaks olema. Ja siis esimesed pikad-pikad aastad tuleb see koolituskulu ka kahjuks raskelt alla neelata, kui tahad turule püsima jääda.
                              Siis hakkab tasapisi kergemaks minema ja lõpuks on arendustegevus kümnete aastate jooksul kogunenud rasva pealt juba tükijagu kergem, aga hinnatase on samane ning kliendi jaoks söödav.
                              Konkurents teiste tegijatega jääb järjest olematumaks.. nad ei suuda, ei oska, pole piisavalt kogemusi ja üritajad panevad omadega pange (sest keegi pole arvestanud kordades suurema "koolitus-kuluga").
                              Sellist nullijadaga summat saab siiski kulutada, kui klient tellib vastavalt eskiisidele lahendusi, kus näiteks valmistatakse survevalu jms vormid ja lahendused vaid ühe konkreetse toote tegemiseks (kuigi nende vormidega saaks ka teha näiteks 500k eksemplari), siis see võib ajada asja röök-kalliks küll.

Aga jah, minu kui kliendi jaoks, kes tuli nö kolmanda osapoolena uudistama toodet ja otsustab enda tarbeks asja väärtust.. siis on asi väärt nagu nagu oma mätta otsast näeb.
                              Ja näe.. kellegile on ok ja kellegile ei mahu pähe.
                              Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Ilma kummi venitamata - küsijale ei ole "tõesti seda väärt". Ta pole ei esimene ega viimane kes avastab et leidub võimalusi audiosse kulutada rohkem kui oma maja peale. Igasuguse väärtuse hindamise aluseks on kõigepealt teadlikkus antud teemast, mitte bauhofi hinnakiri kruvidele ja muule. Kui me võrdleme väärtuse hindamist maalikunstis, siis ei hakka keegi ju loetlema palju lõuendi m2 maksab ja värvid, pintslid jne. Ometi pannakse neile "plätserdustele" hinnaks miljoneid, bauhofi hinnalehelt vasteks mõnisada.

Ja kui ostmiseks läheb, siis sõltub millise vaba rahaga keegi opereerida saab. Kui pole millegagi opereerida, on igasugune väärtus küsitav. Ja üldse, ostetakse emotsiooni heast muusikahelist, ilusast pildist, sportauto puhul sõiduelamusest jne. Pange see kaalule kui oskate.
                                Konfutsius

Comment

Working...
                                X